EPS dozen Bestellen

EPS dozen Prijsopgave Bloemendaal (Noord-Holland) - Binnen 24 uur prijsopgave ontvangen per email

EPS dozen Kopen in Bloemendaal provincie Noord-Holland

Wij zijn een lokale producent van tempex dozen en tempex boxen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Bloemendaal, maar ook in Haarlem, IJmuiden, Spaarnwoude, Heemstede, Zandvoort, Bennebroek, Zwanenburg, Beverwijk, Halfweg, Assendelft.

piepschuim dozen kopen

Producteigenschappen van onze EPS dozen

Onze tempex dozen bestaan uit meerdere lagen

Onze tempex dozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Alle tempex dozen zijn waterbestendig 

Alle tempex dozen hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

Onze Kwaliteiten

Nederlandse Producent met ruim 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98% van de leveringen worden op tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de passende offertes van Piepschuim-dozen.nl

In 92% van de Piepschuim doos offertes zijn we succesvol

EPS doos met deksel bestellen nu met 15% extra korting! Maak gebruik van de kortingscode: KNSXLF2022.

Uw tempex doos kopen kan alleen deze week met 15% extra korting. Wacht dus niet langer. 

EPS dozen Voor Transport

EPS dozen

Polystyreen is een kunststof dat wordt toegepast om piepschuim te fabriceren. Dit thermoplastische polymeer wordt best lang bestempeld als het het beste verpakkingsmiddel wegens zijn thermische isolatie-eigenschappen en het ideale lichte gewicht. Net als de optie om het op maat te maken.

EPS doos met deksel is een geweldig kosten-effectieve, lichtgewicht en stevig verpakkingsmateriaal dat zelfs wordt toegepast voor het verpakken en versturen van producten die kunnen bederven.

Het gebruik van EPS dozen voor het inpakken van levensmiddelen heeft de kosten van verzending en verpakking fors doen dalen. Dit komt doordat de energie die nodig is voor de productie en de verzending van EPS veel lager is dan die welke nodig is voor traditionele verpakkingsmaterialen zoals hout, stro, karton en kurk.

De voordelen van een EPS doos met deksel 

Piepschuim is een soort kunststof dat is samengesteld uit deeltjes koolwaterstof op petroleumbasis doordrenkt zijn door lucht. Deze substantie kan samengeperst of gevormd worden tot containers voor verpakking en verzending, voedselopslag-containers en bouwisolatie.

Dit schuim krijgt dankzij het productieproces een consistente en uniforme structuur cellen, waardoor het stevig en robuust is.

EPS dozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het vervoer van producten in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een substantieel aspect van de gekoelde logistiek en is prominent aanwezig in de logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Behoorlijk gekoeld vervoer neemt veel van de potentiële drempels voor de verkoop voor fabrikanten weg.

Logistieke bedrijven en bevrachters moeten zich houden aan de wettelijk verplichte en praktische behoeften van de afzenders bij het vervoer van gekoelde producten.

Rederijen en bevrachters zijn niet alleen verplicht aan het op een bepaalde temperatuur houden van zendingen, maar ook met de implicaties van grensovergangen. Vrij veel producten die gekoeld moeten worden vervoerd, zoals farmaceutische producten, voedsel en tabak, zijn onderworpen aan stricte export- en importvoorschriften. Vrachtbedrijven en bevrachters zijn verplicht om bij het vervoer van deze producten de procedurele voorschriften en benodigde documenten in acht nemen.

EPS dozen Voor Transport

EPS dozen (ook wel tempex boxen) voor gekoeld vervoer

De betekenis van geconditioneerd transport

Het verzenden van producten die in een gekoelde omgeving noemen wij geconditioneerd transport.

Om producten van de ene locatie naar de andere locatie te vervoeren, wordt bij geconditioneerd transport de temperatuur gecontroleerd.|De temperatuur wordt gecontroleerd wanneer geconditioneerd transport wordt gebruikt om producten van de ene locatie naar de andere locatie te vervoeren.

De enorm hoge sterkte-gewichtsverhouding van polystyreenschuim is een van de meest cruciale voordelen. Piepschuim is heel erg duurzaam en stevig, maar toch bestaat dit materiaal grotendeels uit lucht. Dit zorgt voor een enorm licht gewicht. Door zijn lichte en luchtige consistentie kan dit materiaal simpel in verscheidene producten worden gegoten of gevormd. Dit kan worden gesneden om dit te laten passen in de open ruimtes van een wand of in geperste vorm in aangepaste verzend- en verpakkingscontainers zoals geïsoleerde boxen. Vellen piepschuim kunnen worden gesneden met een simpel keukenmesje in plaats van met ingewikkelder gereedschap.

Door de talrijke luchtholtes van polystyreenschuim heeft het materiaal een van nature schokabsorberend vermogen. Dankzij het schokabsorberend vermogen is polystyreenschuim de beste keuze voor vooral de bescherming van onder andere breekbare en bederfelijke producten tijdens het vervoer.

Veel producenten bedenken aangepaste verpakkingscontainers die het risico op schade op apparaten tot een minimum beperken. Tevens zijn deze verpakkingscontainers in staat om schokken en stoten te absorberen wanneer de doos tijdens het verzenden valt. Wegens zijn vermogen om deze producten tegen beschadiging te beschermen, wordt dit materiaal tevens ook wel ingezet voor verpakkingskarren en eierkratten te maken. Dit is een veel doeltreffender alternatief voor de veel gebruikte doos van karton.

{ kunnen uitstekend tegen vocht. Dit schuim beschermt het betreffende product tegen contact met regen, maar ook andere bronnen van vocht. Zodra deze doosjes worden ingezet voor het verpakken en verzenden van producten, resulteert dit in een voordeel in vergelijking met de typische doos van karton. De piepschuim dozen kunnen namelijk voedsel of drankjes vasthouden en zal zeker niet gaan lekken of door de wanden van de container dringen. Daarom zijn EPS piepschuim dozen mega populair.

De vochtbestendigheid van polystyreenschuim geeft dit materiaal veel voordelen in vergelijking met standaard glasvezelisolatie wanneer dit toegepast wordt als bouwisolatie.

Het polystyreenschuim zal in tegenstelling tot glasvezel niet gaan rotten, schimmelen of zal ten kostte van de effectiviteit gaan wanneer het aan vocht wordt blootgesteld.

Een ander belangrijk voordeel van de Thermobox piepschuim is dat het kan functioneren als een effectieve isolator. Zodra dit polystyreenschuim wordt gebruikt voor de opslag van voedingsmiddelen, houdt dit materiaal warme voedingsmiddelen warm en natuurlijk koude voedingsmiddelen koud gedurende de levering van een restaurant naar de bestemming van de bestelling. Dit schuim kan ook worden gebruikt om een koelbox of vrieskist te isoleren, waardoor het een geschikt materiaal is voor piepschuim koelboxen.

Dankzij zijn veel grotere thermische weerstand dan standaard glasvezelbatjes of dekens kan het goed als bouwisolatie worden gebruikt. Dit draagt bij aan het maximaliseren van de energie-efficiëntie van de structuur en dus de energierekeningen zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of EPS boxen wordt vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Polystyreenschuim wordt meestal toegepast in de voedings- en verpakkingsindustrie wegens zijn uitstekende isolerende eigenschappen. Draagbare piepschuimkoelers worden ook vaak gebruikt om drinken en voedsel gedurende langere tijd vers en koel te houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos creëren een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid van buiten af komende warmte aanzienlijk wordt terug gedrongen{ tot een minimum}. Dit kenmerk zorgt ervoor dat de temperatuur in de doos constant blijft.

EPS doos met deksel Kopen in Bloemendaal

Beschermt de betreffende producten
Door het uitstekende schokabsorberende vermogen is Polystyreenschuim het bestand tegen druk.

Duurzaamheid
EPS dozen zijn stevig en duurzaam, waardoor ze geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van koelverse voedingsmiddelen en andere artikelen. Het materiaal is bestand tegen vocht, waardoor de goede hygiëne gewaarborgd is.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Dit materiaal bestaat grotendeels uit lucht, waardoor het geschikt is voor leveringsdoeleinden. Daardoor is het onwijs licht en voegt het geen gewicht toe aan het eindproduct.

Isoleert de bestelling
In tegenstelling tot de normale doos van karton dragen de thermische isolatie-eigenschappen van styrofoam bij tot aan het conserveren van voedingsmiddelen in de gehele distributieketen.

Omdat piepschuimdozen een uitstekende isolator zijn, worden ze in enorme hoeveelheden gebruikt in een verschillende industrieën. Hieronder beschrijven wij hoe ze in verschillende branches worden toegepast.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Polystyreenschuim heeft heeft isolerende eigenschappen die nodig zijn in de industrie voor levensmiddelen. Daarom worden deze dozen vaak gebruikt bij de opslag van producten en de verzending van koelverse groenten en gevogelte. Het isoleert het eten voor meerdere uren tegen de warmte dat van buiten komt. Hierdoor voorkomt het materiaal dat eten zal gaan bederven of rotten als gevolg van een buitentemperatuursstijging. Deze containers zijn ook bestand tegen hoge druk. Daardoor zijn deze dozen ideaal voor het verzenden van levensmiddelen. Ze zijn ook licht van gewicht, waardoor de verpakkingen gemakkelijker te vervoeren zijn.

Industrie voor verpakken
Naast de industrie voor levensmiddelen hebben piepschuim dozen een breed scala aan toepassingen in de industrie voor verpakken. Omdat de piepschuimdozen

Vervoer Dranken met tempex dozen

Ook bepaalde dranken moeten gekoeld worden vervoerd, vooral indien deze dranken iets bevatten dat zou kunnen bederven of verzuren. Voorbeelden zijn Zuivelproducten, bier, wijn en andere producten die temperatuurgevoelig zijn, moeten allemaal in een koelvrachtwagen worden vervoerd.

Bloemen kunnen ook met tempex boxen getransporteerd worden

Mocht u willen dat uw bloemen in prachtige staat aankomen op hun bestemming, zorg er dan voor dat deze worden verstuurd in een temperatuur gecontroleerde omgeving. Bloemen vergaan namelijk bij ongewenste omstandigheden, dus zodra deze geplukt en verscheept zijn, is het noodzakelijk om de temperatuur gedurende het verschepen te handhaven om de levensduur te verlengen.

EPS dozenzijn ideaal voor kaarsen

Kaarsen moeten, net zoals voedingsmiddelen, dranken en medische producten, in koelwagens worden vervoerd om de kwaliteit en structuur niet te verliezen. Ze zijn immers ontworpen om te kunnen smelten.

Bulk vloeistoffen

voor fouten is  geen enkele ruimte bij het vervoer van grote hoeveelheden vloeistoffen. Bij het vervoer van chemicaliën, pulp of andere oplosmiddelen vooral niet. Het is onoverkomelijk dat deze grote hoeveelheden vloeistoffen gekoeld verscheept dienen te worden.

Transporteer Verf met tempex dozen

Voor het waarborgen van haar integriteit, moet verf in gekoelde wagens vervoerd worden.

Transporteer gevaarlijke producten met tempex dozen

Wanneer u iets verzuurt dat giftig of ontvlambaar is, moet u alle aanwezige voorschriften tot in detail volgen. Gevaarlijke en giftige of ontvlambare producten moeten op een precieze temperatuur worden verscheept om incidenten te voorkomen.

Sigaren

Tabaksproducten, zoals sigaretten en sigaren, zijn niet bestand tegen de hoge vochtigheid of tegen hitte. Om bederf te voorkomen, moeten bederfelijke goederen zoals sigaren en sigaretten te allen tijde gekoeld vervoerd worden.

Kauwgom

Het kan zijn dat u het laatste item op de lijst bijzonder vindt, maar dit product kan een verschikkelijke nachtmerrie worden als het niet vervoerd wordt in een temperatuur-gecontroleerde omgeving.

Hoewel een koelvrachtwagen veel wordt gebruikt om producten koel te bewaren, kan hij ook gebruikt worden om de lucht op te warmen. Reefers kunnen gebruikt worden om producten die kunnen bederven vooral niet te laten bevriezen in de winter en om deze producten koel of op een nodige temperatuur te houden.

Onze Kwaliteiten

Nederlandse Producent met ruim 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98% van de leveringen worden op tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de passende offertes van Piepschuim-dozen.nl

In 92% van de Piepschuim doos offertes zijn we succesvol

EPS doos met deksel Prijsopgave Ontvangen

Uw tempex doos offerte binnen een werkdag in uw email . Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
EPS dozen Voor Transport

De betekenis van gekoelde logistiek

Een temperatuur gecontroleerde supply chain wordt meestal gekentmerkt als koude keten logistiek. Bij het produceren van klimaatgevoelige producten is een speciale logistiek benodigd om er zeker van te zijn dat de producten de eindconsument in de gewenste staat bereiken. Een "koude" keten is nodig om dit te verwezenlijken.

Bij het vervoer van diepvriesgoederen, zoals voedsel, zal het voedsel ontdooien wanneer de temperatuur oploopt.
Het kan zijn dat temperatuurschommelingen ertoe leiden dat het bevroren eten tijdens het vervoer verscheidene keren ontdooit en opnieuw zal bevriezen. Als het vervolgens de eindconsument zou bereiken, zou dat een behoorlijk negatief effect hebben op diens gezondheid.