EPS dozen Kopen

EPS dozen - Kwalitatieve EPS dozen Aanschaffen Haarlem Noord-Holland

EPS dozen Bestellen in Haarlem Noord-Holland

Wij zijn een lokale producent van tempex dozen en tempex koeldozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Haarlem, maar ook in Heemstede, Spaarnwoude, Bennebroek, Bloemendaal, Zwanenburg, Hoofddorp, Halfweg, Zandvoort, Hillegom, IJmuiden.

piepschuim dozen kopen

Kenmerken van onze EPS dozen

Onze tempex dozen bestaan uit meerdere lagen

Onze tempex dozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Alle tempex dozen zijn waterbestendig 

Alle tempex dozen hebben een goede temperatuurbeveiling

Onze Kwaliteiten

Producent in Nederland met ruim 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98 uit 100 leveringen zijn op tijd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl per email

In maar liefst 92% van de Piepschuim doos offertes is Piepschuim-dozen.nl succesvol

EPS doos met deksel bestellen met 15% korting! Gebruik de code: KNSXLF2022.

Uw eps doos met deksel bestellen kan alleen deze week met 15% extra korting. Bestel dus snel. 

EPS dozen Voor Transport

EPS dozen

Polystyreen is een kunststof dat wordt toegepast om piepschuim te maken. Dit thermoplastische polymeer wordt al heel lang beschouwd als het het beste verpakkingsmateriaal wegens haar thermische isolatie-eigenschappen en haar hele lichte gewicht. Alsmede de optie om het op maat te vormen.

EPS doos met deksel is een geweldig prijs-bewuste, lichtgewicht en sterk verpakkingsmateriaal dat kan worden gebruikt voor het verpakken en versturen van zelfs producten die kunnen bederven.

Het gebruiken van EPS dozen voor het verpakken van voedingswaren heeft de kosten van transport en verpakking fors doen dalen. Dit komt omdat de energie die nodig is voor de productie en het vervoer van EPS behoorlijk lager is dan de energie welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals stro, kurk, hout of karton.

De voordelen van een EPS doos met deksel 

Piepschuim is een soort kunststof dat is samengesteld uit deeltjes koolwaterstof op petroleumbasis doordrenkt zijn met lucht. Deze substantie kan gevormd of samengeperst worden tot verzend- en verpakkingscontainers, bouwisolatie en voedselopslag containers.

Dit schuim krijgt mede dankzij het productieproces een consistente en uniforme structuur cellen, waardoor het sterk en robuust is.

EPS dozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het transport van goederen in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een belangrijk aspect van de gekoelde logistiek en is aanzienlijk aanwezig in de logistieke schakels. Behoorlijk gekoeld transport neemt veel van de mogelijke belemmeringen voor de verkoop voor fabrikanten, producenten en detailhandelaars weg.

Logistieke ondernemingen en expediteurs moeten bijvoorbeeld voldoen aan de verplichte en praktische behoeften van de afzenders bij het transport van gekoelde goederen.

Rederijen en expediteurs moeten niet alleen rekening houden met het op een vereiste temperatuur houden van transporten, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. Vrij veel goederen die gekoeld worden getransporteerd, zoals farmaceutische producten, voedsel en tabak, zijn onderworpen aan stricte export- en importvoorschriften. Vrachtbedrijven en expediteurs zijn verplicht om bij het vervoer van deze goederen de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.

EPS dozen Voor Transport

EPS dozen (ook wel tempex koeldozen) voor gekoeld transport

Wat betekent koeltransport?

Het transporteren van bederfelijke goederen die kunnen bederven in een gekoelde omgeving noemen wij koeltransport.

Om goederen van de ene locatie naar de andere locatie te transporteren, wordt bij koeltransport de temperatuur beheerst.|De temperatuur wordt beheerst wanneer koeltransport wordt gebruikt om goederen van de ene locatie naar de andere locatie te transporteren.

De hoge verhouding tussen sterkte en gewicht van piepschuim is een van zijn meest belangrijke pluspunten. Dit materiaal is erg duurzaam en sterk, maar bestaat toch grotendeels uit lucht. Dit resulteert in een enorm licht gewicht. Dankzij zijn lichte en luchtige consistentie kan polystyreenschuim gemakkelijk in verschillende producten worden gevormd en/of gegoten. Dit materiaal kan ook gesneden worden om te laten passen in de open ruimten van een wand of in geperste vorm in aangepaste verpakking- en verzendingscontainers zoals bijvoorbeeld geïsoleerde dozen. Stroken piepschuim kunnen gesneden worden met een simpel keukenmesje in plaats van een professioneel stuk gereedschap.

Dankzij de vele luchtholtes van piepschuim krijgt  het een van nature schokabsorberend vermogen. Dankzij dit schokabsorberend vermogen is polystyreenschuim de beste keuze voor vooral het beschemen van onder andere breekbare en bederfelijke producten tijdens het transport.

Veel fabrikanten bedenken aangepaste verpakkingscontainers die het risico op schade op apparatuur tot het minimale beperken. Daarbij kunnen deze verpakkingscontainers schokken en stoten absorberen als de doos tijdens bijvoorbeeld het verzenden valt. Dankzij zijn vermogen om deze producten tegen schade te beschermen, wordt polystyreenschuim tevens ook toegepast voor vleesverpakkingskarren en eierkratten te maken. Dat is een beter alternatief voor de veel gebruikte doos van karton.

{ kunnen uitstekend tegen vocht. Deze piepschuim dozen het betreffende product tegen aanraking met regen en andere bronnen vocht. Zodra deze doosjes piepschuim worden gebruikt voor verpakking en verzending, resulteert dit in een voordeel ten opzichte van de typische doos van karton. Deze piepschuim doosjes kunnen voedsel of drankjes vasthouden en zal niet lekken en ook niet door de wanden van de container dringen. Daarom zijn Piepschuim dozen erg populair.

De bestendigheid tegen vocht van piepschuim brengt het materiaal veel voordelen ten opzichte van standaard glasvezelisolatie als het materiaal toegepast wordt als bouwisolatie.

In tegenstelling tot glasvezel gaat het polystyreenschuim niet rotten, schimmelen of ten kostte van de effectiviteit gaan wanneer het aan vocht wordt blootgesteld.

Nog een ander onmisbaar voordeel van de Piepschuim doos is dat het als effectieve isolator kan dienen. Zodra dit schuim wordt gebruikt voor het opslaan van voedingsmiddelen, houdt het warme etenswaren warm en natuurlijk koude etenswaren koud tijdens de levering van een eettent naar de eindbestemming van de consument. Dit schuim kan ook worden toegepast om bijvoorbeeld een koelbox of vriezer van isolatie te voorzien, waardoor het een geschikt materiaal is voor piepschuim koelboxen.

Dankzij dit materiaal zijn veel grotere thermische weerstand dan standaard glasvezelbatjes of dekens kan dit materiaal goed als bouwisolatie worden gebruikt. Dit draagt bij aan het maximaliseren van de energie-efficiëntie van de structuur en dus de energierekeningen zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of Thermoboxen zijn een veelgebruikt type verpakkingsmateriaal. Piepschuim wordt meestal toegepast in de voedings- en verpakkingsindustrie wegens de uitstekende isolerende kwaliteiten. Draagbare koelers van piepschuim worden ook veel toegepast om drinken en voedsel gedurende het langer koel en vers houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos creëren een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid van buiten af komende warmte die in contact komt met de inhoud van de doos, aanzienlijk wordt beperkt. Deze karakteristieke eigenschap zorgt ervoor dat in de doos, de temperatuur constant zal blijven.

EPS doos met deksel Kopen in Haarlem

Bescherming van de betreffende producten
Dankzij het geweldige schokabsorberende vermogen is Piepschuim het materiaal bestand tegen druk.

Het is duurzaam
EPS dozen zijn sterk en duurzaam, waardoor ze geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van koelverse etenswaren en andere artikelen. Styrofoam kan tegen vocht, waardoor de goede hygiëne niet in gevaar komt.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Dit materiaal bestaat grotendeels uit luchten is daarom geschikt is voor leveringsdoeleinden. Doordat het ongelooflijk licht van gewicht is en het ook geen gewicht toevoegt aan het eindproduct zorgt dit voor een enorm voordeel.

De bestelling wordt geïsoleerd
In vergelijking met de normale doos van karton dragen de thermische isolatie-eigenschappen van piepschuim bij tot aan de conservering van voedingsmiddelen in de gehele distributieketen.

Doordat piepschuimdozen een uitstekende isolator zijn, worden ze op enorme schaal gebruikt in een verschillende industrieën. Hieronder beschrijven wij hoe ze toegepast worden in verschillende industrieën.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Piepschuim heeft de gewenste isolerende eigenschappen in de voedingsmiddelenindustrie. Daarom worden deze dozen veel toegepast bij het opslaan van producten en verzending van koelverse groenten en gevogelte. Het isoleert het voedsel urenlang tegen de hitte dat van buiten komt. Hierdoor voorkomt het materiaal dat voedsel zal gaan rotten of bederven als gevolg van een buitentemperatuursstijging. Deze containers zijn ook bestand tegen hoge druk. Daardoor zijn deze dozen ideaal voor het verzenden van voedsel. Ze zijn ook licht van gewicht, dit makkelijker te vervoeren is.

Industrie voor verpakken
Naast de voedingsmiddelenindustrie hebben piepschuim dozen een ruim scala aan toepassingen in de industrie voor verpakken. Omdat de piepschuimdozen

Transporteer Dranken met tempex dozen

Ook bepaalde dranken moeten gekoeld worden getransporteerd, vooral alsiets bevatten dat zou kunnen verzuren of bederven. Voorbeelden zijn Zuivelproducten, bier, wijn en ook andere producten die temperatuurgevoelig zijn, moeten allemaal in een gekoelde wagen worden getransporteerd.

Bloemen kunnen ook met tempex koeldozen getransporteerd worden

Indien u wilt dat bloemen in perfecte conditie arriveren op de plek van bestemming, dan is het van cruciaal belang dat deze verzonden worden in een temperatuur gecontroleerde omgeving. Bloemen verwelken in de verkeerde omstandigheden, dus eens deze geplukt en verstuurd zijn, is het noodzakelijk om de temperatuur tijdens het transport te behouden om de houdbaarheid te verlengen.

EPS dozen, ook perfect voor kaarsen

Kaarsen moeten, net zoals levensmiddelen, dranken en medische producten, in koelcontainers worden vervoerd om hun gewenste kwaliteit en structuur te behouden. Ze zijn immers ontworpen om te kunnen smelten.

Grote hoeveelheden vloeistoffen

Er is zonder twijfel geen ruimte voor fouten bij het transport van bulk vloeistoffen. zeker niet bij het vervoeren van pulp, chemicaliën of andere oplosmiddelen. Al deze bulk vloeistoffen moeten absoluut gekoeld worden verzonden.

Transporteer Verf met tempex dozen

Om zijn integriteit te behouden, moet dus ook verf in gekoelde wagens worden getransporteerd.

Transporteer gevaarlijke grondstoffen met tempex dozen

Wanneer u van plan bent iets te verzuren dat giftig of ontvlambaar is, dan moet u alle aanwezige voorschriften volledig volgen. Gevaarlijke en ontvlambare grondstoffen moeten op een precieze temperatuur worden verscheept om incidenten te voorkomen.

Tabaksproducten

Tabaksproducten, zoals sigaretten en sigaren, zijn niet bestand tegen het hoge vochtgehalte of hitte. Voor het voorkomen van bederf, moeten bederfelijke goederen zoals sigaretten en andere tabaksproducten altijd gekoeld vervoerd worden.

Kauwgom

Het kan zijn dat u dit laatste product op de lijst een beetje verassend vindt, echter kan kauwgom een nachtmerrie worden als het niet temperatuur-gecontroleerd wordt getransporteerd.

Ookal wordt een gekoelde wagen meestal gebruikt om producten koel te bewaren, kan hij ook worden gebruikt om lucht op te warmen. Tevens kunnen reefers worden gebruikt om goederen die zouden kunnen bederven vooral niet te laten bevriezen als het koud is en om deze producten koel of op nodige temperatuur te houden.

Onze Kwaliteiten

Producent in Nederland met ruim 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98 uit 100 leveringen zijn op tijd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl per email

In maar liefst 92% van de Piepschuim doos offertes is Piepschuim-dozen.nl succesvol

EPS doos met deksel Prijsopgave Aanvragen

Uw eps doos met deksel offerte binnen maximaal 24 uur in de email bezorgd. Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
EPS dozen Voor Transport

Wat houdt gekoelde logistiek in?

Een temperatuur gecontroleerde supply chain wordt vaak aangeduid als koude keten supply chain. Bij de productie van klimaatgevoelige goederen is een bijzondere logistiek nodig om ervoor te zorgen dat de goederen de eindgebruiker in de gewenste conditie bereiken. Een "koude" keten is een vereiste om dit te garanderen.

Bij het transport van diepvriesgoederen, zoals bijvoorbeeld voedsel, kan het voedsel bijvoorbeeld ontdooien als de temperatuur te hoog oploopt.
Het kan zijn dat schommelingen in temperatuur ertoe leiden dat het bevroren voedsel tijdens de reis verschillende keren ontdooit en opnieuw bevriest. Als het daarna de eindconsument zou bereiken, dan zou dat een behoorlijk negatieve impact hebben op diens gezondheid.