Tempex koelboxen Kopen

Rhoon provincie Zuid-Holland Tempex koelboxen Aanschaffen

Tempex koelboxen Kopen in Rhoon provincie Zuid-Holland

Wij zijn een NL producent van styrofoam dozen en duurzame tempex dozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Rhoon, maar ook in Poortugaal, Hoogvliet, Carnisse, Mijnsheerenland, Barendrecht, Westmaas, Rotterdam, Spijkenisse, Schiedam, IJsselmonde.

piepschuim dozen kopen

Eigenschappen van onze Tempex koelboxen

Onze styrofoam dozen zijn gemaakt van

Onze styrofoam dozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Onze styrofoam dozen zijn waterbestendig 

Onze styrofoam dozen hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

Onze Kwaliteiten

Nederlandse Producent met ruim 45 jaar ervaring

98% van de leveringen worden op de beloofde tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl per email

In 92% van de Piepschuim doos offertes is Piepschuim-dozen.nl succesvol

Tempex box kopen met 15% extra korting! Gebruik de kortingscode: KNSXLF2022.

Uw eps doos met deksel kopen kan alleen nog deze week met 15% extra korting. Wacht niet langer. 

Tempex koelboxen Voor Transport

Tempex koelboxen

Polystyreen wordt toegepast om piepschuim te maken. Polystyreen wordt al heel lang bestempeld als het het beste verpakkingsmiddel wegens haar thermische isolatie-eigenschappen en haar hele lichte gewicht. Alsmede de optie om het op maat te maken.

Tempex box is een geweldig kosten-effectieve, lichtgewicht en sterk verpakkingsmateriaal dat geschikt is voor het verpakken en verzenden van zelfs bederfelijke producten.

Het gebruiken van Tempex koelboxen voor het verpakken van producten heeft de kosten van transport en verpakking fors laten dalen. Dit komt doordat de energie die nodig is voor de productie en het transport van EPS een stuk lager uitvalt dan die welke nodig is voor traditionele verpakkingsmaterialen zoals karton, hout, stro en kurk.

De voordelen van een Tempex box 

EPS is kunststof dat bestaat uit koolwaterstofdeeltjes op petroleumbasis dat voor het grootste deel bestaat uit lucht. Deze substantie kan gevormd of samengeperst worden tot verpakkings- en verzendcontainers, voedselopslag-containers en bouwisolatie.

Dit schuim krijgt dankzij het productieproces een consistente en uniforme structuur cellen, waardoor het sterk en robuust is.

Tempex koelboxen Transport in gekoelde logistiek

Het transport van goederen in een temperatuurgevoelige omgeving is een belangrijk onderdeel van de gekoelde logistiek en is prominent aanwezig in de diverse logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Behoorlijk gekoeld transport neemt veel van de potentiële belemmeringen voor de verkoop voor fabrikanten weg.

Logistieke bedrijven en bevrachters moeten bijvoorbeeld voldoen aan de wettelijk verplichte en praktische behoeften van de verzenders bij het transport van gekoelde producten.

Vrachtbedrijven en bevrachters zijn niet alleen verplicht aan het op een bepaalde temperatuur houden van transporten, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. Vrij veel producten die gekoeld moeten worden getransporteerd, zoals farmaceutische goederen, voedingsmiddelen en tabak, zijn onderworpen aan stricte import- en exportvoorschriften. Vrachtbedrijven en bevrachters worden verplicht bij het vervoer van deze producten de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.

Tempex koelboxen Voor Transport

Tempex koelboxen (of duurzame tempex dozen) voor gekoeld transport

Wat betekent geconditioneerd transport?

Het versturen van bederfelijke producten die in een gekoelde omgeving wordt geconditioneerd transport genoemd.

Om producten van de ene plaats naar de andere plaats te brengen, wordt bij geconditioneerd transport de temperatuur gecontroleerd.|De temperatuur wordt gecontroleerd wanneer geconditioneerd transport wordt gebruikt om producten van de ene plaats naar de andere plaats te brengen.

De enorm hoge sterkte-gewichtsverhouding van piepschuim is een van zijn cruciale voordelen. Dit materiaal is heel erg duurzaam en sterk, maar bestaat toch grotendeels uit lucht. Dit zorgt voor een enorm licht gewicht. Dankzij zijn luchtige en lichte consistentie kan polystyreenschuim simpel in verschillende goederen worden gevormd en/of gegoten. Het materiaal kan ook worden gesneden om dit te laten passen in de holtes van een wand of gevormd in aangepaste containers voor verpakking en verzending zoals bijvoorbeeld geïsoleerde boxen. Stroken piepschuim kunnen worden gesneden met een simpel hobbymesje in plaats van een complexer gereedschap of in plaats van zagen.

Dankzij de vele luchtholtes van polystyreenschuim krijgt  het een van nature schokabsorberend vermogen. Dankzij dit schokabsorberend vermogen is polystyreenschuim een uitstekende keuze voor vooral de bescherming van breekbare en bederfelijke producten tijdens de verscheping.

Een heleboel producenten ontwikkelen aangepaste verpakkingscontainers die het risico op schade op apparaten tot het minimale beperken. Tevens kunnen deze verpakkingscontainers schokken en stoten absorberen wanneer de doos tijdens bijvoorbeeld het verzenden valt. Gezien het vermogen om deze goederen tegen defecten te beschermen, wordt polystyreenschuim ook wel toegepast voor vleesverpakkingskarren en eierkratten te maken. Dat is een geschikter alternatief voor de standaard doos van karton.

{ zijn ook enorm goed bestand tegen vocht. Deze piepschuim dozen het betreffende product tegen contact met regen en verschillende bronnen van vocht. Als deze doosjes worden ingezet voor het verzenden en verpakken van goederen, resulteert dit in een voordeel in vergelijking met de typische doos van karton. De piepschuim doosjes kunnen voedsel of drankjes vasthouden en zal zeker niet lekken of door de wanden van de container dringen. Dit is waarom zijn EPS piepschuim dozen erg populair.

De vochtbestendigheid van dit schuim brengt het materiaal een heleboel voordelen in vergelijking met standaard glasvezelisolatie als het toegepast wordt als bouwisolatie.

Het polystyreenschuim zal in tegenstelling tot glasvezel niet rotten, schimmelen of aan effectiviteit inboeten wanneer dit aan vocht wordt onderworpen.

Nog een ander niet te vergeten voordeel van de Piepschuim doos is dat het kan dienen als een effectieve isolator. Als dit polystyreenschuim wordt gebruikt voor de opslag van levensmiddelen, houdt het warme levensmiddelen warm en koude levensmiddelen koud tijdens de levering van een restaurant aan de bestemming van de bestelling. Dit schuim kan ook worden toegepast om bijvoorbeeld een koelkast of vriezer te isoleren, waardoor het een geschikt materiaal is voor piepschuim koelboxen.

Dankzij dit materiaal zijn veel grotere thermische weerstand dan standaard glasvezelbatjes of dekens kan het goed als bouwisolatie worden gebruikt. Dit draagt bij aan het maximaliseren van de energie-efficiëntie om zo de de kosten voor energie zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of Tempex dozen wordt vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Piepschuim wordt vaak toegepast in de voedings- en verpakkingsindustrie wegens zijn uitstekende isolerende eigenschappen. Draagbare piepschuimkoelers worden ook veel toegepast om dranken en voedingsmiddelen tijdens langere tijd vers en koel te houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos zorgen voor een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid externe warmte die in contact komt met de inhoud van de doos, behoorlijk wordt terug gedrongen{ tot een minimum}. Dit kenmerk zorgt ervoor dat in de doos, de temperatuur constant zal blijven.

Tempex box Kopen in Rhoon

Beschermt de betreffende goederen
Dankzij het uitstekende schokabsorberende vermogen is Piepschuim het materiaal bestand tegen druk.

Duurzaamheid
Tempex koelboxen zijn sterk en duurzaam, waardoor deze geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van verse levensmiddelen en andere diverse producten. Styrofoam kan tegen vocht, waardoor een goede hygiëne gewaarborgd zal worden.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Polystyreenschuim bestaat grotendeels uit luchten is daarom geschikt is voor leveringsdoeleinden. Doordat het ongelooflijk licht van gewicht is en het ook geen gewicht toevoegt aan het totale product zorgt dit voor een enorm voordeel.

Het isoleert de bestelling
In tegenstelling tot de normale doos van karton dragen de thermische isolatie-eigenschappen van polystyreenschuim bij tot de conservering van levensmiddelen in de algehele distributieketen.

Doordat piepschuimdozen een uitstekende isolator zijn, worden ze in grote hoeveelheden gebruikt in een verschillende industrieën. We bekijken nu hoe ze in verscheidene industrieën worden toegepast.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Piepschuim heeft uitstekende isolerende eigenschappen in de levensmiddelenindustrie. Om deze reden worden piepschuim dozen veel toegepast bij de opslag van goederen en het verzenden van verse groenten en gevogelte. Het isoleert het voedsel urenlang tegen de hitte dat van buiten komt. Hierdoor wordt voorkomen dat voedsel zal gaan bederven of rotten als gevolg van een stijging van de buitentemperatuur. Ook de containers die toegepast worden zijn bestand tegen hoge druk. Daardoor zijn deze dozen perfect voor het verzenden van levensmiddelen. Daarnaast zijn ze ook licht van gewicht, dit makkelijker te vervoeren is.

Verpakkingsindustrie
Naast de levensmiddelenindustrie hebben piepschuimdozen een ruim scala aan toepassingen in de industrie voor verpakken. Omdat de piepschuimdozen

Vervoer Dranken met styrofoam dozen

Ook verschillende dranken zullen gekoeld moeten worden getransporteerd, zeker wanneer zeeen inhouden hebben dat kan verzuren of bederven. Voorbeelden zijn Zuivel, wijn, bier en ook andere producten die temperatuurgevoelig zijn, moeten allemaal in een koelwagen worden getransporteerd.

Bloemen kunnen ook met duurzame tempex dozen vervoerd worden

Mocht u het op prijs kunnen stellen dat uw bloemen in de gewenste staat arriveren op hun bestemming, zorg er dan voor dat deze worden verzonden in een temperatuur gecontroleerde omgeving. Bloemen verwelken in de verkeerde omstandigheden, dus eens deze geplukt en verstuurd zijn, is het van belang dat de temperatuur tijdens het versturen te handhaven om de houdbaarheid te verlengen.

Tempex koelboxenzijn ook ideaal voor kaarsen

Ook kaarsen moeten, net zoals levensmiddelen, dranken en medische goederen, in koelcontainers worden vervoerd om hun kwaliteit en structuur te behouden. Ze zijn immers ontworpen om te smelten.

Bulk vloeibare stoffen

Er is absoluut geen ruimte voor fouten voor het transport van grote hoeveelheden vloeibare stoffen. Bij het transporteren van chemicaliën, pulp of andere oplosmiddelen vooral niet. Al deze grote hoeveelheden vloeibare stoffen moeten gekoeld worden verzonden.

Vervoer Verf met styrofoam dozen

Om haar integriteit te waarborgen, moet dus ook verf in koelwagens getransporteerd worden.

Vervoer gevaarlijke producten met styrofoam dozen

De voorschriften moeten tot op de letter gevolgd worden, indien u iets verzuurt dat ontvlambaar of giftig is. Gevaarlijke en giftige of ontvlambare producten moeten op een precieze temperatuur worden vervoerd om ongelukken te voorkomen.

Sigaretten

Sigaren en sigaretten of andere tabaksproducten, kunnen niet tegen de hoge vochtigheid of de hitte. Voor het voorkomen van bederf, moeten goederen die kunnen bederven zoals sigaren en sigaretten altijd gekoeld vervoerd worden.

Kauwgom

Onze Kwaliteiten

Nederlandse Producent met ruim 45 jaar ervaring

98% van de leveringen worden op de beloofde tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl per email

In 92% van de Piepschuim doos offertes is Piepschuim-dozen.nl succesvol

Tempex box Prijsopgave Ontvangen

Uw eps doos met deksel prijsopgave binnen maximaal 24 uur in de mailbox ontvangen. Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Tempex koelboxen Voor Transport

Wat betekent gekoelde logistiek?

De temperatuur gecontroleerde supply chain wordt meestal gekentmerkt als koude keten logistiek. Bij het produceren van klimaatgevoelige producten is een speciale logistiek benodigd om te verzekeren dat de producten de eindgebruiker in de gewenste staat bereiken. Een "koude" keten is onmisbaar om dit mogelijk te maken.

Bij het transport van diepvriesproducten, zoals bijvoorbeeld voedingsmiddelen, zal het voedsel bijvoorbeeld ontdooien wanneer de temperatuur te hoog oploopt.
Schommelingen in temperatuur kunnen ertoe leiden dat het bevroren voedsel tijdens de reis verschillende keren zal ontdooien en opnieuw bevriest. Wanneer het vervolgens de eindconsument zou bereiken, dan zou dat een behoorlijk negatieve impact hebben op diens gezondheid.