EPS dozen met deksel Kopen

Koop in NL geproduceerde tempex dozen Rhoon - In een dag prijsopgave ontvangen in mailbox

EPS dozen met deksel Kopen in Rhoon provincie Zuid-Holland

Wij zijn een Nederlandse producent van tempex dozen en eps koeldozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Rhoon, maar ook in Poortugaal, Hoogvliet, Carnisse, Mijnsheerenland, Barendrecht, Westmaas, Rotterdam, Spijkenisse, Schiedam, IJsselmonde.

piepschuim dozen kopen

Eigenschappen van onze EPS dozen met deksel

Onze tempex dozen zijn gemaakt uit

Onze tempex dozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Alle tempex dozen zijn waterbestendig 

Alle tempex dozen hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

Onze Kwaliteiten

Nederlandse Producent met ruim 45 jaar ervaring

98% van de leveringen worden op tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl per email

In maar liefst 92% van de Piepschuim doos offerte aanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol

Styrofoam doos bestellen nu met 15% extra korting! Gebruik de kortingscode: KNSXLF2022.

Uw styrofoam doos kopen kan alleen nog deze maand met 15% extra korting. Wacht niet langer. 

EPS dozen met deksel Voor Transport

EPS dozen met deksel

Polystyreen wordt toegepast om piepschuim te fabriceren. Dit thermoplastische polymeer wordt al heel lang bestempeld als het het beste verpakkingsmateriaal vanwege haar thermische isolatie-eigenschappen en haar hele lage gewicht. Net als de mogelijkheid om het op maat te maken.

Styrofoam doos is een uitstekend kosten-effectieve, lichtgewicht en sterk verpakkingsmateriaal dat zelfs wordt toegepast voor het verpakken en verzenden van zelfs producten die kunnen bederven.

Het gebruiken van EPS dozen met deksel voor het inpakken van goederen heeft de kosten van verzending en verpakking fors doen dalen. Dit komt doordat de energie die nodig is voor de productie en het transport van EPS behoorlijk lager uitvalt dan de energie welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals karton, hout, stro en kurk.

De voordelen van een Styrofoam doos 

EPS is kunststof dat bestaat uit koolwaterstofdeeltjes op petroleumbasis dat voor het grootste deel bestaat uit lucht. Deze substantie kan worden samengeperst of gevormd tot containers voor verpakking en verzending, bouwisolatie en voedselopslag containers.

Dit schuim krijgt dankzij het productieproces een consistente en uniforme structuur cellen, waardoor het sterk en robuust is.

EPS dozen met deksel Transport in gekoelde logistiek

Het transport van goederen in een temperatuurgevoelige omgeving is een belangrijk onderdeel van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de logistieke schakels. Behoorlijk gekoeld transport neemt veel van de potentiële belemmeringen voor de verkoop voor fabrikanten weg.

Logistieke bedrijven en bevrachters moeten rekening houden met de wettelijk verplichte en praktische behoeften van de verzenders bij het transport van gekoelde producten.

Rederijen en bevrachters zijn niet alleen verplicht aan het op een gewenste temperatuur houden van transporten, maar ook met de implicaties van grensovergangen. Vrij veel producten die gekoeld moeten worden vervoerd, zoals farmaceutische goederen, voedingsmiddelen en tabak, zijn onderworpen aan stricte export- en importvoorschriften. Vrachtbedrijven en bevrachters moeten bij het vervoer van deze producten de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.

EPS dozen met deksel Voor Transport

EPS dozen met deksel (of eps koeldozen) voor geconditioneerd transport

Wat betekent gekoeld transport?

Het versturen van bederfelijke producten die in een gekoelde omgeving noemen wij gekoeld transport.

Om producten van de ene locatie naar de andere locatie te brengen, wordt bij gekoeld transport de temperatuur gecontroleerd.|De temperatuur wordt gecontroleerd wanneer gekoeld transport wordt gebruikt om producten van de ene locatie naar de andere locatie te brengen.

De enorm hoge sterkte-gewichtsverhouding van dit materiaal is één van zijn meest cruciale voordelen. Polystyreenschuim is heel duurzaam en sterk, maar bestaat toch grotendeels uit lucht. Dit zorgt voor een enorm licht gewicht. Dankzij deze luchtige en lichte consistentie kan piepschuim simpel in verscheidene goederen worden gevormd en/of gegoten. Het materiaal kan ook gesneden worden om dit te laten passen in de holtes van een muur of gevormd in aangepaste containers voor verpakking en verzending zoals geïsoleerde boxen. Je kunt zelfs eenvoudig vellen piepschuim snijden met een hobbymesje in plaats van met complexer gereedschap of in plaats van zagen.

Dankzij de talrijke luchtholtes van polystyreenschuim heeft het materiaal een van nature schokabsorberend vermogen. Daardoor is polystyreenschuim een uitstekende keuze voor de bescherming van breekbare en bederfelijke producten tijdens het transport.

Een heleboel producenten bedenken aangepaste verpakkingscontainers die het risico op schade op apparatuur tot het minimale doen verlagen. Tevens kunnen deze verpakkingscontainers schokken en stoten absorberen als de doos tijdens het verzenden valt. Gezien het vermogen om deze goederen tegen defecten te beschermen, wordt piepschuim tevens ook wel toegepast voor vleesverpakkingskarren en kratten voor eieren te maken. Dat is een geschikter alternatief voor de standaard doos van karton.

{ kunnen goed tegen vocht. Deze piepschuim dozen het betreffende product tegen contact met regen en andere bronnen van vocht. Als deze doosjes piepschuim worden gebruikt voor verzending en verpakking, resulteert dit in een voordeel in vergelijking met de typische doos van karton. De piepschuim doosjes kunnen voedsel of dranken vasthouden en zal zeker niet gaan lekken of door de wanden van de container dringen. Dit is waarom zijn Dozen van piepschuim erg populair.

De bestendigheid tegen vocht van dit schuim brengt het materiaal een heleboel voordelen in vergelijking met standaard glasvezelisolatie als dit toegepast wordt als bouwisolatie.

In tegenstelling tot glasvezel gaat het niet gaan rotten, schimmelen of aan effectiviteit inboeten wanneer het aan vocht wordt blootgesteld.

Een ander niet te vergeten voordeel van de Piepschuim doos is dat het kan dienen als een effectieve isolator. Als dit schuim wordt gebruikt voor de opslag van levensmiddelen, houdt het warme levensmiddelen warm en koude levensmiddelen koud tijdens de levering van een restaurant aan de eindbestemming van de bestelling. Dit schuim kan ook worden toegepast om een koelkast of vriezer van isolatie te voorzien, waardoor het een perfect materiaal is voor piepschuim koelboxen.

Dankzij dit materiaal zijn veel grotere thermische weerstand dan standaard balletjes of dekens van glasvezel kan het goed als bouwisolatie worden gebruikt. Dit draagt bij aan het maximaliseren van de energie-efficiëntie en de de kosten voor energie zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of Tempex bakken wordt vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Piepschuim wordt in de voedings- en verpakkingsindustrie vaak toegepast vanwege de uitstekende isolerende eigenschappen. Draagbare piepschuimkoelers worden ook veel toegepast om dranken en voedingsmiddelen gedurende langere tijd vers en koel te houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos zorgen voor een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid externe warmte behoorlijk wordt terug gedrongen{ tot een minimum}. Dit kenmerk zorgt ervoor dat de temperatuur in de doos constant blijft.

Styrofoam doos Kopen in Rhoon

Bescherming van de betreffende goederen
Piepschuim heeft een uitstekend schokabsorberende vermogen, waardoor het bestand is tegen druk.

Duurzaamheid
EPS dozen met deksel zijn sterk en duurzaam, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van verse levensmiddelen en andere artikelen. Styrofoam kan tegen vocht, waardoor de goede hygiëne gewaarborgd zal worden.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Polystyreenschuim bestaat voor 98% uit lucht, waardoor het uitermate geschikt is voor leveringsdoeleinden. Daardoor is het ongelooflijk licht van gewicht en voegt het ook geen gewicht toe aan het eindproduct.

De bestelling wordt geïsoleerd
In vergelijking met de normale doos van karton dragen de thermische isolatie-eigenschappen van polystyreenschuim bij tot de conservering van levensmiddelen in de hele distributieketen.

Omdat piepschuimdozen een uitstekende isolator zijn, worden ze op enorme schaal gebruikt in een verscheidenheid van industrieën. Laten we eens kijken hoe ze toegepast worden in verscheidene branches.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Piepschuim heeft uitstekende isolerende eigenschappen in de levensmiddelenindustrie. Om deze reden worden piepschuim dozen veel toegepast bij de opslag van goederen en het verzenden van verse groenten en gevogelte. Het isoleert het voedsel urenlang tegen de warmte dat van buiten komt. Hierdoor wordt voorkomen dat voedsel zal gaan bederven of rotten als gevolg van een stijging van de buitentemperatuur. Ook de containers die toegepast worden zijn bestand tegen hoge druk. Daardoor zijn de polystyreenschuim dozen perfect voor het verzenden van voedsel. Daarnaast zijn ze ook licht van gewicht, dit makkelijker te vervoeren is.

Industrie voor verpakken
Naast de levensmiddelenindustrie hebben piepschuimdozen een ruim scala aan toepassingen in de industrie voor verpakken. Omdat de piepschuimdozen

Transporteer Dranken met tempex dozen

Ook bepaalde dranken zullen gekoeld moeten worden vervoerd, zeker alseen inhouden hebben dat zou kunnen bederven of verzuren. Zuivelproducten, bier, wijn en ook andere producten die temperatuurgevoelig zijn, moeten absoluut in een koelwagen worden vervoerd.

Bloemen kunnen ook met eps koeldozen vervoerd worden

Indien u wilt dat uw bloemen in de gewenste conditie aankomen op hun bestemming, zorg er dan voor dat deze worden verzonden in een temperatuur gecontroleerde omgeving. Bloemen vergaan in de verkeerde omstandigheden, dus eens deze geplukt en op transport zijn, is het noodzakelijk om de temperatuur tijdens het versturen te handhaven om de houdbaarheid te verlengen.

EPS dozen met deksel, ook perfect voor kaarsen

Kaarsen moeten, net zoals levensmiddelen, dranken en medische goederen, in gekoelde wagens worden vervoerd om de kwaliteit en structuur te behouden. De producten zijn immers ontworpen om te smelten.

Grote hoeveelheden vloeibare stoffen

voor fouten is  absoluut geen ruimte bij het transport van bulk vloeibare stoffen. Bij het vervoeren van chemicaliën, pulp of andere oplosmiddelen vooral niet. Al deze bulk vloeibare stoffen moeten gekoeld worden verzonden.

Vervoer Verf met tempex dozen

Voor het waarborgen van haar integriteit, moet dus ook verf in gekoelde wagens getransporteerd worden.

Vervoer gevaarlijke materialen met tempex dozen

Wanneer u van plan bent iets te verzuren dat giftig of ontvlambaar is, dan moet u alle aanwezige voorschriften tot op de letter volgen. Gevaarlijke en ontvlambare materialen moeten op een exacte temperatuur worden vervoerd om ernstige ongelukken te voorkomen.

Sigaren

Sigaren en sigaretten of andere tabaksproducten, kunnen niet tegen het hoge vochtgehalte of de hitte. Voor het voorkomen van bederf, is het belangrijk dat goederen die kunnen bederven zoals sigaren en sigaretten te allen tijde gekoeld vervoerd worden.

Kauwgom

Mogelijk vindt u het als laatst genoemde item op de lijst een beetje opmerkelijk, echter kan kauwgom een nachtmerrie worden als het niet temperatuur-gecontroleerd wordt vervoerd.

Ookal wordt een koelwagen meestal gebruikt om goederen koel te bewaren, kan de koelwagen ook worden gebruikt om de lucht op te warmen. Reefers kunnen worden gebruikt om bederfelijke producten niet te laten bevriezen als het koud is en om deze producten koel of op nodige temperatuur te behouden.

Onze Kwaliteiten

Nederlandse Producent met ruim 45 jaar ervaring

98% van de leveringen worden op tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl per email

In maar liefst 92% van de Piepschuim doos offerte aanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol

Styrofoam doos Prijsopgave Ontvangen

Uw styrofoam doos prijsopgave binnen maximaal 24 uur in de mailbox ontvangen. Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
EPS dozen met deksel Voor Transport

Wat betekent gekoelde logistiek?

Een temperatuur gecontroleerde supply chain wordt meestal aangeduid als koude keten logistiek. Bij het produceren van klimaatgevoelige producten is een speciale logistiek benodigd om te verzekeren dat de producten de eindgebruiker in de gewenste conditie bereiken. Een "koude" keten is onmisbaar om dit mogelijk te maken.

De goederenbeheersprocessen, ook wel koelketenlogistiek genoemd, hebben als doel dat het transport van producten zo veilig mogelijk gebeurt. Indien goed uitgevoerd, kan de koelketenlogistiek de houdbaarheid van goederen verlengen met soms maanden of zelfs jaren.
Het is echter van cruciaal belang dat ieder onderdeel van de supply chain de optimale temperatuur behoudt. En omdat in een dergelijke ”keten” heel veel schakels betrokken zijn, moeten alle schakels een gewenste omgeving bieden voor de producten die kunnen bederven in kwestie.

Wanneer één van deze schakels faalt en de temperatuur te warm of koud wordt, zijn de vervoerde bederfelijke producten niet meer bruikbaar. En wanneer dit gebeurt, dan kan dit resulteren in aanzienlijke verliezen voor zowel bedrijven als logistieke bedrijven.

Omdat veel producenten dagelijks voor duizenden euro’s aan temperatuur gecontroleerde goederen fabriceren, kan het niet anders dat de koude bevoorradingsketen in stand worden gehouden.

Naast de financiële zorgen zijn er ernstige consequenties voor de de gezondheid en veiligheid als temperatuur gecontroleerde vracht niet zorgvuldig wordt gecontroleerd en op de juiste manier wordt verplaatst.

Wanneer de temperatuur te hoog oploopt, dan zal bij het transport van diepvriesproducten het voedsel ontdooien.
Temperatuurschommelingen kunnen ertoe leiden dat het bevroren voedsel tijdens de reis verscheidene keren ontdooit en opnieuw bevriest. Wanneer het vervolgens de eindconsument zou bereiken, dan zou dat een behoorlijk negatieve impact hebben op de eindconsument haar gezondheid.