Koeldozen Kopen

Koop kwalitatieve eps dozen met deksel Poortugaal regio Zuid-Holland

Koeldozen Kopen voor Poortugaal regio Zuid-Holland

Wij zijn een Nederlandse producent van eps dozen met deksel en eps koeldozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Poortugaal, maar ook in Hoogvliet, Rhoon, Spijkenisse, Carnisse, Schiedam, Vlaardingen, Mijnsheerenland, Westmaas, Barendrecht, Rotterdam.

piepschuim dozen kopen

Eigenschappen van onze Koeldozen

Onze eps dozen met deksel zijn gemaakt van

Onze eps dozen met deksel beschermen tegen alle weersomstandigheden

De eps dozen met deksel zijn waterbestendig 

De eps dozen met deksel hebben een goede temperatuurbeveiling

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Producent in Nederland met ruim 45 jaar ervaring

98% van de leveringen worden op tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de offertes van Piepschuim-dozen.nl per email

In 92 van de 100 Piepschuim doos prijsaanvragen zijn wij succesvol

Tempex doos kopen met 15% extra korting! Maak gebruik van de kortingscode: KNSXLF2022.

Uw tempex doos kopen kan alleen deze maand met 15% extra korting. Bestel snel. 

Koeldozen Voor Transport

Koeldozen

Polystyreen wordt gebruikt om piepschuim te fabriceren. Polystyreen wordt al best lang beschouwd als het meest gunstige verpakkingsmiddel vanwege zijn thermische isolatie-eigenschappen en het ideale lage gewicht. Alsmede de mogelijkheid om de vorm op maat te creëren.

Tempex doos is een uitstekend kosten-effectieve, lichtgewicht en sterk verpakkingsmateriaal dat kan worden gebruikt voor het verpakken en verzenden van zelfs bederfelijke producten.

Het gebruiken van Koeldozen voor het verpakken van goederen heeft de kosten van verzending en verpakking fors doen dalen. Dit komt doordat de energie die nodig is voor de productie en het versturen van EPS een stuk lager uitvalt dan die welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals stro, kurk, hout of karton.

De voordelen van een Tempex doos 

Piepschuim is plastic dat bestaat uit deeltjes koolwaterstof op petroleumbasis dat voor 98% bestaat uit lucht. Deze substantie kan worden samengeperst of gevormd tot verzend- en verpakkingscontainers, bouwisolatie en voedselopslag containers.

Door het productieproces krijgt het schuim een uniforme, consistente celstructuur, waardoor het sterk en robuust is.

Koeldozen Transport in gekoelde logistiek

Het vervoer van goederen in een temperatuurgevoelige omgeving is een belangrijk aspect van de gekoelde logistiek en is aanzienlijk aanwezig in de logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Adequaat gekoeld vervoer neemt veel van de mogelijke barrières voor de verkoop voor producenten weg.

Koeldozen Voor Transport

Koeldozen (of eps koeldozen) voor gekoeld vervoer

De betekenis van gekoeld vervoer

Het versturen van goederen die zouden in een gekoelde omgeving wordt gekoeld vervoer genoemd.

Om goederen van de ene plaats naar de andere plaats te vervoeren, wordt bij gekoeld vervoer de temperatuur gecontroleerd.|De temperatuur wordt gecontroleerd wanneer gekoeld vervoer wordt gebruikt om goederen van de ene plaats naar de andere plaats te vervoeren.

De hoge sterkte-gewichtsverhouding van dit materiaal is een van de belangrijkste pluspunten. Piepschuim is erg duurzaam en sterk, maar bestaat toch grotendeels uit lucht. Dit zorgt voor een enorm licht gewicht. Door zijn luchtige en lichte consistentie kan dit materiaal gemakkelijk in diverse producten worden gegoten of gevormd. Dit materiaal kan ook gesneden worden om te laten passen in de holtes van een muur of in geperste vorm in aangepaste verzend- en verpakkingscontainers zoals bijvoorbeeld geïsoleerde dozen. Vellen piepschuim kunnen gesneden worden met een eenvoudig keukenmesje in plaats van een professioneel stuk gereedschap.

Door de grote hoeveelheid luchtholtes van piepschuim krijgt  het een van nature schokabsorberend vermogen. Dankzij het schokabsorberend vermogen is het materiaal de beste keuze voor de bescherming van onder andere breekbare en bederfelijke producten tijdens de verscheping.

Veel producenten bedenken aangepaste containers voor verpakken die risico op schade op apparaten tot het minimale beperken. Tevens zijn deze verpakkingscontainers in staat om schokken en stoten te absorberen wanneer de doos tijdens bijvoorbeeld het verzenden valt. Gezien het vermogen om de producten tegen beschadiging te beschermen, wordt dit materiaal tevens ook ingezet voor vleesverpakkingskarren en eierkratten te maken. Dit is een beter alternatief voor de normale doos van karton.

{ zijn ook enorm goed bestand tegen vocht. Deze piepschuim doosjes beschermen het product tegen contact met regen, maar ook verschillende vormen van vocht. Zodra deze doosjes piepschuim worden ingezet voor het verpakken en verzenden van producten, zorgt dit voor een voordeel in vergelijking met de normale doos van karton. Het kan namelijk etenswaren of dranken vasthouden en zal zeker niet gaan lekken of door de wanden van de container dringen. Daarom zijn Dozen van piepschuim erg populair.

De vochtbestendigheid van dit schuim brengt het een heleboel voordelen in vergelijking met glasvezelisolatie wanneer dit materiaal gebruikt zal worden als bouwisolatie.

Het schuim gaat in tegenstelling tot glasvezel niet gaan schimmelen, rotten of zal ten kostte van de effectiviteit gaan wanneer het aan vocht wordt onderworpen.

Een ander niet te missen voordeel van de EPS piepschuim doos is dat het als effectieve isolator kan dienen. Zodra dit schuim zal worden gebruikt voor de opslag van levensmiddelen, houdt dit materiaal warme etenswaren warm en natuurlijk koude etenswaren koud tijdens de levering van een eettent aan de eindbestemming van de besteller. Het piepschuim kan ook worden ingezet om bijvoorbeeld een vrieskist of koelbox van isolatie te voorzien, daarom is het een geschikt materiaal voor piepschuim koelboxen.

Dankzij dit materiaal zijn veel grotere thermische weerstand dan glasvezelbatjes of dekens kan het goed als bouwisolatie worden gebruikt. Dit draagt bij aan het maximaliseren van de energie-efficiëntie van de structuur om zo de de kosten voor energie zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of Thermoboxen zijn een veelgebruikt type verpakkingsmateriaal. Polystyreenschuim wordt in de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie meestal gebruikt vanwege zijn geweldige isolerende kwaliteiten. Draagbare koelers van piepschuim worden ook vaak ingezet om dranken en voedingsmiddelen tijdens het langer koel en vers houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos zorgen voor een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid externe warmte die in contact komt met de inhoud van de doos, behoorlijk zal worden beperkt. Dit kenmerk zorgt dat in de doos, de temperatuur constant blijft.

Tempex doos Kopen in Poortugaal

Bescherming van de producten
Polystyreenschuim heeft een uitstekend schokabsorberende vermogen, waardoor het bestand is tegen druk.

Duurzaamheid
Koeldozen zijn sterk, maar ook duurzaam, waardoor ze geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van verse etenswaren en andere producten. Het materiaal is bestand tegen vocht, waardoor de goede hygiëne niet in gevaar komt.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Piepschuim bestaat grotendeels uit lucht, waardoor het geschikt is voor leveringsdoeleinden. Doordat het ongelooflijk licht is en het ook geen gewicht toevoegt aan het totale product is dit een gigantisch voordeel.

De bestelling wordt geïsoleerd
In tegenstelling tot de gemiddelde doos van karton dragen de thermische isolatie-eigenschappen van polystyreenschuim bij tot aan het conserveren van levensmiddelen in de hele distributieketen.

Piepschuim dozen worden op enorme schaal in een verscheidenheid aan industrieën, omdat het materiaal een uitstekende isolator is. Laten we eens kijken hoe ze gebruikt worden in diverse branches.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Polystyreenschuim heeft de nodige isolerende eigenschappen in de industrie voor voedingsmiddelen. Om deze reden worden deze dozen vaak ingezet bij de opslag van producten en het verzenden van verse groenten, maar ookbijvoorbeeld gevogelte. Het isoleert eten voor lange tijd tegen de hitte dat van buiten komt. Hierdoor wordt voorkomen dat eten gaat bederven of rotten als gevolg van een stijging van de buitentemperatuur. Ook de containers die ingezet worden zijn bestand tegen hoge druk. Daardoor zijn deze dozen ideaal voor het verzenden van voedingsmiddelen. Ze zijn ook licht van gewicht, waardoor de verpakkingen gemakkelijker te vervoeren zijn.

Industrie voor verpakken
Naast de industrie voor voedingsmiddelen hebben piepschuimdozen een breed scala aan toepassingen in de verpakkingsindustrie. Omdat deze piepschuimdozen

Vervoer Dranken met eps dozen met deksel

Ook verschillende dranken moeten gekoeld worden vervoerd, zeker indien deze iets bevatten dat kan bederven of verzuren. Voorbeelden zijn Zuivelproducten, bier, wijn en ook andere temperatuurgevoelige producten moeten zonder twijfel in een gekoelde wagen worden vervoerd.

Bloemen kunnen ook met eps koeldozen getransporteerd worden

Mocht u het kunnen waarderen dat uw bloemen in de gewenste conditie aankomen op hun bestemming, zorg er dan voor dat de bloemen verzonden worden in een temperatuur gecontroleerde omgeving. Bloemen verwelken namelijk in de ongewenste omstandigheden, dus zodra de bloemen geplukt en verzonden zijn, is het noodzakelijk om de temperatuur tijdens het verschepen te behouden om de levensduur van de bloemen te verlengen.

Koeldozen, ook ideaal voor kaarsen

Ook kaarsen moeten, net als levensmiddelen, dranken en medische producten, in koelwagens worden vervoerd om hun kwaliteit en structuur te behouden. Ze kunnen namelijk ook smelten.

Grote hoeveelheden vloeistoffen

Er is absoluut geen ruimte voor fouten voor vervoer van bulk vloeistoffen. zeker niet bij het vervoer van pulp, chemicaliën of andere oplosmiddelen. Het is onvermeidbaar dat deze bulk vloeistoffen gekoeld verzonden moeten worden.

Vervoer Verf met eps dozen met deksel

Voor het waarborgen van zijn integriteit, moet verf in koelwagens vervoerd worden.

Vervoer gevaarlijke grondstoffen met eps dozen met deksel

Zodra u iets verzuurt dat giftig of ontvlambaar is, dan moet u alle voorschriften volledig volgen. Gevaarlijke en giftige grondstoffen moeten op een precieze temperatuur worden verscheept om ernstige ongelukken te voorkomen.

Sigaretten

Sigaretten en sigaren of andere tabaksproducten, zijn niet bestand tegen hoge vochtigheid of tegen hitte. Om bederf te voorkomen, is het belangrijk dat bederfelijke producten zoals sigaren en sigaretten altijd gekoeld vervoerd worden.

Kauwgom

Het is mogelijk dat u het laatste item op deze lijst een beetje verassend vindt, echter kan dit product een verschikkelijke nachtmerrie worden als kauwgom niet temperatuur-gecontroleerd wordt vervoerd.

Ookal wordt een gekoelde wagen meestal gebruikt om producten koel te bewaren, kan de gekoelde wagen ook gebruikt worden om lucht te verwarmen. Reefers kunnen gebruikt worden om goederen die zouden kunnen bederven niet te laten bevriezen wanneer het koud is en om de items koel of op een nodige temperatuur te behouden.

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Producent in Nederland met ruim 45 jaar ervaring

98% van de leveringen worden op tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de offertes van Piepschuim-dozen.nl per email

In 92 van de 100 Piepschuim doos prijsaanvragen zijn wij succesvol

Tempex doos Offerte Aanvragen

Uw tempex doos offerte in maximaal 1 dag in de mailbox bezorgd. Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Koeldozen Voor Transport

De betekenis van gekoelde logistiek

De temperatuur gecontroleerde logistiek wordt veelal gekentmerkt als koude keten logistiek. Bij maken van klimaatgevoelige goederen is een speciale logistiek benodigd om er zeker van te zijn dat de goederen de eindgebruiker in de gewenste conditie bereiken. Een "koude" keten is onmisbaar om dit mogelijk te maken.

Deze goederenbeheersprocessen, ook wel koelketenlogistiek of chill chain logistics genoemd, hebben als doel dat het vervoer van goederen veilig kan gebeuren. Indien correct uitgevoerd, kan de koelketenlogistiek de houdbaarheid van goederen verlengen met soms maanden of zelfs jaren.
Het is echter van onmisbaar belang dat elk onderdeel van de toeleveringsketen de gewenste temperatuur handhaaft. En aangezien in een dergelijke ”keten” behoorlijk veel schakels betrokken zijn, moet elke schakel een gewenste omgeving bieden voor de goederen die kunnen bederven in kwestie.

Als een schakel wanpresteert en de temperatuur te warm of te koud wordt, worden de getransporteerde bederfelijke goederen niet meer bruikbaar. En wanneer dit toch gebeurt, dan kan dit leiden tot behoorlijke verliezen voor zowel bedrijven als logistieke bedrijven.

Aangezien behoorlijk veel producenten dagelijks gigantische hoeveelheden aan temperatuur gecontroleerde goederen maken, kan het niet anders dat de koude bevoorradingsketen in stand worden gehouden.

Los van de financiële zorgen zijn er ernstige gevolgen voor de veiligheid en de gezondheid wanneer temperatuur gecontroleerde vracht niet zorgvuldig wordt gecontroleerd en op de correcte methode zal worden verplaatst.

Als de temperatuur te hoog oploopt, dan zal bij het vervoer van diepvriesproducten het voedsel ontdooien.
Het kan zijn dat schommelingen in temperatuur ertoe leiden dat het bevroren eten tijdens het vervoer diverse malen ontdooit en opnieuw bevriest. Als het vervolgens de eindgebruiker zou bereiken, dan zou dat een negatief effect hebben op de eindgebruiker zijn gezondheid.