Tempex dozen Kopen

Koop kwalitatieve koeldozen voor Papendrecht Zuid-Holland - In een dag offerte ontvangen in mailbox

Tempex dozen Kopen voor Papendrecht provincie Zuid-Holland

Wij zijn een NL producent van koeldozen en tempex boxen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Papendrecht, maar ook in Dordrecht, Alblasserdam, Sliedrecht, Zwijndrecht, Lekkerkerk, Ridderkerk, Krimpen aan de Lek, Giessendam, Puttershoek, Bolnes.

piepschuim dozen kopen

Producteigenschappen van onze Tempex dozen

Onze koeldozen bestaan uit meerdere lagen

Onze koeldozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

De koeldozen zijn waterbestendig 

De koeldozen hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

Waarom kiezen voor Piepschuim-dozen.nl?

Producent in Nederland met ruim 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98% van de leveringen zijn op tijd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de offertes van Piepschuim-dozen.nl per email

In maar liefst 92% van de Piepschuim doos prijsaanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol

Tempex koelbox bestellen met 15% extra korting! Gebruik de kortingscode: KNSXLF2022.

Uw thermobox bestellen kan alleen nog deze maand met 15% extra korting. Bestel nu het nog kan. 

Tempex dozen Voor Transport

Tempex dozen

Polystyreen wordt gebruikt om piepschuim te maken. Dit thermoplastische polymeer wordt al lang beschouwd als het ideale verpakkingsmiddel vanwege de thermische isolatie-eigenschappen en haar hele lichte gewicht. Net als de optie om het op maat te maken.

Tempex koelbox is een geweldig prijs-effectief, lichtgewicht en sterk verpakkingsmateriaal dat kan worden gebruikt voor het verpakken en verzenden van zelfs bederfelijke producten.

Het gebruiken van Tempex dozen voor het inpakken van voedingswaren zorgt er voor dat de kosten van transport en verpakking behoorlijk laten dalen. Dit komt doordat de energie die nodig is voor de productie en het versturen van EPS behoorlijk lager uitvalt dan de energie welke nodig is voor traditionele verpakkingsmaterialen zoals hout, stro, karton en kurk.

De voordelen van een Tempex koelbox 

Piepschuim is een soort kunststof dat is samengesteld uit koolwaterstofdeeltjes op petroleumbasis die zijn doordrenkt door lucht. Deze substantie kan samengeperst of gevormd worden tot containers voor verpakking en verzending, bouwisolatie en voedselopslag containers.

Het schuim krijgt mede dankzij het productieproces een uniforme en consistente celstructuur, waardoor het sterk en robuust is.

Tempex dozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het vervoer van producten in een temperatuurgevoelige omgeving is een substantieel aspect van de gekoelde logistiek en is aanzienlijk aanwezig in de logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Betamelijk gekoeld vervoer neemt veel van de potentiële barrières voor de verkoop voor producenten weg.

Tempex dozen Voor Transport

Tempex dozen (of tempex boxen) voor geconditioneerd vervoer

Wat betekent geconditioneerd transport?

Het versturen van producten die zouden in een gekoelde omgeving noemen wij geconditioneerd transport.

Om goederen van de ene plaats naar de andere plaats te brengen, wordt bij geconditioneerd transport de temperatuur beheerst.|De temperatuur wordt beheerst wanneer geconditioneerd transport wordt gebruikt om goederen van de ene plaats naar de andere plaats te brengen.

De hoge sterkte-gewichtsverhouding van dit materiaal is één van zijn meest cruciale voordelen. Piepschuim is heel erg duurzaam en sterk, maar bestaat toch grotendeels uit lucht. Dit resulteert in een enorm licht gewicht. Dankzij zijn luchtige en lichte consistentie kan polystyreenschuim makkelijk in verschillende goederen worden gegoten of gevormd. Dit materiaal kan ook gesneden worden om te laten passen in de open ruimten van een muur of gevormd in aangepaste verpakking- en verzendingscontainers zoals geïsoleerde verpakkingen. Je kan zelfs eenvoudig stroken piepschuim snijden met een keukenmesje in plaats van met ingewikkelder gereedschap of in plaats van zagen.

Dankzij de grote hoeveelheid luchtholtes van polystyreenschuim heeft dit materiaal een natuurlijk schokabsorberend vermogen. Daardoor is dit materiaal een geweldige keuze voor vooral de bescherming van onder andere producten die kunnen breken en bederven tijdens de verscheping.

Veel fabrikanten bedenken aangepaste containers voor verpakken die risico op schade op apparatuur tot het minimale doen verlagen. Tevens kunnen deze verpakkingscontainers schokken en stoten absorberen als de doos tijdens de verzending valt. Dankzij het sterke punt om deze goederen tegen defecten te beschermen, wordt polystyreenschuim ook gebruikt om verpakkingskarren en eierkratten te maken. Dit is een veel beter alternatief voor de standaard doos van karton.

{ kunnen uitstekend tegen vocht. Deze piepschuim doosjes beschermen het product tegen aanraking met regen, maar ook verschillende bronnen van vocht. Zodra deze dozen van piepschuim worden ingezet voor verzending en verpakking, resulteert dit in verscheidene voordelen ten opzichte van de normale doos van karton. De piepschuim doosjes kunnen namelijk voedingsmiddelen of dranken vasthouden en zal niet lekken of door de wanden van de container dringen. Om deze reden zijn Dozen van piepschuim enorm populair.

De vochtbestendigheid van polystyreenschuim brengt dit materiaal een heleboel voordelen ten opzichte van standaard glasvezelisolatie als het gebruikt zal worden als bouwisolatie.

In tegenstelling tot glasvezel gaat het piepschuim niet schimmelen, rotten of aan effectiviteit inboeten wanneer het aan vocht wordt blootgesteld.

Een ander niet te vergeten voordeel van de Tempex bak is dat het als effectieve isolator kan dienen. Zodra dit polystyreenschuim zal worden gebruikt voor de opslag van voedsel, houdt dit materiaal warme etenswaren warm en natuurlijk koude etenswaren koud tijdens de levering van een eettent aan de eindbestemming van de besteller. Het piepschuim kan ook worden toegepast om een vrieskist of koelbox van isolatiemateriaal te voorzien, waardoor het een perfect materiaal is voor piepschuim koelboxen.

Dankzij dit materiaal zijn veel grotere thermische weerstand dan standaard balletjes of dekens van glasvezel kan het goed als bouwisolatie worden gebruikt. Dit helpt om de energie-efficiëntie van de structuur te maximaliserenom zo de de kosten voor energie zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of EPS boxen worden veelal gebruikt als verpakkingsmateriaal. Polystyreenschuim wordt vaak gebruikt in de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie vanwege zijn geweldige isolerende kwaliteiten. Draagbare piepschuimkoelers worden ook vaak toegepast om dranken en voedingsmiddelen gedurende langere tijd vers en koel te houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos zorgen voor een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid externe warmte die in contact komt met de inhoud van de doos, aanzienlijk zal worden beperkt. Deze eigenschap zorgt dat de temperatuur in de doos constant blijft.

Tempex koelbox Kopen in Papendrecht

Beschermt de goederen
Piepschuim heeft een geweldig schokabsorberende vermogen, waardoor het bestand is tegen druk.

Piepschuim is duurzaam
Tempex dozen zijn sterk en duurzaam, waardoor deze uitermate geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van koelverse etenswaren en andere producten. Styrofoam kan tegen vocht, waardoor de goede hygiëne niet in gevaar komt.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Dit materiaal bestaat voor 98% uit lucht, waardoor het uitermate geschikt is voor leveringsdoeleinden. Daardoor is het ongelooflijk licht van gewicht en voegt het ook geen gewicht toe aan het totale product.

De bestelling wordt geïsoleerd
In vergelijking met de normale doos van karton dragen de thermische isolatie-eigenschappen van piepschuim bij tot aan het conserveren van voedsel in de hele distributieketen.

Piepschuim dozen worden op grote schaal in een verscheidenheid aan industrieën, doordat piepschuim een uitstekende isolator is. Laten we eens kijken hoe ze gebruikt worden in verschillende industrieën.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Piepschuim heeft uitstekende isolerende eigenschappen in de industrie voor levensmiddelen. Daarom worden deze dozen vaak toegepast bij de opslag van goederen en het verzenden van koelverse groenten en gevogelte. Het isoleert eten urenlang tegen de hitte van buitenaf. Daardoor wordt voorkomen dat eten zal gaan rotten of bederven als gevolg van een stijging van de buitentemperatuur. Deze containers zijn ook geschikt voor hoge druk. Daardoor zijn de piepschuim dozen perfect voor het verzenden van etenswaren. Tevens zijn ze ook licht van gewicht, waardoor de verpakkingen gemakkelijker te vervoeren zijn.

Industrie voor verpakken
Naast de industrie voor levensmiddelen hebben piepschuimdozen een breed scala aan toepassingen in de verpakkingsindustrie. Omdat deze dozen

Vervoer Dranken met koeldozen

Ook bepaalde dranken moeten gekoeld worden getransporteerd, zeker alsiets bevatten dat kan verzuren of bederven. Voorbeelden zijn Zuivelproducten, wijn, bier en ook andere producten die temperatuurgevoelig zijn, moeten allemaal in een koelvrachtwagen worden getransporteerd.

Bloemen kunnen ook met tempex boxen getransporteerd worden

Als u wilt dat bloemen in perfecte conditie aankomen op hun bestemming, dan is het van cruciaal belang dat ze verstuurd worden in een temperatuur gecontroleerde omgeving. Bloemen vergaan namelijk bij onjuiste omstandigheden, dus zodra ze geplukt en verzonden zijn, is het noodzakelijk om de temperatuur tijdens het verschepen te behouden om de levensduur te verlengen.

Tempex dozen, ook perfect voor kaarsen

Ook kaarsen moeten, net zoals levensmiddelen, dranken en medische goederen, in koelcontainers worden vervoerd om hun gewenste kwaliteit en structuur te behouden. Ze kunnen namelijk ook smelten.

Grote hoeveelheden vloeibare middelen

Er is zonder twijfel geen ruimte voor fouten voor vervoer van bulk vloeibare middelen. Bij het transport van chemicaliën, pulp of andere oplosmiddelen vooral niet. Het is onvermeidbaar dat deze bulk vloeibare middelen gekoeld verzonden dienen te worden.

Vervoer Verf met koeldozen

Voor het waarborgen van zijn integriteit, moet verf in gekoelde wagens getransporteerd worden.

Vervoer gevaarlijke producten met koeldozen

Zodra u van plan bent iets te verzuren dat giftig of ontvlambaar is, dan moet u alle voorschriften 100% volgen. Gevaarlijke en giftige of ontvlambare producten moeten op een exacte temperatuur worden vervoerd om incidenten te voorkomen.

Sigaren

Sigaren en sigaretten of andere tabaksproducten, kunnen niet tegen hoge vochtigheid of hitte. Om bederf te voorkomen, is het belangrijk dat goederen die kunnen bederven zoals sigaretten en andere tabaksproducten altijd gekoeld worden vervoerd.

Kauwgom

Mogelijk vindt u dit als laatst genoemde product op de lijst een beetje opmerkelijk, echter kan dit product een nachtmerrie worden als kauwgom niet temperatuur-gecontroleerd wordt getransporteerd.

Ookal wordt een koelvrachtwagen vaak gebruikt om goederen gekoeld te houden, kan hij ook worden gebruikt om lucht op te warmen. Tevens kunnen reefers worden gebruikt om bederfelijke goederen vooral niet te laten bevriezen als het koud is en om deze goederen koel of op een gewenste temperatuur te houden.

Waarom kiezen voor Piepschuim-dozen.nl?

Producent in Nederland met ruim 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98% van de leveringen zijn op tijd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de offertes van Piepschuim-dozen.nl per email

In maar liefst 92% van de Piepschuim doos prijsaanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol

Tempex koelbox Offerte Aanvragen

Uw thermobox offerte binnen 24 uur in uw mailbox bezorgd. Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Tempex dozen Voor Transport

Wat betekent gekoelde logistiek?

Een temperatuur gecontroleerde logistiek wordt veelal aangeduid als koude keten supply chain. Bij de productie van klimaatgevoelige goederen is een bijzondere logistiek nodig om er zeker van te zijn dat de goederen de eindgebruiker in de gewenste conditie bereiken. Een "koude" keten is onmisbaar om dit te verwezenlijken.

Bij vervoer van diepvriesgoederen, zoals voedingsmiddelen, kan het voedsel ontdooien als de temperatuur te hoog oploopt.
Het kan zijn dat temperatuurschommelingen ertoe leiden dat het bevroren eten tijdens het vervoer verschillende malen ontdooit en opnieuw zal bevriezen. Wanneer het daarna de eindconsument zou bereiken, dan kan dat een negatief effect hebben op diens gezondheid.