Tempex boxen Bestellen

Krimpen aan de Lek Zuid-Holland Tempex boxen Offertes

Tempex boxen Bestellen voor Krimpen aan de Lek regio Zuid-Holland

Wij zijn een lokale producent van thermoboxen en eps tempex dozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Krimpen aan de Lek, maar ook in Ridderkerk, Bolnes, Krimpen aan den IJssel, Lekkerkerk, Alblasserdam, Capelle aan den IJssel, IJsselmonde, Barendrecht, Papendrecht, Zwijndrecht.

piepschuim dozen kopen

Producteigenschappen van onze Tempex boxen

De thermoboxen zijn gemaakt uit

De thermoboxen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Onze thermoboxen zijn waterbestendig 

Onze thermoboxen hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

Onze Kwaliteiten

Producent in Nederland met maar liefst 45 jaar ervaring

98% van de leveringen worden op tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de offertes van Piepschuim-dozen.nl per email

In maar liefst 92 van de 100 Piepschuim doos prijsaanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol

Tempex doos kopen nu met 15% extra korting! Gebruik de code: KNSXLF2022.

Uw polystyrene doos bestellen kan alleen deze maand met 15% extra korting. Bestel nu het nog kan. 

Tempex boxen Voor Transport

Tempex boxen

Polystyreen wordt toegepast om piepschuim te maken. Het kunststof Polystyreen wordt best lang beschouwd als het meest gunstige verpakkingsmiddel wegens zijn thermische isolatie-eigenschappen en zijn hele lage gewicht. Net als de mogelijkheid om de vorm op maat te maken.

Tempex doos is een uitstekend prijs-effectief, lichtgewicht en sterk verpakkingsmateriaal dat zelfs wordt toegepast voor het verpakken en versturen van zelfs producten die kunnen bederven.

Het gebruiken van Tempex boxen voor het verpakken van goederen heeft de kosten van verzending en verpakking fors doen dalen. Dit komt doordat de energie die nodig is voor de productie en het vervoer van EPS een stuk lager uitvalt dan die welke nodig is voor traditionele verpakkingsmaterialen zoals karton, hout, stro en kurk.

De voordelen van een Tempex doos 

EPS is kunststof dat is samengesteld uit koolwaterstofdeeltjes op petroleumbasis dat voor het grootste deel bestaat uit lucht. Deze substantie kan gevormd of samengeperst worden tot verpakkings- en verzendcontainers, voedselopslag-containers en bouwisolatie.

Door het productieproces krijgt dit schuim een uniforme, consistente celstructuur, waardoor het sterk en robuust is.

Tempex boxen Vervoer in gekoelde logistiek

Het vervoer van waren in een temperatuurgevoelige omgeving is een belangrijk aspect van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de diverse logistieke schakels. Behoorlijk gekoeld vervoer neemt veel van de potentiële drempels voor de verkoop voor fabrikanten weg.

Tempex boxen Voor Transport

Tempex boxen (of eps tempex dozen) voor geconditioneerd vervoer

De betekenis van koeltransport

Het transporteren van bederfelijke waren die kunnen bederven in een gekoelde omgeving wordt koeltransport genoemd.

Om waren van de ene plaats naar de andere plaats te transporteren, wordt bij koeltransport de temperatuur beheerst.|De temperatuur wordt beheerst wanneer koeltransport wordt gebruikt om waren van de ene plaats naar de andere plaats te transporteren.

De enorm hoge sterkte-gewichtsverhouding van polystyreenschuim is een van de meest belangrijke voordelen. Dit materiaal is heel duurzaam en sterk, maar toch bestaat dit materiaal grotendeels uit lucht. Dit resulteert in een zeer licht gewicht. Door deze lichte en luchtige consistentie kan piepschuim eenvoudig in verschillende producten worden gegoten of gevormd. Dit materiaal kan ook gesneden worden om te laten passen in de open ruimtes van een wand of gevormd in aangepaste verzend- en verpakkingscontainers zoals geïsoleerde verpakkingen. Stroken piepschuim kunnen gesneden worden met een simpel hobbymesje in plaats van met ingewikkelder gereedschap.

Door de vele luchtholtes van piepschuim krijgt  het een natuurlijk schokabsorberend vermogen. Daardoor is dit materiaal een geweldige keuze voor de bescherming van onder andere breekbare en bederfelijke producten tijdens het vervoer.

Diverse producenten ontwikkelen aangepaste verpakkingscontainers die het risico op beschadiging van apparatuur tot een minimum doen verlagen. Daarbij kunnen deze verpakkingscontainers schokken en stoten absorberen als de doos tijdens het verzenden valt. Dankzij het vermogen om deze producten tegen schade te beschermen, wordt piepschuim tevens ook toegepast voor vleesverpakkingskarren en eierkratten te maken. Dit is een veel geschikter alternatief voor de veel gebruikte kartonnen doos.

{ kunnen goed tegen vocht. Deze piepschuim doosjes beschermen het product tegen contact met regen, maar ook andere bronnen vocht. Wanneer deze piepschuim dozen worden gebruikt voor verpakking en verzending, resulteert dit in diverse voordelen in vergelijking met de normale kartonnen doos. De piepschuim dozen kunnen etenswaren of dranken vasthouden en zal zeker niet gaan lekken en ook niet door de wanden van de container dringen. Dit is waarom zijn Dozen van piepschuim mega populair.

De bestendigheid tegen vocht van dit schuim brengt het vele voordelen in vergelijking met glasvezelisolatie wanneer het toegepast wordt als bouwisolatie.

In tegenstelling tot glasvezel gaat het piepschuim niet gaan schimmelen, rotten of aan effectiviteit inboeten wanneer het aan vocht wordt blootgesteld.

Nog een ander niet te missen voordeel van de Tempex bak is dat het als effectieve isolator kan dienen. Wanneer dit schuim wordt ingezet als het opslaan van voedingsmiddelen, houdt het warme etenswaren warm en natuurlijk koude etenswaren koud tijdens de levering van een restaurant aan de eindbestemming van de consument. Het piepschuim kan ook worden toegepast om een koelbox of vriezer te isoleren, waardoor het een perfect materiaal is voor piepschuim koelboxen.

Dit materiaal heeft een veel grotere thermische weerstand dan balletjes of dekens van glasvezel wanneer het als bouwisolatie wordt gebruikt. Dit draagt bij aan het maximaliseren van de energie-efficiëntie om zo de energierekeningen zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of EPS piepschuim dozen worden veelal gebruikt als verpakkingsmateriaal. Polystyreenschuim wordt meestal toegepast in de voedings- en verpakkingsindustrie wegens de uitstekende isolerende eigenschappen. Draagbare koelers van piepschuim worden ook vaak toegepast om drinken en voedsel gedurende het langer koel en vers houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos zorgen voor een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid van buiten af komende warmte die in contact komt met de inhoud van de doos, aanzienlijk wordt terug gedrongen{ tot een minimum}. Dit kenmerk zorgt dat in de doos, de temperatuur constant blijft.

Tempex doos Kopen in Krimpen aan de Lek

Beschermt de producten
Door het geweldige schokabsorberende vermogen is Styrofoam het materiaal bestand tegen druk.

Het is enorm duurzaam
Tempex boxen zijn sterk, maar ook duurzaam, waardoor deze uitermate geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van koelverse etenswaren en andere diverse artikelen. Styrofoam kan tegen vocht, waardoor een goede hygiëne gewaarborgd zal worden.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Piepschuim bestaat grotendeels uit luchten is daarom uitermate geschikt is voor leveringsdoeleinden. Daardoor is het onwijs licht van gewicht en voegt het ook geen gewicht toe aan het totale product.

De bestelling wordt geïsoleerd
In vergelijking met de gemiddelde kartonnen doos dragen de thermische isolatie-eigenschappen van polystyreenschuim bij tot aan de conservering van voedingsmiddelen in de algehele distributieketen.

Omdat piepschuimdozen een uitstekende isolator zijn, worden ze in enorme hoeveelheden gebruikt in een verschillende industrieën. Hieronder beschrijven wij hoe ze in verschillende industrieën worden toegepast.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Styrofoam heeft heeft isolerende eigenschappen die nodig zijn in de voedingsmiddelenindustrie. Daarom worden deze dozen vaak toegepast bij het opslaan van producten en de verzending van koelverse groenten, maar ook gevogelte. Het isoleert het voedsel voor meerdere uren tegen de hitte van buitenaf. Hierdoor wordt voorkomen dat voedsel gaat rotten of bederven als gevolg van een buitentemperatuursstijging. Ook de containers die toegepast worden zijn geschikt voor hoge druk. Daardoor zijn deze dozen ideaal voor het verzenden van levensmiddelen. Daarnaast zijn ze ook licht van gewicht, dit makkelijker te vervoeren is.

Industrie voor verpakken
Naast de voedingsmiddelenindustrie hebben piepschuimdozen een ruim scala aan toepassingen in de verpakkingsindustrie. Omdat deze dozen

Vervoer Dranken met thermoboxen

Ook verschillende dranken moeten gekoeld worden getransporteerd, zeker indien deze dranken een inhouden hebben dat kan bederven of verzuren. Voorbeelden zijn Zuivel, wijn, bier en ook andere temperatuurgevoelige producten moeten allemaal in een koelwagen worden getransporteerd.

Bloemen kunnen ook met eps tempex dozen vervoerd worden

Als u wilt dat bloemen in prachtige staat arriveren op hun bestemming, dan is het van cruciaal belang dat de bloemen verstuurd worden in een omgeving waar de temperatuur gecontroleerd wordt. Bloemen verwelken in de ongewenste omstandigheden, dus zodra de bloemen geplukt en verzonden zijn, is het noodzakelijk om de temperatuur tijdens het transport te handhaven om de levensduur te verlengen.

Tempex boxen, ook ideaal voor kaarsen

Ook kaarsen moeten, net zoals levensmiddelen, dranken en medische producten, in gekoelde wagens worden vervoerd om de kwaliteit en structuur te behouden. De kaarsen kunnen immers ook smelten.

Bulk vloeibare middelen

voor fouten is  geen enkele ruimte voor het vervoer van grote hoeveelheden vloeibare middelen. Bij het vervoeren van chemicaliën, pulp of andere oplosmiddelen vooral niet. Het is onoverkomelijk dat deze grote hoeveelheden vloeibare middelen gekoeld verzonden moeten worden.

Vervoer Verf met thermoboxen

Voor het behouden van haar integriteit, moet verf in koelwagens worden getransporteerd.

Vervoer gevaarlijke grondstoffen met thermoboxen

Zodra u van plan bent iets te verzuren dat giftig of ontvlambaar is, moet u alle voorschriften 100% volgen. Gevaarlijke en giftige of ontvlambare grondstoffen moeten op een exacte temperatuur worden verscheept om ernstige ongelukken te voorkomen.

Sigaren

Tabaksproducten, zoals sigaretten en sigaren, zijn niet bestand tegen de hoge vochtigheid of de hitte. Om bederf te voorkomen, moeten producten die kunnen bederven zoals tabaksproducten altijd gekoeld worden vervoerd.

Kauwgom

Onze Kwaliteiten

Producent in Nederland met maar liefst 45 jaar ervaring

98% van de leveringen worden op tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de offertes van Piepschuim-dozen.nl per email

In maar liefst 92 van de 100 Piepschuim doos prijsaanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol

Tempex doos Prijsopgave Aanvragen

Uw polystyrene doos prijsopgave binnen 1 werkdag in de email-box bezorgd. Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Tempex boxen Voor Transport

De betekenis van gekoelde logistiek

Een temperatuur gecontroleerde logistiek wordt veelal gekentmerkt als koude keten supply chain. Bij maken van klimaatgevoelige waren is een bijzondere logistiek nodig om te garanderen dat de waren de consument in de gewenste staat bereiken. Een "koude" keten is nodig om dit te verwezenlijken.

Bij het vervoer van diepvriesproducten, zoals voedsel, zal het voedsel ontdooien als de temperatuur oploopt.
Het kan zijn dat temperatuurschommelingen ertoe leiden dat het bevroren voedsel tijdens het vervoer verschillende malen ontdooit en opnieuw zal bevriezen. Wanneer het vervolgens de eindconsument bereikt, kan dat een behoorlijk negatieve impact hebben op de eindconsument zijn gezondheid.