Tempex dozen Kopen

Krimpen aan de Lek provincie Zuid-Holland Tempex dozen Kopen

Tempex dozen Bestellen in Krimpen aan de Lek (Zuid-Holland)

Wij zijn een Nederlandse producent van eps dozen met deksel en eps tempex dozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Krimpen aan de Lek, maar ook in Ridderkerk, Bolnes, Krimpen aan den IJssel, Lekkerkerk, Alblasserdam, Capelle aan den IJssel, IJsselmonde, Barendrecht, Papendrecht, Zwijndrecht.

piepschuim dozen kopen

Eigenschappen van onze Tempex dozen

Onze eps dozen met deksel bestaan uit meerdere lagen

Onze eps dozen met deksel beschermen tegen alle weersomstandigheden

De eps dozen met deksel zijn waterbestendig 

De eps dozen met deksel hebben een goede temperatuurbeveiling

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Producent in Nederland met ruim 45 jaar ervaring

98% van de leveringen worden op de beloofde tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de offertes van Piepschuim-dozen.nl per email

In 92% van de Piepschuim doos offerte aanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol gebleken

Tempex doos kopen nu met 15% korting! Gebruik de kortingscode: KNSXLF2022.

Uw tempex doos bestellen kan alleen nog deze maand met 15% extra korting. Bestel dus snel. 

Tempex dozen Voor Transport

Tempex dozen

Polystyreen wordt gebruikt om piepschuim te maken. Het kunststof Polystyreen wordt best lang beschouwd als het ideale verpakkingsmiddel vanwege zijn thermische isolatie-eigenschappen en haar ideale lichte gewicht. Net als de optie om de vorm op maat te creëren.

Tempex doos is een geweldig kosten-effectieve, lichtgewicht en stevig verpakkingsmateriaal dat geschikt is voor het verpakken en versturen van bederfelijke producten.

Het gebruik van Tempex dozen voor het verpakken van goederen heeft de kosten van verzending en verpakking behoorlijk laten dalen. Dit komt omdat de energie die nodig is voor de productie en de verzending van EPS veel lager uitvalt dan die welke nodig is voor traditionele verpakkingsmaterialen zoals stro, kurk, hout of karton.

De voordelen van een Tempex doos 

Tempex is een soort kunststof dat bestaat uit deeltjes koolwaterstof op petroleumbasis dat voor het grootste deel bestaat uit lucht. Deze substantie kan gevormd of samengeperst worden tot containers voor verpakking en verzending, voedselopslag-containers en bouwisolatie.

Dankzij het productieproces krijgt het schuim een uniforme, consistente structuur cellen, waardoor het stevig en robuust is.

Tempex dozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het vervoer van waren in een temperatuurgevoelige omgeving is een belangrijk aspect van de gekoelde logistiek en is aanzienlijk aanwezig in de diverse logistieke schakels. Betamelijk gekoeld vervoer neemt veel van de mogelijke barrières voor de verkoop voor producenten weg.

Logistieke bedrijven en expediteurs moeten bijvoorbeeld rekening houden met de verplichte en praktische behoeften van de verzenders bij het vervoer van gekoelde producten.

Rederijen en expediteurs zijn niet alleen verplicht aan het op een bepaalde temperatuur houden van transporten, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. De meeste producten die gekoeld moeten worden getransporteerd, zoals farmaceutische producten, voedingsmiddelen en tabak, zijn onderworpen aan stricte export- en importvoorschriften. Rederijen en expediteurs moeten bij het verzenden van deze producten de procedurele voorschriften en nodige documenten in acht nemen.

Tempex dozen Voor Transport

Tempex dozen (ook wel eps tempex dozen) voor geconditioneerd vervoer

Wat is koeltransport?

Het versturen van bederfelijke producten die kunnen bederven in een gekoelde omgeving noemen wij koeltransport.

Om producten van de ene locatie naar de andere locatie te brengen, wordt bij koeltransport de temperatuur gecontroleerd.|De temperatuur wordt gecontroleerd wanneer koeltransport wordt gebruikt om producten van de ene locatie naar de andere locatie te brengen.

De enorm hoge sterkte-gewichtsverhouding van polystyreenschuim is een van zijn meest belangrijke pluspunten. Dit materiaal is heel duurzaam en stevig, maar toch bestaat dit materiaal grotendeels uit lucht. Dit zorgt voor een enorm licht gewicht. Door deze luchtige en lichte consistentie kan polystyreenschuim simpel in diverse producten worden gegoten of gevormd. Dit kan worden gesneden om dit te passen in de holtes van een muur of gevormd in aangepaste containers voor verpakking en verzending zoals bijvoorbeeld geïsoleerde dozen. Je kunt zelfs makkelijk stroken piepschuim snijden met een hobbymesje in plaats van een professioneel stuk gereedschap.

Door de talrijke luchtholtes van piepschuim krijgt  het een natuurlijk schokabsorberend vermogen. Dankzij dit schokabsorberend vermogen is polystyreenschuim een uitstekende keuze voor vooral de bescherming van breekbare en bederfelijke producten tijdens het vervoer.

Diverse fabrikanten bedenken aangepaste verpakkingscontainers die risico op schade op apparaten tot een minimum beperken. Daarbij hebben deze verpakkingscontainers het vermogen om schokken en stoten te absorberen als de doos tijdens bijvoorbeeld het verzenden valt. Gezien het sterke punt om deze producten tegen beschadiging te beschermen, wordt polystyreenschuim ook toegepast voor verpakkingskarren en kratten voor eieren te maken. Dit is een veel beter alternatief dan de gewone doos van karton.

{ zijn ook enorm goed bestand tegen vocht. Deze piepschuim doosjes beschermen het betreffende product tegen aanraking met regen, maar ook verschillende bronnen vocht. Als deze doosjes worden gebruikt voor verpakking en verzending, resulteert dit in diverse voordelen in vergelijking met de typische doos van karton. Het kan voedingsmiddelen of drankjes vasthouden en zal zeker niet lekken of door de wanden van de container dringen. Dit is waarom zijn Piepschuim dozen mega populair.

De vochtbestendigheid van piepschuim geeft het een heleboel voordelen in vergelijking met glasvezelisolatie als het gebruikt zal worden als bouwisolatie.

In tegenstelling tot glasvezel gaat het piepschuim niet rotten, schimmelen of ten kostte van de effectiviteit gaan wanneer het aan vocht wordt blootgesteld.

Een ander onmisbaar voordeel van de EPS piepschuim doos is dat het kan functioneren als een effectieve isolator. Als dit polystyreenschuim zal worden gebruikt voor het opslaan van voedsel, houdt het warme voedingsmiddelen warm en natuurlijk koude voedingsmiddelen koud gedurende de levering van een restaurant aan de eindbestemming van de besteller. Het piepschuim kan ook worden toegepast om bijvoorbeeld een vriezer of koelbox van isolatiemateriaal te voorzien, daarom is het een uitermate geschikt materiaal voor piepschuim koelboxen.

Dit materiaal heeft een veel grotere thermische weerstand dan balletjes of dekens van glasvezel wanneer het als bouwisolatie wordt toegepast. Dit draagt bij aan het maximaliseren van de energie-efficiëntie om zo de energierekeningen zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of EPS boxen zijn een veelgebruikt type verpakkingsmateriaal. Piepschuim wordt vaak gebruikt in de voedings- en verpakkingsindustrie vanwege zijn uitstekende isolerende eigenschappen. Draagbare piepschuimkoelers worden ook vaak toegepast om dranken en voedingsmiddelen tijdens langere tijd vers en koel te houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos zorgen voor een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid externe warmte die in contact komt met de inhoud van de doos, aanzienlijk zal worden terug gedrongen{ tot een minimum}. Dit kenmerk zorgt ervoor dat de temperatuur in de doos constant blijft.

Tempex doos Kopen in Krimpen aan de Lek

Bescherming van de betreffende producten
Door het uitstekende schokabsorberende vermogen is Piepschuim het bestand tegen druk.

Piepschuim is duurzaam
Tempex dozen zijn stevig, maar ook duurzaam, waardoor deze uitermate geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van koelverse voedingsmiddelen en andere diverse producten. Het materiaal kan tegen vocht, waardoor een goede hygiëne niet in gevaar komt.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Piepschuim bestaat grotendeels uit lucht, waardoor het uitermate geschikt is voor leveringsdoeleinden. Daardoor is het onwijs licht en voegt het geen gewicht toe aan het eindproduct.

Het isoleert de bestelling
In tegenstelling tot de normale doos van karton dragen de thermische isolatie-eigenschappen van piepschuim bij tot aan de conservering van voedsel in de gehele distributieketen.

Piepschuim dozen worden in grote hoeveelheden in verschillende industrieën, omdat piepschuim een uitstekende isolator is. Laten we eens kijken hoe ze gebruikt worden in diverse branches.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Piepschuim heeft heeft isolerende eigenschappen die nodig zijn in de voedingsmiddelenindustrie. Daarom worden deze dozen vaak toegepast bij het opslaan van producten en de verzending van koelverse groenten, maar ookbijvoorbeeld gevogelte. Het isoleert voedsel urenlang tegen de warmte dat van buiten komt. Daardoor wordt voorkomen dat voedsel zal gaan rotten of bederven als gevolg van een buitentemperatuursstijging. Deze containers zijn ook bestand tegen hoge druk. Daardoor zijn de styrofoam dozen ideaal voor het verzenden van etenswaren. Ze zijn ook licht van gewicht, dit makkelijker te vervoeren is.

Verpakkingsindustrie
Naast de voedingsmiddelenindustrie hebben piepschuimdozen een breed scala aan toepassingen in de industrie voor verpakken. Omdat deze dozen

Transporteer Dranken met eps dozen met deksel

Ook verschillende dranken zullen gekoeld moeten worden getransporteerd, zeker indien deze iets bevatten dat kan bederven of verzuren. Zuivel, bier, wijn en andere temperatuurgevoelige producten moeten allemaal in een koelwagen worden getransporteerd.

Bloemen kunnen ook met eps tempex dozen vervoerd worden

Als u wilt dat bloemen in prachtige staat aankomen op de plek van bestemming, zorg er dan voor dat deze worden verstuurd in een omgeving waar de temperatuur gecontroleerd wordt. Bloemen verwelken in de verkeerde omstandigheden, dus zodra deze geplukt en verscheept zijn, is het van belang dat de temperatuur gedurende het verschepen te behouden om de levensduur van de bloemen te verlengen.

Tempex dozen, ideaal voor kaarsen

Kaarsen moeten, net als voedingsmiddelen, dranken en medische producten, in koelwagens worden vervoerd om de gewenste kwaliteit en structuur te behouden. Ze zijn immers gemaakt om te smelten.

Grote hoeveelheden vloeistoffen

Er is geen enkele ruimte voor fouten voor vervoer van grote hoeveelheden vloeistoffen. Bij het vervoeren van chemicaliën, pulp of andere oplosmiddelen zeker niet. Het is onvermeidbaar dat deze grote hoeveelheden vloeistoffen gekoeld verstuurd dienen te worden.

Vervoer Verf met eps dozen met deksel

Om zijn integriteit te behouden, moet dus ook verf in koelvrachtwagens worden getransporteerd.

Vervoer gevaarlijke grondstoffen met eps dozen met deksel

Wanneer u iets verzuurt dat giftig of ontvlambaar is, moet u alle voorschriften tot in detail volgen. Gevaarlijke en giftige grondstoffen moeten op een exacte temperatuur worden vervoerd om ernstige incidenten te voorkomen.

Sigaretten

Tabaksproducten, zoals sigaretten en sigaren, zijn niet bestand tegen de hoge vochtigheid of tegen hitte. Voor het voorkomen van bederf, is het belangrijk dat bederfelijke goederen zoals tabaksproducten te allen tijde gekoeld worden vervoerd.

Kauwgom

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Producent in Nederland met ruim 45 jaar ervaring

98% van de leveringen worden op de beloofde tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de offertes van Piepschuim-dozen.nl per email

In 92% van de Piepschuim doos offerte aanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol gebleken

Tempex doos Prijsopgave Aanvragen

Uw tempex doos offerte in maximaal 1 dag in uw email bezorgd. Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Tempex dozen Voor Transport

Wat houdt gekoelde logistiek in?

Een temperatuur gecontroleerde logistiek wordt meestal gekentmerkt als koude keten logistiek. Bij de productie van klimaatgevoelige producten is een bijzondere logistiek benodigd om er zeker van te zijn dat de producten de eindgebruiker in perfecte staat bereiken. Een "koude" keten is nodig om dit te garanderen.

Deze goederenbeheersprocessen, ook wel cold chain logistiek genoemd, zorgen ervoor dat het vervoer van producten veilig gebeurt. Indien juist uitgevoerd, kan de chill chain logistics de houdbaarheid van waren verlengen met soms maanden of zelfs jaren.
Het is van onmisbaar belang dat elk onderdeel van de supply chain de optimale temperatuur behoudt. Aangezien in een dergelijke ”keten” heel veel schakels zijn betrokken, moeten alle schakels een gewenste omgeving bieden voor de bederfelijke producten in kwestie.

Vervoerde bederfelijke goederen zijn niet meer bruikbaar als een schakel faalt: de temperatuur wordt dus te warm of te koud. Wanneer dit gebeurt, kan dit leiden tot behoorlijke verliezen voor zowel bedrijven als logistieke bedrijven.

Omdat veel fabrikanten dagelijks gigantische hoeveelheden aan temperatuur gecontroleerde waren produceren, kan het niet anders dat de koude bevoorradingsketen in stand worden gehouden.

Los van de financiële zorgen zijn er ernstige consequenties voor de veiligheid en de gezondheid als temperatuur gecontroleerde vracht niet met veel zorg zal worden gecontroleerd en volgens de juiste methode zal worden vervoerd.

Stel de temperatuur loopt te hoog op, dan zal bij het vervoer van diepvriesgoederen (zoals voedsel) het voedsel ontdooien.
Het kan zijn dat temperatuurschommelingen ertoe leiden dat het bevroren voedsel tijdens het vervoer diverse malen ontdooit en opnieuw bevriest. Wanneer het daarna de eindgebruiker zou bereiken, zou dat een behoorlijk negatief effect hebben op diens gezondheid.