Tempex dozen Kopen

Tempex dozen - Kwalitatieve Tempex dozen Kopen in Alblasserdam provincie Zuid-Holland

Tempex dozen Kopen voor Alblasserdam

Wij zijn een Nederlandse producent van tempex dozen en duurzame tempex dozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Alblasserdam, maar ook in Ridderkerk, Krimpen aan de Lek, Lekkerkerk, Papendrecht, Zwijndrecht, Bolnes, Krimpen aan den IJssel, Dordrecht, IJsselmonde, Barendrecht.

piepschuim dozen kopen

Kenmerken van onze Tempex dozen

De tempex dozen bestaan uit meerdere lagen

De tempex dozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

De tempex dozen zijn waterbestendig 

De tempex dozen hebben een goede temperatuurbeveiling

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Producent in Nederland met ruim 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98% van de leveringen worden op tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de passende prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl per email

In maar liefst 92% van de Piepschuim doos offerte aanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol

Koeldoos bestellen nu met 15% korting! Gebruik de kortingscode: KNSXLF2022.

Uw piepschuim doos kopen kan alleen nog deze maand met 15% extra korting. Bestel dus snel. 

Tempex dozen Voor Transport

Tempex dozen

Polystyreen is een kunststof dat wordt gebruikt om piepschuim te fabriceren. Polystyreen wordt best lang bestempeld als het meest gunstige verpakkingsmateriaal vanwege de thermische isolatie-eigenschappen en het ideale lage gewicht. Alsmede de optie om de vorm op maat te creëren.

Koeldoos is een geweldig prijs-effectief, lichtgewicht en stevig verpakkingsmateriaal dat geschikt is voor het verpakken en verzenden van bederfelijke producten.

Het gebruiken van Tempex dozen voor het verpakken van voedingswaren heeft de kosten van transport en verpakking aanzienlijk laten dalen. Dit komt doordat de energie die nodig is voor de productie en het transport van EPS behoorlijk lager is dan die welke nodig is voor traditionele verpakkingsmaterialen zoals hout, stro, karton en kurk.

De voordelen van een Koeldoos 

EPS is kunststof dat bestaat uit deeltjes koolwaterstof op petroleumbasis dat voor het grootste deel bestaat uit lucht. Deze substantie kan worden samengeperst of gevormd tot containers voor verpakking en verzending, bouwisolatie en voedselopslag containers.

Dankzij het productieproces krijgt het schuim een gelijke, consistente celstructuur, waardoor het stevig en robuust is.

Tempex dozen Transport in gekoelde logistiek

Het vervoer van producten in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een belangrijk aspect van de gekoelde logistiek en is aanzienlijk aanwezig in de diverse logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Betamelijk gekoeld vervoer neemt veel van de potentiële barrières voor de verkoop voor detailhandelaars en producenten weg.

Logistieke ondernemingen en bevrachters moeten zich houden aan de wettelijke en praktische behoeften van de afzenders bij het vervoer van gekoelde waren.

Rederijen en bevrachters zijn niet alleen verplicht aan het op een bepaalde temperatuur houden van zendingen, maar ook met de implicaties van grensovergangen. Veel waren die gekoeld moeten worden getransporteerd, zoals farmaceutische producten, voedsel en tabak, zijn onderworpen aan stricte export- en importvoorschriften. Vrachtbedrijven en bevrachters worden verplicht bij het verzenden van deze waren de procedurele voorschriften en benodigde documentatie in acht nemen.

Tempex dozen Voor Transport

Tempex dozen (ook wel duurzame tempex dozen) voor geconditioneerd vervoer

De betekenis van gekoeld vervoer

Het versturen van producten die kunnen bederven in een gekoelde omgeving wordt gekoeld vervoer genoemd.

Om waren van de ene plaats naar de andere plaats te brengen, wordt bij gekoeld vervoer de temperatuur beheerst.|De temperatuur wordt beheerst wanneer gekoeld vervoer wordt gebruikt om waren van de ene plaats naar de andere plaats te brengen.

De hoge sterkte-gewichtsverhouding van polystyreenschuim is één van zijn belangrijkste pluspunten. Polystyreenschuim is erg duurzaam en stevig, maar toch bestaat dit materiaal grotendeels uit lucht. Dit resulteert in een zeer licht gewicht. Door zijn lichte en luchtige consistentie kan dit materiaal eenvoudig in verschillende producten worden gegoten of gevormd. Het materiaal kan gesneden worden om dit te passen in de open ruimten van een muur of in geperste vorm in aangepaste containers voor verpakking en verzending zoals geïsoleerde dozen. Stukjes piepschuim kunnen gesneden worden met een simpel keukenmesje in plaats van een professioneel stuk gereedschap of in plaats van zagen.

Door de talrijke luchtholtes van polystyreenschuim krijgt  het een natuurlijk schokabsorberend vermogen. Dankzij dit schokabsorberend vermogen is het materiaal de beste keuze voor vooral het beschemen van producten die kunnen breken en bederven tijdens de verzending.

Veel producenten bedenken aangepaste verpakkingscontainers die risico op beschadiging van apparaten tot een minimum doen verlagen. Tevens zijn deze verpakkingscontainers in staat om schokken en stoten te absorberen als de doos tijdens de verzending valt. Wegens het sterke punt om de producten tegen schade te beschermen, wordt dit materiaal ook toegepast voor verpakkingskarren en kratten voor eieren te maken. Dat is een veel beter alternatief dan de standaard kartonnen doos.

{ kunnen uitstekend tegen vocht. Dit schuim beschermt het betreffende product tegen contact met regen, maar ook verschillende bronnen vocht. Zodra deze doosjes worden gebruikt voor het verpakken en verzenden van producten, resulteert dit in verscheidene voordelen in vergelijking met de normale kartonnen doos. Het kan voedingsmiddelen of drankjes vasthouden en zal niet lekken of door de wanden van de container dringen. Om deze reden zijn Tempex bakken onwijs gewild.

De vochtbestendigheid van polystyreenschuim geeft het materiaal een heleboel voordelen in vergelijking met glasvezelisolatie als het gebruikt wordt als bouwisolatie.

Het schuim gaat in tegenstelling tot glasvezel niet schimmelen, rotten of zal ten kostte van de effectiviteit gaan wanneer dit aan vocht wordt onderworpen.

Een ander niet te vergeten voordeel van de Tempex bak is dat het als effectieve isolator kan dienen. Zodra dit schuim wordt ingezet als het opslaan van voedingsmiddelen, houdt dit materiaal warme levensmiddelen warm en natuurlijk koude levensmiddelen koud tijdens de levering van een eettent aan de eindbestemming van de besteller. Dit schuim kan ook worden ingezet om een vrieskist of koelbox te isoleren, waardoor het een perfect materiaal is voor piepschuim koelboxen.

Dankzij dit materiaal zijn veel grotere thermische weerstand dan balletjes of dekens van glasvezel kan het goed als bouwisolatie worden gebruikt. Dit draagt bij aan het maximaliseren van de energie-efficiëntie om zo de energierekeningen zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of Tempex dozen worden veelal gebruikt als verpakkingsmateriaal. Polystyreenschuim wordt in de voedings- en verpakkingsindustrie vaak gebruikt vanwege de geweldige isolerende kwaliteiten. Draagbare piepschuimkoelers worden ook veel ingezet om drinken en voedsel gedurende het langer koel en vers houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos creëren een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid van buiten af komende warmte die in contact komt met de inhoud van de doos, aanzienlijk wordt terug gedrongen{ tot een minimum}. Deze eigenschap zorgt dat in de doos, de temperatuur constant blijft.

Koeldoos Kopen in Alblasserdam

Beschermt de betreffende producten
Piepschuim heeft een geweldig schokabsorberende vermogen, waardoor het bestand is tegen druk.

Duurzaamheid
Tempex dozen zijn stevig, maar ook duurzaam, waardoor deze uitermate geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van koelverse levensmiddelen en andere diverse producten. Piepschuim kan tegen vocht, waardoor de goede hygiëne gewaarborgd is.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Piepschuim bestaat voor 98% uit luchten is daarom uitermate geschikt is voor leveringsdoeleinden. Doordat het ongelooflijk licht is en het geen gewicht toevoegt aan het eindproduct zorgt dit voor een enorm voordeel.

Het isoleert de bestelling
In vergelijking met de gemiddelde kartonnen doos dragen de thermische isolatie-eigenschappen van polystyreenschuim bij tot aan het conserveren van voedingsmiddelen in de algehele distributieketen.

Piepschuim dozen worden in grote hoeveelheden in een verscheidenheid van industrieën, omdat dit materiaal een uitstekende isolator is. We bekijken nu hoe ze in verschillende branches worden gebruikt.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Piepschuim heeft heeft isolerende eigenschappen die nodig zijn in de voedingsmiddelenindustrie. Om deze reden worden deze dozen veel ingezet bij het opslaan van producten en verzending van koelverse groenten, maar ook gevogelte. Het isoleert voedsel voor lange tijd tegen de warmte van buitenaf. Daardoor voorkomt het materiaal dat voedsel gaat rotten of bederven als gevolg van een buitentemperatuursstijging. Deze containers zijn ook geschikt voor hoge druk. Daardoor zijn de polystyreenschuim dozen ideaal voor het verzenden van voedingsmiddelen. Tevens zijn ze ook licht van gewicht, waardoor de verpakkingen gemakkelijker te vervoeren zijn.

Verpakkingsindustrie
Naast de voedingsmiddelenindustrie hebben piepschuim dozen een ruim scala aan toepassingen in de industrie voor verpakken. Omdat deze dozen

Transporteer Dranken met tempex dozen

Ook diverse dranken moeten gekoeld worden getransporteerd, vooral wanneer zeeen inhouden hebben dat zou kunnen bederven of verzuren. Zuivel, wijn, bier en andere producten die temperatuurgevoelig zijn, moeten zonder twijfel in een koelvrachtwagen worden getransporteerd.

Bloemen kunnen ook met duurzame tempex dozen getransporteerd worden

Mocht u het op prijs kunnen stellen dat uw bloemen in prachtige staat arriveren op hun bestemming, zorg er dan voor dat de bloemen verstuurd worden in een temperatuur gecontroleerde omgeving. Bloemen vergaan in de verkeerde omstandigheden, dus eens de bloemen geplukt en verscheept zijn, is het van belang dat de temperatuur tijdens het transport te behouden om de levensduur van de bloemen te verlengen.

Tempex dozen, perfect voor kaarsen

Ook kaarsen moeten, net zoals levensmiddelen, dranken en medische producten, in koelcontainers worden vervoerd om de gewenste kwaliteit en structuur te behouden. Ze kunnen namelijk smelten.

Grote hoeveelheden vloeibare stoffen

voor fouten is  geen enkele ruimte bij vervoer van grote hoeveelheden vloeibare stoffen. Bij het vervoeren van chemicaliën, pulp of andere oplosmiddelen vooral niet. Al deze grote hoeveelheden vloeibare stoffen moeten gekoeld worden verstuurd.

Transporteer Verf met tempex dozen

Voor het waarborgen van haar integriteit, moet dus ook verf in koelvrachtwagens getransporteerd worden.

Transporteer gevaarlijke producten met tempex dozen

Zodra u van plan bent iets te verzuren dat giftig of ontvlambaar is, dan moet u alle voorschriften tot op de letter volgen. Gevaarlijke en giftige producten moeten op een precieze temperatuur worden verscheept om ernstige incidenten te voorkomen.

Tabaksproducten

Sigaren en sigaretten of andere tabaksproducten, kunnen niet tegen het hoge vochtgehalte of tegen hitte. Om bederf te voorkomen, moeten producten die kunnen bederven zoals sigaren en sigaretten te allen tijde gekoeld worden vervoerd.

Kauwgom

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Producent in Nederland met ruim 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98% van de leveringen worden op tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de passende prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl per email

In maar liefst 92% van de Piepschuim doos offerte aanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol

Koeldoos Offerte Ontvangen

Uw piepschuim doos prijsopgave binnen 1 werkdag in de email bezorgd. Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Tempex dozen Voor Transport

Wat houdt gekoelde logistiek in?

Een temperatuur gecontroleerde supply chain wordt vaak gekentmerkt als koude keten supply chain. Bij het produceren van klimaatgevoelige waren is een bijzondere logistiek vereist om er zeker van te zijn dat de waren de eindconsument in de gewenste staat bereiken. Een "koude" keten is nodig om dit mogelijk te maken.

Bij vervoer van diepvriesgoederen, zoals voedsel, kan het voedsel ontdooien als de temperatuur te hoog oploopt.
Schommelingen in temperatuur kunnen ertoe leiden dat het bevroren voedsel tijdens het vervoer verschillende malen ontdooit en opnieuw bevriest. Als het daarna de eindgebruiker bereikt, dan kan dat een behoorlijk negatief effect hebben op de eindgebruiker zijn of haar gezondheid.