Tempex dozen Bestellen

Tempex dozen - In NL Gefabriceerde Tempex dozen Kopen Alblasserdam Zuid-Holland

Tempex dozen Kopen voor Alblasserdam

Wij zijn een Nederlandse producent van tempex koelboxen en eps koeldozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Alblasserdam, maar ook in Ridderkerk, Krimpen aan de Lek, Lekkerkerk, Papendrecht, Zwijndrecht, Bolnes, Krimpen aan den IJssel, Dordrecht, IJsselmonde, Barendrecht.

piepschuim dozen kopen

Kenmerken van onze Tempex dozen

De tempex koelboxen zijn gemaakt van

De tempex koelboxen beschermen tegen alle weersomstandigheden

De tempex koelboxen zijn waterbestendig 

De tempex koelboxen hebben een goede temperatuurbeveiling

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Producent in Nederland met maar liefst 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98 uit 100 leveringen zijn op tijd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de offertes van Piepschuim-dozen.nl per email

In maar liefst 92% van de Piepschuim doos offerte aanvragen zijn we succesvol gebleken

Tempex box kopen met 15% korting! Maak gebruik van de code: KNSXLF2022.

Uw koeldoos kopen kan alleen deze maand met 15% extra korting. Wacht dus niet langer. 

Tempex dozen Voor Transport

Tempex dozen

Polystyreen is een kunststof dat wordt toegepast om piepschuim te fabriceren. Dit thermoplastische polymeer wordt al lang beschouwd als het meest gunstige verpakkingsmateriaal vanwege de thermische isolatie-eigenschappen en haar ideale lage gewicht. Alsmede de mogelijkheid om de vorm op maat te maken.

Tempex box is een geweldig prijs-bewuste, lichtgewicht en sterk verpakkingsmateriaal dat veelal wordt toegepast voor het verpakken en verzenden van zelfs bederfelijke producten.

Het gebruiken van Tempex dozen voor het verpakken van voedingswaren zorgt er voor dat de kosten van verzending en verpakking behoorlijk laten dalen. Dit komt doordat de energie die nodig is voor de productie en het transport van EPS veel lager uitvalt dan die welke nodig is voor traditionele verpakkingsmaterialen zoals hout, stro, karton en kurk.

De voordelen van een Tempex box 

EPS is kunststof dat bestaat uit deeltjes koolwaterstof op petroleumbasis die zijn doordrenkt met lucht. Deze substantie kan gevormd of samengeperst worden tot containers voor verpakking en verzending, bouwisolatie en voedselopslag containers.

Het schuim krijgt dankzij het productieproces een consistente en uniforme celstructuur, waardoor het sterk en robuust is.

Tempex dozen Transport in gekoelde logistiek

Het vervoer van producten in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een belangrijk onderdeel van de gekoelde logistiek en is prominent aanwezig in de diverse logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Behoorlijk gekoeld vervoer neemt veel van de mogelijke belemmeringen voor de verkoop voor detailhandelaars en producenten weg.

Logistieke ondernemingen en bevrachters moeten bijvoorbeeld rekening houden met de wettelijke en praktische behoeften van de verzenders bij het vervoer van gekoelde waren.

Rederijen en bevrachters zijn niet alleen verplicht aan het op een bepaalde temperatuur houden van zendingen, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. De meeste waren die gekoeld worden getransporteerd, zoals farmaceutische goederen, voedsel en tabak, zijn onderworpen aan stricte import- en exportvoorschriften. Rederijen en bevrachters worden verplicht bij het transport van deze waren de procedurele voorschriften en benodigde documenten in acht nemen.

Tempex dozen Voor Transport

Tempex dozen (of eps koeldozen) voor gekoeld vervoer

De betekenis van gekoeld vervoer

Het versturen van bederfelijke waren die kunnen bederven in een gekoelde omgeving noemt men gekoeld vervoer.

Om waren van de ene plek naar de andere plek te brengen, wordt bij gekoeld vervoer de temperatuur beheerst.|De temperatuur wordt beheerst wanneer gekoeld vervoer wordt gebruikt om waren van de ene plek naar de andere plek te brengen.

De enorm hoge verhouding tussen sterkte en gewicht van dit materiaal is één van de meest belangrijke voordelen. Polystyreenschuim is erg duurzaam en sterk, maar toch bestaat dit materiaal grotendeels uit lucht. Dit zorgt voor een zeer licht gewicht. Door zijn luchtige en lichte consistentie kan dit materiaal gemakkelijk in verscheidene goederen worden gegoten of gevormd. Het kan gesneden worden om te passen in de open ruimten van een wand of in geperste vorm in aangepaste containers voor verpakking en verzending zoals bijvoorbeeld geïsoleerde verpakkingen. Stroken piepschuim kunnen gesneden worden met een eenvoudig hobbymesje in plaats van een complexer gereedschap.

Door de vele luchtholtes van polystyreenschuim krijgt  het een van nature schokabsorberend vermogen. Dankzij dit schokabsorberend vermogen is dit materiaal de beste keuze voor het beschemen van producten die kunnen breken of bederven tijdens de verscheping.

Diverse fabrikanten bedenken aangepaste containers voor verpakken die risico op schade op apparaten tot het minimale doen verlagen. Daarbij kunnen deze verpakkingscontainers schokken en stoten absorberen wanneer de doos tijdens bijvoorbeeld het verzenden valt. Dankzij het sterke punt om de goederen tegen defecten te beschermen, wordt dit materiaal ook gebruikt om vleesverpakkingskarren en eierkratten te maken. Dit is een veel geschikter alternatief dan de normale doos van karton.

{ kunnen goed tegen vocht. Deze piepschuim doosjes beschermen het betreffende product tegen aanraking met regen en andere bronnen van vocht. Als deze doosjes worden ingezet voor verpakking en verzending, zorgt dit voor een voordeel in vergelijking met de normale doos van karton. Deze piepschuim doosjes kunnen voedsel of drankjes vasthouden en zal zeker niet gaan lekken en ook niet door de wanden van de container dringen. Dit is waarom zijn Piepschuim dozen enorm populair.

De vochtbestendigheid van dit schuim geeft dit materiaal vele voordelen in vergelijking met glasvezelisolatie als het toegepast wordt als bouwisolatie.

Het schuim zal in tegenstelling tot glasvezel niet gaan schimmelen, rotten of zal ten kostte van de effectiviteit gaan wanneer dit aan vocht wordt onderworpen.

Een ander onmisbaar voordeel van de Tempex doos is dat het kan functioneren als een effectieve isolator. Als dit schuim wordt ingezet als de opslag van etenswaren, houdt dit materiaal warme levensmiddelen warm en natuurlijk koude levensmiddelen koud tijdens de levering van een restaurant aan de eindbestemming van de besteller. Dit schuim kan ook worden gebruikt om bijvoorbeeld een koelkast of vriezer van isolatiemateriaal te voorzien, waardoor het een perfect materiaal is voor piepschuim koelboxen.

Dankzij zijn veel grotere thermische weerstand dan balletjes of dekens van glasvezel kan dit materiaal goed als bouwisolatie worden gebruikt. Dit draagt bij aan het maximaliseren van de energie-efficiëntie van de structuur en dus de energierekeningen zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of Tempex dozen wordt vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Polystyreenschuim wordt in de voedings- en verpakkingsindustrie vaak toegepast vanwege zijn karakteristieke isolerende kwaliteiten. Draagbare koelers van piepschuim worden ook vaak gebruikt om drinken en voedsel tijdens het langer koel en vers houden.

Miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos creëren een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid externe warmte behoorlijk wordt beperkt. Deze karakteristieke eigenschap zorgt dat in de doos, de temperatuur constant blijft.

Tempex box Kopen in Alblasserdam

Beschermt de betreffende goederen
Styrofoam heeft een geweldig schokabsorberende vermogen, waardoor het bestand is tegen druk.

Het is enorm duurzaam
Tempex dozen zijn sterk en duurzaam, waardoor ze geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van verse levensmiddelen en andere diverse producten. Styrofoam is bestand tegen vocht, waardoor de goede hygiëne gewaarborgd zal worden.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Piepschuim bestaat grotendeels uit lucht, waardoor het geschikt is voor leveringsdoeleinden. Doordat het ongelooflijk licht van gewicht is en het geen gewicht toevoegt aan het eindproduct zorgt dit voor een enorm voordeel.

Het isoleert de bestelling
In tegenstelling tot de gemiddelde doos van karton dragen de thermische isolatie-eigenschappen van piepschuim bij tot het conserveren van etenswaren in de algehele distributieketen.

Doordat piepschuimdozen een uitstekende isolator zijn, worden ze op grote schaal gebruikt in een verscheidenheid van industrieën. Laten we eens kijken hoe ze toegepast worden in verscheidene branches.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Styrofoam heeft de gewenste isolerende eigenschappen in de levensmiddelenindustrie. Om deze reden worden deze dozen vaak gebruikt bij de opslag van goederen en het verzenden van verse groenten en gevogelte. Het isoleert voedsel urenlang tegen de hitte dat van buiten komt. Hierdoor voorkomt het materiaal dat voedsel zal gaan bederven of rotten als gevolg van een buitentemperatuursstijging. Ook de containers die gebruikt worden zijn bestand tegen hoge druk. Daardoor zijn de polystyreenschuim dozen perfect voor het verzenden van voedingsmiddelen. Ze zijn ook licht van gewicht, waardoor de verpakkingen gemakkelijker te vervoeren zijn.

Verpakkingsindustrie
Naast de levensmiddelenindustrie hebben piepschuimdozen een ruim scala aan toepassingen in de industrie voor verpakken. Omdat deze piepschuimdozen

Vervoer Dranken met tempex koelboxen

Ook diverse dranken moeten gekoeld worden getransporteerd, zeker alsiets bevatten dat zou kunnen verzuren of bederven. Zuivelproducten, wijn, bier en andere temperatuurgevoelige producten moeten absoluut in een gekoelde wagen worden getransporteerd.

Bloemen kunnen ook met eps koeldozen vervoerd worden

Als u wilt dat uw bloemen in prachtige conditie arriveren op hun bestemming, dan is het enorm belangrijk dat de bloemen worden verzonden in een omgeving waar de temperatuur gecontroleerd kan worden. Bloemen verwelken bij verkeerde omstandigheden, dus eens de bloemen geplukt en verscheept zijn, is het van belang dat de temperatuur tijdens het transport te behouden om de houdbaarheid te verlengen.

Tempex dozenzijn ideaal voor kaarsen

Kaarsen moeten, net als levensmiddelen, dranken en medische goederen, in koelcontainers worden vervoerd om hun gewenste kwaliteit en structuur te behouden. Deze producten zijn namelijk ontworpen om te smelten.

Grote hoeveelheden vloeibare stoffen

Er is geen enkele ruimte voor fouten voor vervoer van grote hoeveelheden vloeibare stoffen. zeker niet bij het vervoeren van pulp, chemicaliën of andere oplosmiddelen. Al deze grote hoeveelheden vloeibare stoffen moeten gekoeld worden verzonden.

Vervoer Verf met tempex koelboxen

Voor het waarborgen van haar integriteit, moet dus ook verf in koelwagens worden vervoerd.

Vervoer gevaarlijke materialen met tempex koelboxen

Wanneer u iets verzuurt dat giftig of ontvlambaar is, dan moet u alle voorschriften tot in detail volgen. Gevaarlijke en ontvlambare materialen moeten op een precieze temperatuur worden verscheept om ongelukken te voorkomen.

Tabaksproducten

Sigaretten en sigaren of andere tabaksproducten, zijn niet bestand tegen het hoge vochtgehalte of de hitte. Om bederf te voorkomen, is het belangrijk dat goederen die kunnen bederven zoals sigaretten en andere tabaksproducten altijd gekoeld vervoerd worden.

Kauwgom

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Producent in Nederland met maar liefst 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98 uit 100 leveringen zijn op tijd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de offertes van Piepschuim-dozen.nl per email

In maar liefst 92% van de Piepschuim doos offerte aanvragen zijn we succesvol gebleken

Tempex box Offerte Aanvragen

Uw koeldoos offerte in uiterlijk 1 werkdag in uw email bezorgd. Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Tempex dozen Voor Transport

Wat houdt gekoelde logistiek in?

Een temperatuur gecontroleerde logistiek wordt veelal gekentmerkt als koude keten logistiek. Bij de productie van klimaatgevoelige waren is een bijzondere logistiek vereist om te zorgen dat de waren de consument in de gewenste conditie bereiken. Een "koude" keten is nodig om dit te garanderen.

Deze goederenbeheersprocessen, ook wel koelketenlogistiek genoemd, hebben als doel dat het vervoer van waren zo veilig mogelijk gebeurt. Indien goed uitgevoerd, kan de cold chain logistics de houdbaarheid van producten verlengen met soms maanden of zelfs jaren.
Het is echter van onmisbaar belang dat ieder onderdeel van de supply chain de gewenste temperatuur handhaaft. Aangezien in een ”keten” heel wat schakels betrokken zijn, moeten alle schakels een gunstige omgeving bieden voor de waren die kunnen bederven in kwestie.

Getransporteerde bederfelijke waren worden onbruikbaar wanneer één van deze schakels faalt: de temperatuur wordt dan dus te warm of koud. Wanneer dit toch gebeurt, dan kan dit leiden tot behoorlijke verliezen voor zowel ondernemingen als logistieke ondernemingen.

Aangezien behoorlijk veel fabrikanten dagelijks voor duizenden euro’s aan temperatuur gecontroleerde producten maken, is het van onmisbaar belang dat de koude bevoorradingsketen in tact wordt gehouden.

Afgezien van financiële zorgen zijn er ernstige gevolgen voor de veiligheid en de gezondheid wanneer temperatuur gecontroleerde vracht niet met veel zorg zal worden gecontroleerd en op de correcte manier wordt verplaatst.

Stel de temperatuur loopt te hoog op, dan zal bij het vervoer van diepvriesproducten het voedsel ontdooien.
Temperatuurschommelingen kunnen ertoe leiden dat het bevroren voedsel tijdens de reis verscheidene keren ontdooit en opnieuw bevriest. Als het daarna de eindconsument zou bereiken, dan kan dat een negatief effect hebben op diens gezondheid.