Koeldozen Bestellen

Koop in NL gefabriceerde koeldozen voor Lekkerkerk

Koeldozen Kopen voor Lekkerkerk (Zuid-Holland)

Wij zijn een Nederlandse producent van koeldozen en tempex koeldozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Lekkerkerk, maar ook in Krimpen aan de Lek, Alblasserdam, Ridderkerk, Papendrecht, Krimpen aan den IJssel, Bolnes, Capelle aan den IJssel, Bergambacht, IJsselmonde, Moordrecht.

piepschuim dozen kopen

Producteigenschappen van onze Koeldozen

Onze koeldozen bestaan uit meerdere lagen

Onze koeldozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Alle koeldozen zijn waterbestendig 

Alle koeldozen hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

Waarom kiezen voor Piepschuim-dozen.nl?

Nederlandse Fabrikant met ruim 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98% van de leveringen zijn op de beloofde tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de offertes van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In 92 van de 100 Piepschuim doos prijsaanvragen zijn wij succesvol

Tempex doos bestellen nu met 15% korting! Gebruik de code: KNSXLF2022.

Uw koeldoos bestellen kan alleen nog deze week met 15% extra korting. Wacht niet langer. 

Koeldozen Voor Transport

Koeldozen

Polystyreen is een kunststof dat wordt gebruikt om piepschuim te maken. Het kunststof Polystyreen wordt al lang beschouwd als het het beste verpakkingsmiddel wegens haar thermische isolatie-eigenschappen en zijn ideale lage gewicht. Net als de mogelijkheid om het op maat te maken.

Tempex doos is een geweldig kosten-effectieve, lichtgewicht en sterk verpakkingsmateriaal dat kan worden gebruikt voor het verpakken en versturen van bederfelijke producten.

Het gebruiken van Koeldozen voor het verpakken van goederen heeft de kosten van verzending en verpakking aanzienlijk doen dalen. Dit komt omdat de energie die nodig is voor de productie en het versturen van EPS behoorlijk lager uitvalt dan die welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals stro, kurk, hout of karton.

De voordelen van een Tempex doos 

Tempex is plastic dat is samengesteld uit koolwaterstofdeeltjes op petroleumbasis dat voor het grootste deel bestaat uit lucht. Deze substantie kan gevormd of samengeperst worden tot verpakkings- en verzendcontainers, voedselopslag-containers en bouwisolatie.

Dit schuim krijgt dankzij het productieproces een uniforme en consistente structuur cellen, waardoor het sterk en robuust is.

Koeldozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het vervoer van producten in een temperatuurgevoelige omgeving is een belangrijk onderdeel van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Betamelijk gekoeld vervoer neemt veel van de potentiële barrières voor de verkoop voor producenten weg.

Koeldozen Voor Transport

Koeldozen (ook wel tempex koeldozen) voor geconditioneerd vervoer

Wat betekent geconditioneerd transport?

Het versturen van producten die in een gekoelde omgeving wordt geconditioneerd transport genoemd.

Om waren van de ene plek naar de andere plek te vervoeren, wordt bij geconditioneerd transport de temperatuur beheerst.|De temperatuur wordt beheerst wanneer geconditioneerd transport wordt gebruikt om waren van de ene plek naar de andere plek te vervoeren.

De hoge verhouding tussen gewicht en sterkte van dit materiaal is een van de meest cruciale voordelen. Piepschuim is heel erg duurzaam en sterk, maar bestaat toch grotendeels uit lucht. Dit resulteert in een zeer licht gewicht. Dankzij deze luchtige en lichte consistentie kan polystyreenschuim simpel in verschillende producten worden gevormd en/of gegoten. Het materiaal kan ook worden gesneden om te laten passen in de holtes van een wand of gevormd in aangepaste verzend- en verpakkingscontainers zoals bijvoorbeeld geïsoleerde boxen. Je kunt zelfs gemakkelijk stroken piepschuim snijden met een keukenmesje in plaats van een professioneel stuk gereedschap.

Dankzij de vele luchtholtes van polystyreenschuim heeft het materiaal een natuurlijk schokabsorberend vermogen. Daardoor is piepschuim een uitstekende keuze voor vooral het beschemen van onder andere breekbare en bederfelijke producten tijdens het vervoer.

Verscheidene producenten bedenken aangepaste verpakkingscontainers die het risico op schade op apparatuur tot een minimum beperken. Daarbij kunnen deze verpakkingscontainers schokken en stoten absorberen wanneer de doos tijdens bijvoorbeeld de verzending valt. Dankzij het vermogen om de producten tegen beschadiging te beschermen, wordt polystyreenschuim tevens ook gebruikt om vleesverpakkingskarren en eierkratten te maken. Dat is een veel doeltreffender alternatief dan de gewone doos van karton.

{ zijn ook zeer goed bestand tegen vocht. Deze piepschuim dozen het betreffende product tegen aanraking met regen, maar ook verschillende bronnen vocht. Als deze dozen van piepschuim worden gebruikt voor het verpakken en verzenden van producten, zorgt dit voor een voordeel ten opzichte van de normale doos van karton. Het kan namelijk voedsel of drankjes vasthouden en zal niet lekken of door de wanden van de container dringen. Daarom zijn Tempex bakken onwijs populair.

De bestendigheid tegen vocht van dit schuim brengt dit materiaal veel voordelen ten opzichte van standaard glasvezelisolatie als het materiaal gebruikt wordt als bouwisolatie.

Het piepschuim gaat in tegenstelling tot glasvezel niet rotten, schimmelen of zal ten kostte van de effectiviteit gaan wanneer het aan vocht wordt blootgesteld.

Een ander niet te missen voordeel van de Tempex doos is dat het kan dienen als een effectieve isolator. Als dit piepschuim wordt ingezet als het opslaan van levensmiddelen, houdt dit materiaal warme etenswaren warm en natuurlijk koude etenswaren koud gedurende de levering van een eettent naar de bestemming van de besteller. Dit schuim kan ook worden gebruikt om bijvoorbeeld een vriezer of koelbox te isoleren, waardoor het een uitermate geschikt materiaal is voor piepschuim koelboxen.

Dankzij zijn veel grotere thermische weerstand dan standaard glasvezelbatjes of dekens kan dit materiaal goed als bouwisolatie worden gebruikt. Dit draagt bij aan het maximaliseren van de energie-efficiëntie en de de kosten voor energie zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of Tempex dozen zijn een veelgebruikt type verpakkingsmateriaal. Piepschuim wordt in de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie vaak gebruikt wegens zijn geweldige isolerende kwaliteiten. Draagbare koelers van piepschuim worden ook vaak gebruikt om drinken en etenswaren tijdens het langer koel en vers houden.

Miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos creëren een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid van buiten af komende warmte die in contact komt met de inhoud van de doos, behoorlijk wordt beperkt. Dit kenmerk zorgt dat de temperatuur in de doos constant blijft.

Tempex doos Kopen in Lekkerkerk

Bescherming van de betreffende producten
Piepschuim heeft een geweldig schokabsorberende vermogen, waardoor het bestand is tegen druk.

Het is duurzaam
Koeldozen zijn sterk en duurzaam, waardoor deze uitermate geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van verse etenswaren en andere artikelen. Piepschuim is bestand tegen vocht, waardoor de goede hygiëne gewaarborgd zal worden.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Piepschuim bestaat grotendeels uit lucht, waardoor het uitermate geschikt is voor leveringsdoeleinden. Doordat het ongelooflijk licht van gewicht is en het ook geen gewicht toevoegt aan het eindproduct zorgt dit voor een gigantisch voordeel.

Het isoleert de bestelling
In tegenstelling tot de normale doos van karton dragen de thermische isolatie-eigenschappen van styrofoam bij tot de conservering van levensmiddelen in de gehele distributieketen.

Piepschuim dozen worden op enorme schaal in verschillende industrieën, doordat piepschuim een uitstekende isolator is. Hieronder beschrijven wij hoe ze in verschillende industrieën worden gebruikt.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Piepschuim heeft uitstekende isolerende eigenschappen in de levensmiddelenindustrie. Daarom worden deze dozen vaak gebruikt bij het opslaan van producten en verzending van verse groenten, maar ookbijvoorbeeld gevogelte. Het isoleert het voedsel urenlang tegen de hitte dat van buiten komt. Hierdoor wordt voorkomen dat voedsel zal gaan rotten of bederven als gevolg van een buitentemperatuursstijging. Ook de containers die gebruikt worden zijn bestand tegen hoge druk. Daardoor zijn deze dozen perfect voor het verzenden van etenswaren. Daarnaast zijn ze ook licht van gewicht, dit makkelijker te vervoeren is.

Verpakkingsindustrie
Naast de levensmiddelenindustrie hebben piepschuim dozen een breed scala aan toepassingen in de industrie voor verpakken. Omdat de dozen

Vervoer Dranken met koeldozen

Ook verschillende dranken zullen gekoeld moeten worden vervoerd, zeker alsiets bevatten dat zou kunnen bederven of verzuren. Voorbeelden zijn Zuivelproducten, wijn, bier en ook andere temperatuurgevoelige producten moeten absoluut in een gekoelde wagen worden vervoerd.

Bloemen kunnen ook met tempex koeldozen getransporteerd worden

Indien u wilt dat uw bloemen in de gewenste staat aankomen op de plek van bestemming, zorg er dan voor dat ze worden verstuurd in een temperatuur gecontroleerde omgeving. Bloemen verwelken namelijk in de ongewenste omstandigheden, dus zodra ze geplukt en verscheept zijn, is het van belang dat de temperatuur gedurende het transport te behouden om de levensduur te verlengen.

Koeldozen, ook ideaal voor kaarsen

Kaarsen moeten, net zoals voedingsmiddelen, dranken en medische producten, in koelcontainers worden vervoerd om de kwaliteit en structuur niet te verliezen. De producten zijn namelijk ontworpen om te kunnen smelten.

Bulk vloeibare stoffen

Er is zonder twijfel geen ruimte voor fouten voor het vervoer van bulk vloeibare stoffen. zeker niet bij het transport van pulp, chemicaliën of andere oplosmiddelen. Het is onvermeidbaar dat deze bulk vloeibare stoffen gekoeld verzonden moeten worden.

Vervoer Verf met koeldozen

Voor het waarborgen van haar integriteit, moet verf in koelwagens worden vervoerd.

Vervoer gevaarlijke grondstoffen met koeldozen

Indien u van plan bent iets te verzuren dat giftig of ontvlambaar is, dan moet u alle aanwezige voorschriften 100% volgen. Gevaarlijke en ontvlambare grondstoffen moeten op een precieze temperatuur worden verscheept om incidenten te voorkomen.

Tabaksproducten

Sigaretten en sigaren of andere tabaksproducten, zijn niet bestand tegen het hoge vochtgehalte of hitte. Voor het voorkomen van bederf, moeten producten die kunnen bederven zoals sigaretten en andere tabaksproducten altijd gekoeld vervoerd worden.

Kauwgom

Waarom kiezen voor Piepschuim-dozen.nl?

Nederlandse Fabrikant met ruim 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98% van de leveringen zijn op de beloofde tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de offertes van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In 92 van de 100 Piepschuim doos prijsaanvragen zijn wij succesvol

Tempex doos Offerte Ontvangen

Uw koeldoos offerte binnen uiterlijk 24 uur in de mailbox ontvangen. Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Koeldozen Voor Transport

De betekenis van gekoelde logistiek

De temperatuur gecontroleerde supply chain wordt vaak aangeduid als koude keten supply chain. Bij het produceren van klimaatgevoelige waren is een bijzondere logistiek vereist om te zorgen dat de waren de eindgebruiker in de gewenste staat bereiken. Een "koude" keten is nodig om dit te verwezenlijken.

De goederenbeheersprocessen, ook wel koelketenlogistiek genoemd, zorgen ervoor dat het vervoer van waren zo veilig mogelijk gebeurt. Indien correct uitgevoerd, kan de chill chain logistics de houdbaarheid van producten verlengen met soms maanden of zelfs jaren.
Het is echter van cruciaal belang dat elk onderdeel van de supply chain de gewenste temperatuur behoudt. Aangezien in een ”keten” heel veel schakels zijn betrokken, moet elke schakel een gewenste omgeving bieden voor de waren die kunnen bederven in kwestie.

Getransporteerde bederfelijke producten zijn niet meer bruikbaar wanneer één van deze schakels faalt: de temperatuur wordt dan dus te warm of koud. Als dit gebeurt, dan kan dit resulteren in aanzienlijke verliezen voor zowel bedrijven als logistieke bedrijven.

Wegens het feit dat de meeste producenten dagelijks voor duizenden euro’s aan temperatuur gecontroleerde producten fabriceren, moet de koude bevoorradingsketen in stand worden gehouden.

Afgezien van financiële zorgen zijn er ernstige gevolgen voor de veiligheid en de gezondheid wanneer temperatuur gecontroleerde vracht niet zorgvuldig wordt gecontroleerd en volgens de correcte methode wordt vervoerd.

Stel de temperatuur loopt te hoog op, dan zal bij het vervoer van diepvriesgoederen (zoals voedsel) het voedsel ontdooien.
Temperatuurschommelingen kunnen ertoe leiden dat het bevroren voedsel tijdens het transport verschillende malen ontdooit en opnieuw bevriest. Wanneer het daarna de eindgebruiker zou bereiken, dan zou dat een negatief effect hebben op de eindgebruiker zijn gezondheid.