Koeldozen Bestellen

Koeldozen - Kwalitatieve Koeldozen Offertes Lekkerkerk regio Zuid-Holland

Koeldozen Bestellen in Lekkerkerk (Zuid-Holland)

Wij zijn een Nederlandse producent van tempex koelboxen en tempex boxen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Lekkerkerk, maar ook in Krimpen aan de Lek, Alblasserdam, Ridderkerk, Papendrecht, Krimpen aan den IJssel, Bolnes, Capelle aan den IJssel, Bergambacht, IJsselmonde, Moordrecht.

piepschuim dozen kopen

Producteigenschappen van onze Koeldozen

Onze tempex koelboxen bestaan uit meerdere lagen

Onze tempex koelboxen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Alle tempex koelboxen zijn waterbestendig 

Alle tempex koelboxen hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

Waarom kiezen voor Piepschuim-dozen.nl?

Nederlandse Producent met ruim 45 jaar ervaring

98 uit 100 leveringen zijn op tijd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In maar liefst 92% van de Piepschuim doos prijsaanvragen zijn wij succesvol

Thermobox bestellen nu met 15% korting! Gebruik de code: KNSXLF2022.

Uw tempex doos bestellen kan alleen deze week met 15% extra korting. Wacht niet langer. 

Koeldozen Voor Transport

Koeldozen

Polystyreen is een kunststof dat wordt gebruikt om piepschuim te maken. Dit thermoplastische polymeer wordt best lang beschouwd als het meest gunstige verpakkingsmateriaal wegens haar thermische isolatie-eigenschappen en zijn hele lage gewicht. Alsmede de mogelijkheid om het op maat te vormen.

Thermobox is een uitstekend kosten-effectieve, lichtgewicht en stevig verpakkingsmateriaal dat kan worden gebruikt voor het verpakken en verzenden van zelfs producten die kunnen bederven.

Het gebruik van Koeldozen voor het inpakken van voedingswaren heeft de kosten van transport en verpakking fors doen dalen. Dit komt doordat de energie die nodig is voor de productie en de verzending van EPS behoorlijk lager is dan die welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals hout, stro, karton en kurk.

De voordelen van een Thermobox 

Piepschuim is een soort plastic dat is samengesteld uit koolwaterstofdeeltjes op petroleumbasis dat voor 98% bestaat uit lucht. Deze substantie kan gevormd of samengeperst worden tot verzend- en verpakkingscontainers, bouwisolatie en voedselopslag containers.

Door het productieproces krijgt dit schuim een uniforme, consistente structuur cellen, waardoor het stevig en robuust is.

Koeldozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het vervoer van producten in een temperatuurgevoelige omgeving is een belangrijk onderdeel van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Betamelijk gekoeld vervoer neemt veel van de potentiële drempels voor de verkoop voor fabrikanten weg.

Logistieke bedrijven en expediteurs moeten bijvoorbeeld voldoen aan de verplichte en praktische behoeften van de verzenders bij het vervoer van gekoelde goederen.

Vrachtbedrijven en expediteurs moeten niet alleen voldoen aan het op een gewenste temperatuur houden van transporten, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. Vrij veel goederen die gekoeld worden vervoerd, zoals farmaceutische producten, voedingsmiddelen en tabak, zijn onderworpen aan stricte export- en importvoorschriften. Vrachtbedrijven en expediteurs moeten bij het vervoer van deze goederen de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.

Koeldozen Voor Transport

Koeldozen (ook wel tempex boxen) voor geconditioneerd vervoer

De betekenis van geconditioneerd transport

Het versturen van bederfelijke goederen die kunnen bederven in een gekoelde omgeving wordt geconditioneerd transport genoemd.

Om goederen van de ene plaats naar de andere plaats te transporteren, wordt bij geconditioneerd transport de temperatuur beheerst.|De temperatuur wordt beheerst wanneer geconditioneerd transport wordt gebruikt om goederen van de ene plaats naar de andere plaats te transporteren.

De hoge sterkte-gewichtsverhouding van dit materiaal is een van zijn meest belangrijke pluspunten. Piepschuim is enorm duurzaam en stevig, maar bestaat toch grotendeels uit lucht. Dit zorgt voor een zeer licht gewicht. Door deze luchtige en lichte consistentie kan piepschuim simpel in diverse producten worden gevormd en/of gegoten. Het kan ook worden gesneden om dit te laten passen in de holtes van een muur of in geperste vorm in aangepaste verzend- en verpakkingscontainers zoals bijvoorbeeld geïsoleerde dozen. Je kunt zelfs gemakkelijk stroken piepschuim snijden met een keukenmesje in plaats van een professioneel stuk gereedschap.

Door de grote hoeveelheid luchtholtes van polystyreenschuim krijgt  het een natuurlijk schokabsorberend vermogen. Daardoor is dit materiaal een geweldige keuze voor vooral het beschemen van breekbare en bederfelijke producten tijdens het vervoer.

Veel fabrikanten bedenken aangepaste containers voor verpakken die het risico op beschadiging van apparatuur tot een minimum doen verlagen. Daarbij zijn deze verpakkingscontainers in staat om schokken en stoten te absorberen wanneer de doos tijdens bijvoorbeeld de verzending valt. Dankzij het vermogen om de producten tegen beschadiging te beschermen, wordt piepschuim ook gebruikt om verpakkingskarren en eierkratten te maken. Dat is een geschikter alternatief voor de gewone kartonnen doos.

{ zijn ook zeer goed bestand tegen vocht. Dit schuim beschermt het betreffende product tegen aanraking met regen, maar ook verschillende vormen vocht. Wanneer deze doosjes worden gebruikt voor verpakking en verzending, zorgt dit voor een voordeel in vergelijking met de typische kartonnen doos. Het kan namelijk voedingsmiddelen of drankjes vasthouden en zal niet lekken of door de wanden van de container dringen. Daarom zijn Piepschuim dozen onwijs populair.

De vochtbestendigheid van dit schuim brengt dit materiaal enorm veel voordelen in vergelijking met standaard glasvezelisolatie wanneer het materiaal gebruikt wordt als bouwisolatie.

In tegenstelling tot glasvezel gaat het niet schimmelen, rotten of ten kostte van de effectiviteit gaan wanneer het aan vocht wordt onderworpen.

Nog een ander onmisbaar voordeel van de Piepschuim doos is dat het kan dienen als een effectieve isolator. Wanneer dit piepschuim wordt gebruikt voor het opslaan van levensmiddelen, houdt dit materiaal warme etenswaren warm en natuurlijk koude etenswaren koud gedurende de levering van een restaurant aan de eindbestemming van de bestelling. Dit schuim kan ook worden gebruikt om bijvoorbeeld een koelbox of vriezer te isoleren, waardoor het een uitermate geschikt materiaal is voor piepschuim koelboxen.

Dankzij dit materiaal zijn veel grotere thermische weerstand dan standaard balletjes of dekens van glasvezel kan het goed als bouwisolatie worden gebruikt. Dit draagt bij aan het maximaliseren van de energie-efficiëntie van de structuur en de energierekeningen zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of Tempex dozen wordt vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Polystyreenschuim wordt vaak gebruikt in de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie wegens zijn uitstekende isolerende eigenschappen. Draagbare koelers van piepschuim worden ook vaak gebruikt om drinken en voedingsmiddelen gedurende het langer koel en vers houden.

Miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos creëren een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid externe warmte die in contact komt met de inhoud van de doos, aanzienlijk wordt beperkt. Deze eigenschap zorgt dat de temperatuur in de doos constant blijft.

Thermobox Kopen in Lekkerkerk

Beschermt de betreffende producten
Styrofoam heeft een uitstekend schokabsorberende vermogen, waardoor het bestand is tegen druk.

Het is duurzaam
Koeldozen zijn stevig, maar ook duurzaam, waardoor deze uitermate geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van koelverse etenswaren en andere artikelen. Piepschuim kan tegen vocht, waardoor de goede hygiëne gewaarborgd is.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Het materiaal bestaat grotendeels uit luchten is om deze reden uitermate geschikt is voor leveringsdoeleinden. Doordat het ongelooflijk licht van gewicht is en het ook geen gewicht toevoegt aan het eindproduct zorgt dit voor een gigantisch voordeel.

Het isoleert de bestelling
In tegenstelling tot de gemiddelde kartonnen doos dragen de thermische isolatie-eigenschappen van styrofoam bij tot aan de conservering van levensmiddelen in de algehele distributieketen.

Piepschuim dozen worden in enorme hoeveelheden in verschillende industrieën, doordat piepschuim een uitstekende isolator is. Laten we eens kijken hoe ze in verscheidene industrieën worden gebruikt.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Styrofoam heeft uitstekende isolerende eigenschappen in de industrie voor levensmiddelen. Om deze reden worden deze dozen vaak gebruikt bij het opslaan van producten en het verzenden van koelverse groenten, maar ookbijvoorbeeld gevogelte. Het isoleert het voedsel voor lange tijd tegen de hitte van buitenaf. Hierdoor voorkomt het materiaal dat voedsel zal gaan rotten of bederven als gevolg van een stijging van de buitentemperatuur. Ook de containers die gebruikt worden zijn geschikt voor hoge druk. Daardoor zijn deze dozen ideaal voor het verzenden van etenswaren. Ze zijn ook licht van gewicht, dit makkelijker te vervoeren is.

Verpakkingsindustrie
Naast de industrie voor levensmiddelen hebben piepschuim dozen een breed scala aan toepassingen in de verpakkingsindustrie. Omdat deze dozen

Vervoer Dranken met tempex koelboxen

Ook bepaalde dranken zullen gekoeld moeten worden vervoerd, vooral indien deze dranken iets bevatten dat zou kunnen verzuren of bederven. Voorbeelden zijn Zuivelproducten, wijn, bier en ook andere producten die temperatuurgevoelig zijn, moeten absoluut in een koelvrachtwagen worden vervoerd.

Bloemen kunnen ook met tempex boxen getransporteerd worden

Mocht u willen dat uw bloemen in prachtige staat arriveren op de plek van bestemming, dan is het enorm belangrijk dat ze worden verstuurd in een temperatuur gecontroleerde omgeving. Bloemen verwelken namelijk in de ongewenste omstandigheden, dus zodra ze geplukt en verstuurd zijn, is het van belang dat de temperatuur gedurende het versturen te behouden om de houdbaarheid te verlengen.

Koeldozen, ook ideaal voor kaarsen

Kaarsen moeten, net als voedingsmiddelen, dranken en medische producten, in gekoelde wagens worden vervoerd om de gewenste kwaliteit en structuur niet te verliezen. Ze kunnen namelijk ook smelten.

Grote hoeveelheden vloeibare stoffen

voor fouten is  zonder twijfel geen ruimte bij het vervoer van bulk vloeibare stoffen. Bij het vervoeren van chemicaliën, pulp of andere oplosmiddelen vooral niet. Het is onvermeidbaar dat deze bulk vloeibare stoffen gekoeld verscheept dienen te worden.

Transporteer Verf met tempex koelboxen

Voor het waarborgen van zijn integriteit, moet dus ook verf in gekoelde wagens worden vervoerd.

Transporteer gevaarlijke materialen met tempex koelboxen

De voorschriften moeten tot op de letter gevolgd worden, als u iets verzuurt dat ontvlambaar of giftig is. Gevaarlijke en ontvlambare materialen moeten op een precieze temperatuur worden verscheept om ernstige incidenten te voorkomen.

Sigaretten

Sigaretten en sigaren of andere tabaksproducten, zijn niet bestand tegen het hoge vochtgehalte of hitte. Om bederf te voorkomen, moeten producten die kunnen bederven zoals sigaretten en andere tabaksproducten te allen tijde gekoeld vervoerd worden.

Kauwgom

Het is mogelijk dat u het als laatst genoemde product op deze lijst schokkend vindt, echter kan kauwgom een verschikkelijke nachtmerrie worden als het niet vervoerd wordt in een temperatuur-gecontroleerde omgeving.

Alhoewel een koelvrachtwagen veelal wordt gebruikt om producten gekoeld te houden, kan hij ook gebruikt worden om lucht op te warmen. Tevens kunnen reefers gebruikt worden om bederfelijke producten vooral niet te laten bevriezen wanneer het koud is en om de goederen koel of op een nodige temperatuur te behouden.

Waarom kiezen voor Piepschuim-dozen.nl?

Nederlandse Producent met ruim 45 jaar ervaring

98 uit 100 leveringen zijn op tijd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In maar liefst 92% van de Piepschuim doos prijsaanvragen zijn wij succesvol

Thermobox Prijsopgave Ontvangen

Uw tempex doos prijsopgave binnen uiterlijk 1 dag in de mailbox . Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Koeldozen Voor Transport

De betekenis van gekoelde logistiek

Een temperatuur gecontroleerde supply chain wordt vaak aangeduid als koude keten supply chain. Bij het produceren van klimaatgevoelige goederen is een bijzondere logistiek nodig om te zorgen dat de goederen de eindgebruiker in de gewenste staat bereiken. Een "koude" keten is onmisbaar om dit te verwezenlijken.

De goederenbeheersprocessen, ook wel cold chain logistiek genoemd, zorgen ervoor dat het vervoer van goederen zo veilig mogelijk gebeurt. Indien correct uitgevoerd, kan de chill chain logistics de houdbaarheid van producten verlengen met weken, maanden of zelfs jaren.
Het is echter van onmisbaar belang dat ieder onderdeel van de toeleveringsketen de gewenste temperatuur handhaaft. En vooral omdat in een ”keten” behoorlijk veel schakels zijn betrokken, moet elke schakel een gunstige omgeving bieden voor de bederfelijke goederen in kwestie.

Wanneer een schakel wanpresteert en de temperatuur te warm of koud wordt, zijn de vervoerde bederfelijke goederen onbruikbaar. Als dit gebeurt, kan dit leiden tot behoorlijke verliezen voor zowel bedrijven als logistieke bedrijven.

Wegens het feit dat de meeste fabrikanten dagelijks voor duizenden euro’s aan temperatuur gecontroleerde producten maken, kan het niet anders dat de koude bevoorradingsketen in stand worden gehouden.

Afgezien van financiële zorgen zijn er ernstige consequenties voor de veiligheid en de gezondheid wanneer temperatuur gecontroleerde vracht niet zorgvuldig wordt gecontroleerd en op de correcte manier wordt verplaatst.

Stel de temperatuur loopt te hoog op, dan zal bij het vervoer van diepvriesproducten het voedsel ontdooien.
Temperatuurschommelingen kunnen ertoe leiden dat het bevroren voedsel tijdens het vervoer diverse malen zal ontdooien en opnieuw bevriest. Wanneer het vervolgens de eindgebruiker zou bereiken, zou dat een behoorlijk negatieve impact hebben op diens gezondheid.