Thermoboxen Bestellen

Thermoboxen - Kwalitatieve Thermoboxen Bestellen Bolnes Zuid-Holland

Thermoboxen Bestellen voor Bolnes Zuid-Holland

Wij zijn een NL producent van tempex dozen en tempex boxen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Bolnes, maar ook in Krimpen aan den IJssel, IJsselmonde, Krimpen aan de Lek, Capelle aan den IJssel, Ridderkerk, Barendrecht, Rotterdam, Alblasserdam, Carnisse, Lekkerkerk.

piepschuim dozen kopen

Eigenschappen van onze Thermoboxen

Onze tempex dozen zijn gemaakt uit

Onze tempex dozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Onze tempex dozen zijn waterbestendig 

Onze tempex dozen hebben een goede temperatuurbeveiling

Onze Kwaliteiten

Producent in Nederland met maar liefst 45 jaar ervaring

98% van de leveringen worden op de beloofde tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de passende offertes van Piepschuim-dozen.nl per email

In 92% van de Piepschuim doos prijsaanvragen zijn we succesvol gebleken

Tempex doos kopen nu met 15% korting! Maak gebruik van de code: KNSXLF2022.

Uw tempex doos kopen kan alleen deze week met 15% extra korting. Wacht niet langer. 

Thermoboxen Voor Transport

Thermoboxen

Polystyreen is een kunststof dat wordt gebruikt om piepschuim te maken. Dit thermoplastische polymeer wordt al heel lang bestempeld als het meest gunstige verpakkingsmateriaal wegens haar thermische isolatie-eigenschappen en haar ideale lage gewicht. Alsmede de optie om het op maat te vormen.

Tempex doos is een geweldig prijs-bewuste, lichtgewicht en stevig verpakkingsmateriaal dat zelfs wordt toegepast voor het verpakken en verzenden van producten die kunnen bederven.

Het gebruik van Thermoboxen voor het inpakken van producten heeft de kosten van transport en verpakking aanzienlijk doen dalen. Dit komt omdat de energie die nodig is voor de productie en het vervoer van EPS behoorlijk lager uitvalt dan de energie welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals stro, kurk, hout of karton.

De voordelen van een Tempex doos 

Tempex is een soort kunststof dat bestaat uit koolwaterstofdeeltjes op petroleumbasis dat voor 98% bestaat uit lucht. Deze substantie kan worden samengeperst of gevormd tot verzend- en verpakkingscontainers, bouwisolatie en voedselopslag containers.

Door het productieproces krijgt dit schuim een gelijke, consistente celstructuur, waardoor het stevig en robuust is.

Thermoboxen Transport in gekoelde logistiek

Het transport van waren in een temperatuurgevoelige omgeving is een substantieel onderdeel van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de diverse logistieke schakels. Adequaat gekoeld transport neemt veel van de mogelijke drempels voor de verkoop voor fabrikanten, producenten en detailhandelaars weg.

Logistieke bedrijven en bevrachters moeten rekening houden met de wettelijke en praktische behoeften van de verzenders bij het transport van gekoelde producten.

Rederijen en bevrachters moeten niet alleen voldoen aan het op een gewenste temperatuur houden van zendingen, maar ook met de implicaties van grensovergangen. Vrij veel producten die gekoeld moeten worden vervoerd, zoals farmaceutische producten, voedingsmiddelen en tabak, zijn onderworpen aan stricte export- en importvoorschriften. Vrachtbedrijven en bevrachters worden verplicht bij het vervoer van deze producten de procedurele voorschriften en nodige documenten in acht nemen.

Thermoboxen Voor Transport

Thermoboxen (of tempex boxen) voor gekoeld transport

De betekenis van gekoeld transport

Het verzenden van waren die in een gekoelde omgeving wordt gekoeld transport genoemd.

Om producten van de ene plaats naar de andere plaats te brengen, wordt bij gekoeld transport de temperatuur beheerst.|De temperatuur wordt beheerst wanneer gekoeld transport wordt gebruikt om producten van de ene plaats naar de andere plaats te brengen.

De enorm hoge verhouding tussen sterkte en gewicht van dit materiaal is een van zijn meest belangrijke voordelen. Piepschuim is zeer duurzaam en stevig, maar bestaat toch grotendeels uit lucht. Dit zorgt voor een zeer licht gewicht. Dankzij deze lichte en luchtige consistentie kan dit materiaal makkelijk in verscheidene producten worden gevormd en/of gegoten. Het kan ook worden gesneden om dit te passen in de holtes van een wand of in geperste vorm in aangepaste verzend- en verpakkingscontainers zoals geïsoleerde dozen. Vellen piepschuim kunnen worden gesneden met een simpel hobbymesje in plaats van met complexer gereedschap.

Dankzij de vele luchtholtes van polystyreenschuim krijgt  het een van nature schokabsorberend vermogen. Daardoor is dit materiaal de beste keuze voor vooral het beschemen van producten die kunnen breken of bederven tijdens de verzending.

Veel producenten ontwikkelen aangepaste verpakkingscontainers die het risico op beschadiging van apparaten tot het minimale doen verlagen. Tevens hebben deze verpakkingscontainers het vermogen om schokken en stoten te absorberen wanneer de doos tijdens de verzending valt. Wegens zijn vermogen om de producten tegen beschadiging te beschermen, wordt dit materiaal tevens ook wel gebruikt om verpakkingskarren en kratten voor eieren te maken. Dit is een geschikter alternatief dan de standaard kartonnen doos.

{ zijn ook zeer goed bestand tegen vocht. Dit schuim beschermt het product tegen aanraking met regen en verschillende vormen van vocht. Als deze doosjes piepschuim worden ingezet voor het verpakken en verzenden van producten, resulteert dit in een voordeel ten opzichte van de normale kartonnen doos. De piepschuim dozen kunnen voedingsmiddelen of drankjes vasthouden en zal niet gaan lekken en ook niet door de wanden van de container dringen. Dit is waarom zijn Dozen van piepschuim mega populair.

De bestendigheid tegen vocht van polystyreenschuim geeft het vele voordelen ten opzichte van standaard glasvezelisolatie als het materiaal gebruikt wordt als bouwisolatie.

In tegenstelling tot glasvezel gaat het polystyreenschuim niet gaan rotten, schimmelen of aan effectiviteit inboeten wanneer het aan vocht wordt blootgesteld.

Een ander niet te vergeten voordeel van de Tempex bak is dat het als effectieve isolator kan functioneren. Als dit schuim wordt ingezet als het opslaan van voedsel, houdt het warme etenswaren warm en natuurlijk koude etenswaren koud tijdens de levering van een restaurant aan de bestemming van de besteller. Dit schuim kan ook worden ingezet om een vrieskist of koelbox te isoleren, daarom is het een perfect materiaal voor piepschuim koelboxen.

Dit materiaal heeft een veel grotere thermische weerstand dan standaard glasvezelbatjes of dekens wanneer het als bouwisolatie wordt toegepast. Dit helpt om de energie-efficiëntie van de structuur te maximaliserenom zo de energierekeningen zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of Thermoboxen zijn een veelgebruikt type verpakkingsmateriaal. Piepschuim wordt vaak gebruikt in de voedings- en verpakkingsindustrie wegens de geweldige isolerende kwaliteiten. Draagbare koelers van piepschuim worden ook veel ingezet om dranken en voedingsmiddelen tijdens het langer koel en vers houden.

Miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos zorgen voor een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid externe warmte die in contact komt met de inhoud van de doos, behoorlijk wordt beperkt. Dit kenmerk zorgt ervoor dat in de doos, de temperatuur constant blijft.

Tempex doos Kopen in Bolnes

Bescherming van de producten
Dankzij het geweldige schokabsorberende vermogen is Styrofoam het bestand tegen druk.

Styrofoam is duurzaam
Thermoboxen zijn stevig en duurzaam, waardoor deze uitermate geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van verse etenswaren en andere diverse producten. Piepschuim is bestand tegen vocht, waardoor de goede hygiëne niet in gevaar komt.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Styrofoam bestaat voor 98% uit luchten is daarom uitermate geschikt is voor leveringsdoeleinden. Daardoor is het ongelooflijk licht van gewicht en voegt het ook geen gewicht toe aan het totale product.

Isoleert de bestelling
In tegenstelling tot de gemiddelde kartonnen doos dragen de thermische isolatie-eigenschappen van styrofoam bij tot de conservering van voedsel in de algehele distributieketen.

Piepschuimdozen worden op grote schaal in verschillende industrieën, doordat piepschuim een uitstekende isolator is. We bekijken nu hoe ze gebruikt worden in verscheidene branches.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Styrofoam heeft heeft isolerende eigenschappen die nodig zijn in de levensmiddelenindustrie. Om deze reden worden deze dozen veel ingezet bij het opslaan van producten en verzending van verse groenten en gevogelte. Het isoleert het voedsel urenlang tegen de hitte dat van buiten komt. Daardoor wordt voorkomen dat voedsel zal gaan bederven of rotten als gevolg van een buitentemperatuursstijging. Ook de containers die ingezet worden zijn bestand tegen hoge druk. Daardoor zijn de piepschuim dozen perfect voor het verzenden van etenswaren. Tevens zijn ze ook licht van gewicht, dit makkelijker te vervoeren is.

Industrie voor verpakken
Naast de levensmiddelenindustrie hebben piepschuimdozen een ruim scala aan toepassingen in de verpakkingsindustrie. Omdat de piepschuimdozen

Transporteer Dranken met tempex dozen

Ook bepaalde dranken moeten gekoeld worden vervoerd, zeker indien deze een inhouden hebben dat kan bederven of verzuren. Voorbeelden zijn Zuivel, bier, wijn en ook andere producten die temperatuurgevoelig zijn, moeten allemaal in een koelwagen worden vervoerd.

Bloemen kunnen ook met tempex boxen vervoerd worden

Indien u wilt dat uw bloemen in perfecte staat aankomen op de plek van bestemming, dan is het enorm belangrijk dat ze verzonden worden in een temperatuur gecontroleerde omgeving. Bloemen verwelken in de ongewenste omstandigheden, dus zodra ze geplukt en verscheept zijn, is het noodzakelijk om de temperatuur tijdens het versturen te behouden om de levensduur te verlengen.

Thermoboxenzijn ook perfect voor kaarsen

Ook kaarsen moeten, net zoals levensmiddelen, dranken en medische producten, in koelcontainers worden vervoerd om hun gewenste kwaliteit en structuur te behouden. Ze kunnen namelijk ook smelten.

Bulk vloeibare middelen

voor fouten is  geen enkele ruimte voor het transport van grote hoeveelheden vloeibare middelen. En vooral niet bij het vervoeren van pulp, chemicaliën of andere oplosmiddelen. Het is onoverkomelijk dat deze grote hoeveelheden vloeibare middelen gekoeld verscheept moeten worden.

Transporteer Verf met tempex dozen

Voor het waarborgen van zijn integriteit, moet dus ook verf in koelwagens vervoerd worden.

Transporteer gevaarlijke producten met tempex dozen

Wanneer u van plan bent iets te verzuren dat giftig of ontvlambaar is, dan moet u alle voorschriften volledig volgen. Gevaarlijke en ontvlambare producten moeten op een exacte temperatuur worden vervoerd om ernstige incidenten te voorkomen.

Sigaretten

Tabaksproducten, zoals sigaretten en sigaren, zijn niet bestand tegen hoge vochtigheid of hitte. Om bederf te voorkomen, is het belangrijk dat producten die kunnen bederven zoals sigaretten en andere tabaksproducten te allen tijde gekoeld worden vervoerd.

Kauwgom

Het kan zijn dat u het laatste product op de lijst verassend vindt, maar dit item kan een nachtmerrie worden als het niet temperatuur-gecontroleerd wordt vervoerd.

Hoewel een koelwagen vaak wordt gebruikt om producten gekoeld te bewaren, kan hij ook gebruikt worden om lucht op te warmen. Tevens kunnen reefers gebruikt worden om bederfelijke producten vooral niet te laten bevriezen in de winter en om de goederen koel of op exacte temperatuur te houden.

Onze Kwaliteiten

Producent in Nederland met maar liefst 45 jaar ervaring

98% van de leveringen worden op de beloofde tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de passende offertes van Piepschuim-dozen.nl per email

In 92% van de Piepschuim doos prijsaanvragen zijn we succesvol gebleken

Tempex doos Offerte Ontvangen

Uw tempex doos prijsopgave binnen 1 werkdag in uw email . Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Thermoboxen Voor Transport

Wat houdt gekoelde logistiek in?

De temperatuur gecontroleerde supply chain wordt veelal gekentmerkt als koude keten supply chain. Bij het produceren van klimaatgevoelige producten is een speciale logistiek vereist om ervoor te zorgen dat de producten de eindgebruiker in de gewenste staat bereiken. Een "koude" keten is onmisbaar om dit mogelijk te maken.

De goederenbeheersprocessen, ook wel koelketenlogistiek of cold chain logistics genoemd, zorgen ervoor dat het transport van producten veilig gebeurt. Indien goed uitgevoerd, kan de cold chain logistics de houdbaarheid van waren verlengen met dagen, weken, maanden of zelfs jaren.
Het is van cruciaal belang dat ieder onderdeel van de supply chain de gewenste temperatuur behoudt. En vooral omdat in een dergelijke ”keten” talrijke schakels zijn betrokken, moet iedere schakel een gunstige omgeving bieden voor de producten die kunnen bederven in kwestie.

Wanneer één van deze schakels faalt en de temperatuur te warm of te koud wordt, worden de vervoerde bederfelijke producten onbruikbaar. Als dit gebeurt, dan kan dit resulteren in behoorlijke verliezen voor zowel bedrijven als logistieke bedrijven.

Wegens het feit dat behoorlijk veel producenten dagelijks enorme hoeveelheden aan temperatuur gecontroleerde waren maken, kan het niet anders dat de koude bevoorradingsketen in tact worden gehouden.

Naast de financiële zorgen zijn er ernstige gevolgen voor de de gezondheid en veiligheid wanneer temperatuur gecontroleerde vracht niet zorgvuldig zal worden gecontroleerd en op de juiste methode wordt verplaatst.

Stel de temperatuur loopt te hoog op, dan zal bij het transport van diepvriesproducten het voedsel ontdooien.
Schommelingen in temperatuur kunnen ertoe leiden dat het bevroren voedsel tijdens de reis verscheidene malen zal ontdooien en opnieuw zal bevriezen. Wanneer het daarna de eindgebruiker bereikt, dan zou dat een negatieve impact hebben op de eindgebruiker zijn gezondheid.