Styrofoam dozen Kopen

Styrofoam dozen Kopen in Bolnes Zuid-Holland - Kwalitatieve tempex dozen

Styrofoam dozen Bestellen in Bolnes regio Zuid-Holland

Wij zijn een NL producent van tempex dozen en tempex boxen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Bolnes, maar ook in Krimpen aan den IJssel, IJsselmonde, Krimpen aan de Lek, Capelle aan den IJssel, Ridderkerk, Barendrecht, Rotterdam, Alblasserdam, Carnisse, Lekkerkerk.

piepschuim dozen kopen

Producteigenschappen van onze Styrofoam dozen

De tempex dozen bestaan uit meerdere lagen

De tempex dozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Onze tempex dozen zijn waterbestendig 

Onze tempex dozen hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Producent in Nederland met maar liefst 45 jaar ervaring

98 uit 100 leveringen worden op tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl

In maar liefst 92% van de Piepschuim doos offertes zijn wij succesvol gebleken

EPS doos met deksel kopen nu met 15% korting! Maak gebruik van de code: KNSXLF2022.

Uw tempex doos kopen kan alleen deze maand met 15% extra korting. Wacht niet langer. 

Styrofoam dozen Voor Transport

Styrofoam dozen

Polystyreen is een kunststof dat wordt gebruikt om piepschuim te fabriceren. Het kunststof Polystyreen wordt al lang beschouwd als het meest gunstige verpakkingsmateriaal vanwege zijn thermische isolatie-eigenschappen en zijn ideale lichte gewicht. Alsmede de mogelijkheid om de vorm op maat te maken.

EPS doos met deksel is een uitstekend prijs-bewuste, lichtgewicht en stevig verpakkingsmateriaal dat veelal wordt toegepast voor het verpakken en verzenden van zelfs producten die kunnen bederven.

Het gebruik van Styrofoam dozen voor het inpakken van producten zorgt er voor dat de kosten van verzending en verpakking aanzienlijk doen dalen. Dit komt omdat de energie die nodig is voor de productie en het versturen van EPS veel lager uitvalt dan die welke nodig is voor traditionele verpakkingsmaterialen zoals karton, hout, stro en kurk.

De voordelen van een EPS doos met deksel 

is een soort kunststof dat bestaat uit koolwaterstofdeeltjes op petroleumbasis dat voor 98% bestaat uit lucht. Deze substantie kan worden samengeperst of gevormd tot verzend- en verpakkingscontainers, voedselopslag-containers en bouwisolatie.

Door het productieproces krijgt dit schuim een uniforme, consistente celstructuur, waardoor het stevig en robuust is.

Styrofoam dozen Transport in gekoelde logistiek

Het transport van waren in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een kritisch onderdeel van de gekoelde logistiek en is aanzienlijk aanwezig in de logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Adequaat gekoeld transport neemt veel van de mogelijke barrières voor de verkoop voor fabrikanten, producenten en detailhandelaars weg.

Styrofoam dozen Voor Transport

Styrofoam dozen (of tempex boxen) voor geconditioneerd transport

De betekenis van geconditioneerd transport

Het transporteren van bederfelijke goederen die zouden in een gekoelde omgeving noemt men geconditioneerd transport.

Om goederen van de ene plek naar de andere plek te brengen, wordt bij geconditioneerd transport de temperatuur gecontroleerd.|De temperatuur wordt gecontroleerd wanneer geconditioneerd transport wordt gebruikt om goederen van de ene plek naar de andere plek te brengen.

De hoge sterkte-gewichtsverhouding van polystyreenschuim is een van zijn belangrijkste voordelen. Piepschuim is erg duurzaam en stevig, maar bestaat toch grotendeels uit lucht. Dit resulteert in een enorm licht gewicht. Dankzij deze lichte en luchtige consistentie kan dit materiaal makkelijk in verscheidene producten worden gegoten of gevormd. Dit kan gesneden worden om te laten passen in de holtes van een wand of in geperste vorm in aangepaste containers voor verpakking en verzending zoals bijvoorbeeld geïsoleerde boxen. Je kunt zelfs eenvoudig stroken piepschuim snijden met een hobbymesje in plaats van met professioneel stuk gereedschap.

Dankzij de talrijke luchtholtes van polystyreenschuim krijgt  het een van nature schokabsorberend vermogen. Daardoor is dit materiaal een geweldige keuze voor de bescherming van breekbare en bederfelijke producten tijdens het transport.

Veel producenten bedenken aangepaste verpakkingscontainers die het risico op beschadiging van apparaten tot het minimale beperken. Daarbij zijn deze verpakkingscontainers in staat om schokken en stoten te absorberen wanneer de doos tijdens bijvoorbeeld het verzenden valt. Dankzij het sterke punt om deze producten tegen beschadiging te beschermen, wordt dit materiaal tevens ook wel gebruikt om vleesverpakkingskarren en eierkratten te maken. Dit is een doeltreffender alternatief dan de gewone kartonnen doos.

{ zijn ook enorm goed bestand tegen vocht. Dit schuim beschermt het product tegen contact met regen, maar ook andere vormen vocht. Als deze doosjes piepschuim worden ingezet voor het verpakken en verzenden van producten, zorgt dit voor verscheidene voordelen ten opzichte van de typische kartonnen doos. Het kan voedsel of drankjes vasthouden en zal zeker niet lekken en ook niet door de wanden van de container dringen. Dit is waarom zijn Tempex dozen mega gewild.

De bestendigheid tegen vocht van polystyreenschuim geeft dit materiaal veel voordelen ten opzichte van standaard glasvezelisolatie wanneer het materiaal gebruikt zal worden als bouwisolatie.

In tegenstelling tot glasvezel gaat het polystyreenschuim niet rotten, schimmelen of aan effectiviteit inboeten wanneer het aan vocht wordt blootgesteld.

Een ander onmisbaar voordeel van de Tempex bak is dat het als effectieve isolator kan functioneren. Als dit piepschuim zal worden ingezet als het opslaan van voedsel, houdt dit materiaal warme levensmiddelen warm en natuurlijk koude levensmiddelen koud tijdens de levering van een restaurant naar de bestemming van de consument. Het piepschuim kan ook worden toegepast om bijvoorbeeld een koelbox of vrieskist van isolatie te voorzien, daarom is het een geschikt materiaal voor piepschuim koelboxen.

Dankzij zijn veel grotere thermische weerstand dan standaard balletjes of dekens van glasvezel kan het goed als bouwisolatie worden gebruikt. Dit helpt om de energie-efficiëntie van de structuur te maximaliserenen de de kosten voor energie zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of EPS piepschuim dozen zijn een veelgebruikt type verpakkingsmateriaal. Polystyreenschuim wordt in de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie vaak gebruikt vanwege de uitstekende isolerende eigenschappen. Draagbare koelers van piepschuim worden ook vaak toegepast om drinken en etenswaren tijdens langere tijd vers en koel te houden.

Miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos creëren een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid van buiten af komende warmte behoorlijk zal worden beperkt. Dit kenmerk zorgt dat in de doos, de temperatuur constant zal blijven.

EPS doos met deksel Kopen in Bolnes

Bescherming van de producten
Dankzij het geweldige schokabsorberende vermogen is Styrofoam het bestand tegen druk.

Duurzaamheid
Styrofoam dozen zijn stevig en duurzaam, waardoor deze geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van verse levensmiddelen en andere producten. Styrofoam is bestand tegen vocht, waardoor een goede hygiëne niet in gevaar komt.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Piepschuim bestaat voor 98% uit luchten is om deze reden geschikt is voor leveringsdoeleinden. Doordat het ongelooflijk licht van gewicht is en het geen gewicht toevoegt aan het eindproduct zorgt dit voor een enorm voordeel.

De bestelling wordt geïsoleerd
In tegenstelling tot de gemiddelde kartonnen doos dragen de thermische isolatie-eigenschappen van styrofoam bij tot de conservering van voedsel in de hele distributieketen.

Omdat piepschuimdozen een uitstekende isolator zijn, worden ze op grote schaal gebruikt in een verschillende industrieën. We bekijken nu hoe ze gebruikt worden in verscheidene branches.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Styrofoam heeft heeft isolerende eigenschappen die nodig zijn in de industrie voor voedingsmiddelen. Daarom worden piepschuim dozen vaak toegepast bij het opslaan van producten en het verzenden van verse groenten, maar ookbijvoorbeeld gevogelte. Het isoleert het voedsel voor meerdere uren tegen de hitte dat van buiten komt. Daardoor wordt voorkomen dat voedsel gaat rotten of bederven als gevolg van een buitentemperatuursstijging. Ook de containers die toegepast worden zijn geschikt voor hoge druk. Daardoor zijn de styrofoam dozen perfect voor het verzenden van etenswaren. Daarnaast zijn ze ook licht van gewicht, waardoor de verpakkingen gemakkelijker te vervoeren zijn.

Industrie voor verpakken
Naast de industrie voor voedingsmiddelen hebben piepschuim dozen een ruim scala aan toepassingen in de industrie voor verpakken. Omdat de piepschuimdozen

Transporteer Dranken met tempex dozen

Ook bepaalde dranken zullen gekoeld moeten worden getransporteerd, vooral alsiets bevatten dat zou kunnen verzuren of bederven. Voorbeelden zijn Zuivelproducten, bier, wijn en andere temperatuurgevoelige producten moeten absoluut in een gekoelde wagen worden getransporteerd.

Bloemen kunnen ook met tempex boxen vervoerd worden

Indien u wilt dat uw bloemen in perfecte staat arriveren op hun bestemming, zorg er dan voor dat deze verzonden worden in een omgeving waar de temperatuur gecontroleerd kan worden. Bloemen verwelken in de ongewenste omstandigheden, dus zodra deze geplukt en verstuurd zijn, is het noodzakelijk om de temperatuur tijdens het verschepen te behouden om de levensduur te verlengen.

Styrofoam dozenzijn perfect voor kaarsen

Ook kaarsen moeten, net zoals levensmiddelen, dranken en medische producten, in koelwagens worden vervoerd om hun gewenste kwaliteit en structuur niet te verliezen. De kaarsen zijn namelijk gemaakt om te kunnen smelten.

Bulk vloeistoffen

voor fouten is  zonder twijfel geen ruimte voor het transport van grote hoeveelheden vloeistoffen. Bij het vervoer van chemicaliën, pulp of andere oplosmiddelen zeker niet. Het is onvermeidbaar dat deze grote hoeveelheden vloeistoffen gekoeld verscheept dienen te worden.

Transporteer Verf met tempex dozen

Voor het behouden van zijn integriteit, moet dus ook verf in gekoelde vrachtwagens getransporteerd worden.

Transporteer gevaarlijke producten met tempex dozen

De voorschriften moeten tot op de letter gevolgd worden, indien u iets wilt te verzuren dat ontvlambaar of giftig is. Gevaarlijke en ontvlambare producten moeten op een exacte temperatuur worden vervoerd om ernstige ongelukken te voorkomen.

Sigaren

Tabaksproducten, zoals sigaretten en sigaren, kunnen niet tegen de hoge vochtigheid of tegen hitte. Om bederf te voorkomen, moeten producten die kunnen bederven zoals sigaren en sigaretten te allen tijde gekoeld vervoerd worden.

Kauwgom

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Producent in Nederland met maar liefst 45 jaar ervaring

98 uit 100 leveringen worden op tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl

In maar liefst 92% van de Piepschuim doos offertes zijn wij succesvol gebleken

EPS doos met deksel Prijsopgave Ontvangen

Uw tempex doos prijsopgave in 24 uur in uw mailbox . Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Styrofoam dozen Voor Transport

De betekenis van gekoelde logistiek

De temperatuur gecontroleerde logistiek wordt vaak aangeduid als koude keten logistiek. Bij het produceren van klimaatgevoelige goederen is een speciale logistiek benodigd om te garanderen dat de goederen de eindgebruiker in perfecte staat bereiken. Een "koude" keten is een vereiste om dit te verwezenlijken.

Bij het transport van diepvriesproducten, zoals bijvoorbeeld etenswaren, zal het voedsel bijvoorbeeld ontdooien wanneer de temperatuur oploopt.
Schommelingen in temperatuur kunnen ertoe leiden dat het bevroren voedsel tijdens het vervoer verscheidene malen zal ontdooien en opnieuw zal bevriezen. Als het daarna de eindconsument bereikt, dan zou dat een behoorlijk negatieve impact hebben op de eindconsument zijn gezondheid.