EPS dozen Kopen

IJsselmonde (Zuid-Holland) EPS dozen Bestellen

EPS dozen Kopen in IJsselmonde (Zuid-Holland)

Wij zijn een Nederlandse producent van tempex dozen en eps koeldozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in IJsselmonde, maar ook in Bolnes, Krimpen aan den IJssel, Capelle aan den IJssel, Rotterdam, Carnisse, Barendrecht, Ridderkerk, Krimpen aan de Lek, Alblasserdam, Lekkerkerk.

piepschuim dozen kopen

Producteigenschappen van onze EPS dozen

Onze tempex dozen bestaan uit meerdere lagen

Onze tempex dozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

De tempex dozen zijn waterbestendig 

De tempex dozen hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

Onze Kwaliteiten

Producent in Nederland met ruim 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98% van de leveringen zijn op tijd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl per email

In maar liefst 92 van de 100 Piepschuim doos offerte aanvragen zijn we succesvol

Tempex doos kopen nu met 15% extra korting! Maak gebruik van de code: KNSXLF2022.

Uw piepschuim doos bestellen kan alleen nog deze maand met 15% extra korting. Wacht niet langer. 

EPS dozen Voor Transport

EPS dozen

Polystyreen is een kunststof dat wordt toegepast om piepschuim te fabriceren. Het kunststof Polystyreen wordt al heel lang bestempeld als het het beste verpakkingsmiddel wegens haar thermische isolatie-eigenschappen en het hele lage gewicht. Alsmede de mogelijkheid om de vorm op maat te creëren.

Tempex doos is een uitstekend prijs-bewuste, lichtgewicht en sterk verpakkingsmateriaal dat veelal wordt toegepast voor het verpakken en versturen van zelfs bederfelijke producten.

Het gebruiken van EPS dozen voor het inpakken van producten zorgt er voor dat de kosten van verzending en verpakking behoorlijk laten dalen. Dit komt omdat de energie die nodig is voor de productie en de verzending van EPS behoorlijk lager is dan de energie welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals stro, kurk, hout of karton.

De voordelen van een Tempex doos 

is kunststof dat is samengesteld uit koolwaterstofdeeltjes op petroleumbasis die zijn doordrenkt met lucht. Deze substantie kan samengeperst of gevormd worden tot verzend- en verpakkingscontainers, bouwisolatie en voedselopslag containers.

Door het productieproces krijgt dit schuim een uniforme, consistente structuur cellen, waardoor het sterk en robuust is.

EPS dozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het transport van producten in een temperatuurgevoelige omgeving is een belangrijk aspect van de gekoelde logistiek en is aanzienlijk aanwezig in de diverse logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Adequaat gekoeld transport neemt veel van de potentiële drempels voor de verkoop voor fabrikanten, producenten en detailhandelaars weg.

EPS dozen Voor Transport

EPS dozen (of eps koeldozen) voor gekoeld transport

De betekenis van koeltransport

Het verzenden van producten die in een gekoelde omgeving wordt koeltransport genoemd.

Om goederen van de ene plaats naar de andere plaats te transporteren, wordt bij koeltransport de temperatuur gecontroleerd.|De temperatuur wordt gecontroleerd wanneer koeltransport wordt gebruikt om goederen van de ene plaats naar de andere plaats te transporteren.

De hoge verhouding tussen gewicht en sterkte van piepschuim is een van zijn belangrijkste voordelen. Piepschuim is enorm duurzaam en sterk, maar toch bestaat dit materiaal grotendeels uit lucht. Dit resulteert in een enorm licht gewicht. Door zijn lichte en luchtige consistentie kan piepschuim eenvoudig in verschillende producten worden gegoten of gevormd. Het materiaal kan ook gesneden worden om dit te passen in de open ruimten van een muur of in geperste vorm in aangepaste verpakking- en verzendingscontainers zoals bijvoorbeeld geïsoleerde verpakkingen. Je kunt zelfs gemakkelijk vellen piepschuim snijden met een hobbymesje in plaats van met complexer gereedschap of in plaats van zagen.

Door de talrijke luchtholtes van piepschuim heeft dit materiaal een natuurlijk schokabsorberend vermogen. Daardoor is dit materiaal een geweldige keuze voor het beschemen van onder andere producten die kunnen breken of bederven tijdens het transport.

Een heleboel producenten bedenken aangepaste verpakkingscontainers die risico op schade op apparatuur tot een minimum doen verlagen. Daarbij hebben deze verpakkingscontainers het vermogen om schokken en stoten te absorberen als de doos tijdens bijvoorbeeld het verzenden valt. Wegens zijn vermogen om deze producten tegen beschadiging te beschermen, wordt piepschuim ook gebruikt om vleesverpakkingskarren en eierkratten te maken. Dit is een veel geschikter alternatief voor de gewone kartonnen doos.

{ zijn ook enorm goed bestand tegen vocht. Deze piepschuim doosjes beschermen het product tegen aanraking met regen, maar ook verschillende vormen van vocht. Zodra deze dozen van piepschuim worden ingezet voor verpakking en verzending, resulteert dit in verscheidene voordelen ten opzichte van de typische kartonnen doos. Het kan namelijk etenswaren of drankjes vasthouden en zal zeker niet gaan lekken of door de wanden van de container dringen. Dit is waarom zijn Piepschuim boxen erg gewild.

De bestendigheid tegen vocht van piepschuim brengt dit materiaal veel voordelen ten opzichte van standaard glasvezelisolatie als dit toegepast wordt als bouwisolatie.

Het piepschuim zal in tegenstelling tot glasvezel niet gaan rotten, schimmelen of zal ten kostte van de effectiviteit gaan wanneer dit aan vocht wordt onderworpen.

Nog een ander niet te missen voordeel van de EPS box is dat het als effectieve isolator kan dienen. Zodra dit piepschuim wordt ingezet als het opslaan van levensmiddelen, houdt dit materiaal warme voedingsmiddelen warm en koude voedingsmiddelen koud tijdens de levering van een eettent naar de bestemming van de besteller. Dit schuim kan ook worden ingezet om bijvoorbeeld een koelbox of vrieskist van isolatiemateriaal te voorzien, waardoor het een uitermate geschikt materiaal is voor piepschuim koelboxen.

Dankzij zijn veel grotere thermische weerstand dan standaard glasvezelbatjes of dekens kan het goed als bouwisolatie worden gebruikt. Dit helpt om de energie-efficiëntie van de structuur te maximaliserenen de energierekeningen zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of Thermoboxen wordt vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Polystyreenschuim wordt vaak toegepast in de voedings- en verpakkingsindustrie wegens de geweldige isolerende kwaliteiten. Draagbare piepschuimkoelers worden ook vaak ingezet om dranken en voedsel tijdens langere tijd vers en koel te houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos zorgen voor een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid externe warmte aanzienlijk wordt terug gedrongen{ tot een minimum}. Dit kenmerk zorgt ervoor dat in de doos, de temperatuur constant blijft.

Tempex doos Kopen in IJsselmonde

Bescherming van de producten
Polystyreenschuim heeft een uitstekend schokabsorberende vermogen, waardoor het bestand is tegen druk.

Duurzaamheid
EPS dozen zijn sterk, maar ook duurzaam, waardoor deze uitermate geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van verse voedingsmiddelen en andere diverse producten. Piepschuim is bestand tegen vocht, waardoor een goede hygiëne niet in gevaar komt.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Piepschuim bestaat grotendeels uit luchten is daarom uitermate geschikt is voor leveringsdoeleinden. Daardoor is het ongelooflijk licht en voegt het ook geen gewicht toe aan het eindproduct.

Het isoleert de bestelling
In vergelijking met de normale kartonnen doos dragen de thermische isolatie-eigenschappen van styrofoam bij tot aan de conservering van levensmiddelen in de gehele distributieketen.

Piepschuimdozen worden op grote schaal in verschillende industrieën, doordat piepschuim een uitstekende isolator is. Laten we eens kijken hoe ze toegepast worden in verschillende branches.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Polystyreenschuim heeft de nodige isolerende eigenschappen in de levensmiddelenindustrie. Daarom worden deze dozen vaak ingezet bij het opslaan van producten en het versturen van verse groenten, maar ookbijvoorbeeld gevogelte. Het isoleert eten voor lange tijd tegen de hitte dat van buiten komt. Hierdoor wordt voorkomen dat eten zal gaan rotten of bederven als gevolg van een stijging van de buitentemperatuur. Ook de containers die ingezet worden zijn geschikt voor hoge druk. Daardoor zijn de piepschuim dozen ideaal voor het verzenden van voedingsmiddelen. Ze zijn ook licht van gewicht, waardoor de verpakkingen gemakkelijker te vervoeren zijn.

Industrie voor verpakken
Naast de levensmiddelenindustrie hebben piepschuim dozen een ruim scala aan toepassingen in de industrie voor verpakken. Omdat de dozen

Transporteer Dranken met tempex dozen

Ook diverse dranken moeten gekoeld worden vervoerd, vooral wanneer zeeen inhouden hebben dat kan verzuren of bederven. Voorbeelden zijn Zuivel, bier, wijn en ook andere producten die temperatuurgevoelig zijn, moeten zonder twijfel in een koelvrachtwagen worden vervoerd.

Bloemen kunnen ook met eps koeldozen getransporteerd worden

Als u wilt dat bloemen in prachtige staat arriveren op hun bestemming, dan is het enorm belangrijk dat deze verzonden worden in een temperatuur gecontroleerde omgeving. Bloemen verwelken namelijk in de verkeerde omstandigheden, dus eens deze geplukt en verscheept zijn, is het noodzakelijk om de temperatuur tijdens het verschepen te handhaven om de levensduur van de bloemen te verlengen.

EPS dozenzijn ook perfect voor kaarsen

Ook kaarsen moeten, net als levensmiddelen, dranken en medische producten, in koelwagens worden vervoerd om de gewenste kwaliteit en structuur te behouden. Ze zijn immers ontworpen om te kunnen smelten.

Grote hoeveelheden vloeibare stoffen

voor fouten is  zeker geen ruimte bij transport van grote hoeveelheden vloeibare stoffen. En vooral niet bij het vervoer van pulp, chemicaliën of andere oplosmiddelen. Het is onvermeidbaar dat deze grote hoeveelheden vloeibare stoffen gekoeld verstuurd dienen te worden.

Vervoer Verf met tempex dozen

Om zijn integriteit te waarborgen, moet dus ook verf in koelvrachtwagens getransporteerd worden.

Vervoer gevaarlijke grondstoffen met tempex dozen

De voorschriften moeten tot op de letter gevolgd worden, zodra u iets verzuurt dat ontvlambaar of giftig is. Gevaarlijke en giftige grondstoffen moeten op een precieze temperatuur worden verscheept om incidenten te voorkomen.

Sigaretten

Tabaksproducten, zoals sigaretten en sigaren, zijn niet bestand tegen het hoge vochtgehalte of tegen hitte. Om bederf te voorkomen, is het belangrijk dat producten die kunnen bederven zoals sigaren en sigaretten altijd gekoeld vervoerd worden.

Kauwgom

Mogelijk vindt u dit laatste product op de lijst een beetje opmerkelijk, maar kauwgom kan een nachtmerrie worden als kauwgom niet vervoerd wordt in een temperatuur-gecontroleerde omgeving.

Ookal wordt een koelvrachtwagen veel gebruikt om producten gekoeld te houden, kan hij ook gebruikt worden om de lucht op te warmen. Reefers kunnen gebruikt worden om bederfelijke goederen niet te laten bevriezen in de winter en om deze producten koel of op een exacte temperatuur te houden.

Onze Kwaliteiten

Producent in Nederland met ruim 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98% van de leveringen zijn op tijd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl per email

In maar liefst 92 van de 100 Piepschuim doos offerte aanvragen zijn we succesvol

Tempex doos Prijsopgave Aanvragen

Uw piepschuim doos offerte in 1 werkdag in uw email-box ontvangen. Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
EPS dozen Voor Transport

Wat houdt gekoelde logistiek in?

De temperatuur gecontroleerde logistiek wordt veelal aangeduid als koude keten logistiek. Bij de productie van klimaatgevoelige goederen is een speciale logistiek nodig om te garanderen dat de goederen de consument in de gewenste staat bereiken. Een "koude" keten is nodig om dit te verwezenlijken.

Bij transport van diepvriesgoederen, zoals bijvoorbeeld voedsel, kan het voedsel bijvoorbeeld ontdooien als de temperatuur oploopt.
Het kan zijn dat temperatuurschommelingen ertoe leiden dat het bevroren eten tijdens het vervoer verschillende keren zal ontdooien en opnieuw zal bevriezen. Als het daarna de eindconsument bereikt, dan zou dat een negatieve impact hebben op de eindconsument zijn of haar gezondheid.