Tempex dozen Kopen

Koop in Nederland geproduceerde thermoboxen in IJsselmonde Zuid-Holland - In 1 dag offerte ontvangen in mailbox

Tempex dozen Kopen voor IJsselmonde

Wij zijn een Nederlandse producent van thermoboxen en eps koeldozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in IJsselmonde, maar ook in Bolnes, Krimpen aan den IJssel, Capelle aan den IJssel, Rotterdam, Carnisse, Barendrecht, Ridderkerk, Krimpen aan de Lek, Alblasserdam, Lekkerkerk.

piepschuim dozen kopen

Producteigenschappen van onze Tempex dozen

Onze thermoboxen zijn gemaakt van

Onze thermoboxen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Alle thermoboxen zijn waterbestendig 

Alle thermoboxen hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

Onze Kwaliteiten

Nederlandse Fabrikant met ruim 45 jaar ervaring

98% van de leveringen worden op tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de offertes van Piepschuim-dozen.nl per email

In 92 van de 100 Piepschuim doos offertes zijn we succesvol

EPS doos bestellen nu met 15% extra korting! Gebruik de code: KNSXLF2022.

Uw piepschuim doos bestellen kan alleen nog deze maand met 15% extra korting. Bestel dus snel. 

Tempex dozen Voor Transport

Tempex dozen

Polystyreen is een kunststof dat wordt gebruikt om piepschuim te fabriceren. Polystyreen wordt al lang bestempeld als het ideale verpakkingsmiddel wegens haar thermische isolatie-eigenschappen en haar hele lage gewicht. Alsmede de mogelijkheid om de vorm op maat te maken.

EPS doos is een uitstekend prijs-effectief, lichtgewicht en sterk verpakkingsmateriaal dat geschikt is voor het verpakken en verzenden van zelfs producten die kunnen bederven.

Het gebruik van Tempex dozen voor het inpakken van levensmiddelen heeft de kosten van verzending en verpakking fors doen dalen. Dit komt doordat de energie die nodig is voor de productie en het versturen van EPS behoorlijk lager is dan de energie welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals hout, stro, karton en kurk.

De voordelen van een EPS doos 

Tempex is kunststof dat is samengesteld uit deeltjes koolwaterstof op petroleumbasis die zijn doordrenkt met lucht. Deze substantie kan gevormd of samengeperst worden tot verpakkings- en verzendcontainers, bouwisolatie en voedselopslag containers.

Door het productieproces krijgt dit schuim een uniforme, consistente structuur cellen, waardoor het sterk en robuust is.

Tempex dozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het transport van producten in een temperatuurgevoelige omgeving is een kritisch aspect van de gekoelde logistiek en is aanzienlijk aanwezig in de diverse logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Behoorlijk gekoeld transport neemt veel van de potentiële drempels voor de verkoop voor fabrikanten weg.

Tempex dozen Voor Transport

Tempex dozen (ook wel eps koeldozen) voor gekoeld transport

De betekenis van geconditioneerd transport

Het verzenden van bederfelijke producten die zouden in een gekoelde omgeving noemen wij geconditioneerd transport.

Om producten van de ene plek naar de andere plek te brengen, wordt bij geconditioneerd transport de temperatuur beheerst.|De temperatuur wordt beheerst wanneer geconditioneerd transport wordt gebruikt om producten van de ene plek naar de andere plek te brengen.

De enorm hoge verhouding tussen sterkte en gewicht van polystyreenschuim is een van zijn belangrijkste pluspunten. Dit materiaal is heel erg duurzaam en sterk, maar bestaat toch grotendeels uit lucht. Dit resulteert in een enorm licht gewicht. Dankzij zijn lichte en luchtige consistentie kan piepschuim simpel in diverse goederen worden gegoten of gevormd. Dit materiaal kan ook gesneden worden om dit te laten passen in de holtes van een muur of in geperste vorm in aangepaste verpakking- en verzendingscontainers zoals geïsoleerde boxen. Stroken piepschuim kunnen gesneden worden met een simpel hobbymesje in plaats van een complexer gereedschap of in plaats van zagen.

Dankzij de vele luchtholtes van piepschuim krijgt  het een van nature schokabsorberend vermogen. Daardoor is dit materiaal de beste keuze voor vooral het beschemen van onder andere producten die kunnen breken of bederven tijdens het transport.

Verscheidene fabrikanten bedenken aangepaste verpakkingscontainers die risico op schade op apparatuur tot het minimale doen verlagen. Tevens hebben deze verpakkingscontainers het vermogen om schokken en stoten te absorberen als de doos tijdens de verzending valt. Wegens zijn vermogen om de goederen tegen defecten te beschermen, wordt piepschuim ook wel gebruikt om vleesverpakkingskarren en kratten voor eieren te maken. Dit is een doeltreffender alternatief dan de gewone kartonnen doos.

{ kunnen uitstekend tegen vocht. Dit schuim beschermt het betreffende product tegen aanraking met regen en verschillende vormen vocht. Als deze piepschuim dozen worden gebruikt voor verzending en verpakking, resulteert dit in een voordeel ten opzichte van de typische kartonnen doos. Het kan etenswaren of drankjes vasthouden en zal niet gaan lekken of door de wanden van de container dringen. Om deze reden zijn Tempex bakken erg gewild.

De bestendigheid tegen vocht van piepschuim brengt het enorm veel voordelen ten opzichte van standaard glasvezelisolatie als het gebruikt zal worden als bouwisolatie.

Het piepschuim zal in tegenstelling tot glasvezel niet gaan schimmelen, rotten of zal ten kostte van de effectiviteit gaan wanneer dit aan vocht wordt blootgesteld.

Nog een ander belangrijk voordeel van de Piepschuim box is dat het als effectieve isolator kan dienen. Als dit piepschuim zal worden ingezet als de opslag van voedingsmiddelen, houdt het warme levensmiddelen warm en koude levensmiddelen koud gedurende de levering van een restaurant naar de bestemming van de bestelling. Dit schuim kan ook worden gebruikt om een koelbox of vrieskist van isolatiemateriaal te voorzien, waardoor het een perfect materiaal is voor piepschuim koelboxen.

Dankzij zijn veel grotere thermische weerstand dan standaard balletjes of dekens van glasvezel kan dit materiaal goed als bouwisolatie worden gebruikt. Dit helpt om de energie-efficiëntie te maximaliserenen dus de de kosten voor energie zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of Tempex dozen wordt vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Piepschuim wordt vaak gebruikt in de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie wegens de geweldige isolerende kwaliteiten. Draagbare koelers van piepschuim worden ook vaak gebruikt om dranken en etenswaren tijdens langere tijd vers en koel te houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos creëren een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid van buiten af komende warmte die in contact komt met de inhoud van de doos, aanzienlijk zal worden terug gedrongen{ tot een minimum}. Deze karakteristieke eigenschap zorgt dat in de doos, de temperatuur constant blijft.

EPS doos Kopen in IJsselmonde

Bescherming van de betreffende goederen
Polystyreenschuim heeft een uitstekend schokabsorberende vermogen, waardoor het bestand is tegen druk.

Polystyreenschuim is duurzaam
Tempex dozen zijn sterk, maar ook duurzaam, waardoor deze geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van verse levensmiddelen en andere diverse producten. Polystyreenschuim is bestand tegen vocht, waardoor een goede hygiëne niet in gevaar komt.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Styrofoam bestaat grotendeels uit lucht, waardoor het geschikt is voor leveringsdoeleinden. Doordat het onwijs licht is en het ook geen gewicht toevoegt aan het totale product is dit een gigantisch voordeel.

Het isoleert de bestelling
In tegenstelling tot de gemiddelde kartonnen doos dragen de thermische isolatie-eigenschappen van styrofoam bij tot het conserveren van voedingsmiddelen in de hele distributieketen.

Piepschuimdozen worden op enorme schaal in een verscheidenheid aan industrieën, doordat piepschuim een uitstekende isolator is. We bekijken nu hoe ze gebruikt worden in diverse industrieën.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Polystyreenschuim heeft heeft isolerende eigenschappen die nodig zijn in de levensmiddelenindustrie. Daarom worden deze dozen vaak gebruikt bij de opslag van goederen en verzending van verse groenten, maar ook gevogelte. Het isoleert eten voor lange tijd tegen de hitte van buitenaf. Daardoor voorkomt het materiaal dat eten gaat bederven of rotten als gevolg van een stijging van de buitentemperatuur. Deze containers zijn ook geschikt voor hoge druk. Daardoor zijn de piepschuim dozen perfect voor het verzenden van voedsel. Tevens zijn ze ook licht van gewicht, dit makkelijker te vervoeren is.

Verpakkingsindustrie
Naast de levensmiddelenindustrie hebben piepschuim dozen een breed scala aan toepassingen in de industrie voor verpakken. Omdat deze piepschuimdozen

Transporteer Dranken met thermoboxen

Ook bepaalde dranken moeten gekoeld worden vervoerd, vooral wanneer zeiets bevatten dat kan bederven of verzuren. Voorbeelden zijn Zuivel, bier, wijn en ook andere producten die temperatuurgevoelig zijn, moeten zonder twijfel in een koelwagen worden vervoerd.

Bloemen kunnen ook met eps koeldozen getransporteerd worden

Als u wilt dat bloemen in prachtige staat aankomen op de plek van bestemming, zorg er dan voor dat de bloemen verstuurd worden in een temperatuur gecontroleerde omgeving. Bloemen verwelken in de verkeerde omstandigheden, dus eens de bloemen geplukt en op transport zijn, is het noodzakelijk om de temperatuur gedurende het transport te handhaven om de levensduur van de bloemen te verlengen.

Tempex dozenzijn ook perfect voor kaarsen

Ook kaarsen moeten, net zoals levensmiddelen, dranken en medische goederen, in koelcontainers worden vervoerd om de gewenste kwaliteit en structuur niet te verliezen. Ze kunnen immers ook smelten.

Bulk vloeistoffen

voor fouten is  absoluut geen ruimte voor transport van grote hoeveelheden vloeistoffen. En vooral niet bij het vervoer van pulp, chemicaliën of andere oplosmiddelen. Al deze grote hoeveelheden vloeistoffen moeten absoluut gekoeld worden verzonden.

Transporteer Verf met thermoboxen

Voor het behouden van haar integriteit, moet dus ook verf in koelvrachtwagens getransporteerd worden.

Transporteer gevaarlijke producten met thermoboxen

Wanneer u iets verzuurt dat giftig of ontvlambaar is, moet u alle aanwezige voorschriften volledig volgen. Gevaarlijke en giftige producten moeten op een exacte temperatuur worden verscheept om ongelukken te voorkomen.

Sigaren

Sigaren en sigaretten of andere tabaksproducten, zijn niet bestand tegen het hoge vochtgehalte of hitte. Voor het voorkomen van bederf, moeten goederen die kunnen bederven zoals sigaren en sigaretten altijd gekoeld vervoerd worden.

Kauwgom

Het kan zijn dat u dit laatste product op deze lijst verassend vindt, maar kauwgom kan een nachtmerrie worden als kauwgom niet temperatuur-gecontroleerd wordt vervoerd.

Hoewel een koelwagen veelal wordt gebruikt om goederen koel te houden, kan hij ook worden gebruikt om lucht op te warmen. Reefers kunnen worden gebruikt om producten die zouden kunnen bederven vooral niet te laten bevriezen als het koud is en om de items koel of op gewenste temperatuur te behouden.

Onze Kwaliteiten

Nederlandse Fabrikant met ruim 45 jaar ervaring

98% van de leveringen worden op tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de offertes van Piepschuim-dozen.nl per email

In 92 van de 100 Piepschuim doos offertes zijn we succesvol

EPS doos Offerte Aanvragen

Uw piepschuim doos prijsopgave in uiterlijk 1 dag in uw mailbox ontvangen. Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Tempex dozen Voor Transport

Wat houdt gekoelde logistiek in?

Een temperatuur gecontroleerde supply chain wordt veelal aangeduid als koude keten logistiek. Bij de productie van klimaatgevoelige producten is een speciale logistiek nodig om te garanderen dat de producten de consument in de gewenste staat bereiken. Een "koude" keten is nodig om dit te garanderen.

Bij transport van diepvriesgoederen, zoals etenswaren, zal het voedsel ontdooien als de temperatuur te hoog oploopt.
Temperatuurschommelingen kunnen ertoe leiden dat het bevroren eten tijdens de reis diverse keren ontdooit en opnieuw bevriest. Als het daarna de eindgebruiker zou bereiken, zou dat een behoorlijk negatieve impact hebben op de eindgebruiker zijn of haar gezondheid.