Tempex dozen Bestellen

Carnisse provincie Zuid-Holland Tempex dozen Aanschaffen

Tempex dozen Kopen in Carnisse (Zuid-Holland)

Wij zijn een lokale producent van tempex dozen en tempex boxen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Carnisse, maar ook in Rotterdam, Rhoon, IJsselmonde, Barendrecht, Poortugaal, Bolnes, Krimpen aan den IJssel, Schiedam, Hoogvliet, Capelle aan den IJssel.

piepschuim dozen kopen

Producteigenschappen van onze Tempex dozen

De tempex dozen zijn gemaakt uit

De tempex dozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Onze tempex dozen zijn waterbestendig 

Onze tempex dozen hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

Onze Kwaliteiten

Nederlandse Fabrikant met maar liefst 45 jaar ervaring

98% leveringen zijn op tijd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de offertes van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In 92% van de Piepschuim doos prijsaanvragen zijn wij succesvol

Styrofoam doos kopen met 15% korting! Gebruik de code: KNSXLF2022.

Uw eps doos met deksel kopen kan alleen deze maand met 15% extra korting. Wacht niet langer. 

Tempex dozen Voor Transport

Tempex dozen

Polystyreen is een kunststof dat wordt gebruikt om piepschuim te maken. Polystyreen wordt al best lang bestempeld als het meest gunstige verpakkingsmateriaal wegens haar thermische isolatie-eigenschappen en zijn hele lage gewicht. Alsmede de optie om de vorm op maat te maken.

Styrofoam doos is een uitstekend kosten-effectieve, lichtgewicht en sterk verpakkingsmateriaal dat veelal wordt toegepast voor het verpakken en verzenden van zelfs bederfelijke producten.

Het gebruiken van Tempex dozen voor het inpakken van producten heeft de kosten van transport en verpakking aanzienlijk doen dalen. Dit komt doordat de energie die nodig is voor de productie en de verzending van EPS veel lager is dan die welke nodig is voor traditionele verpakkingsmaterialen zoals hout, stro, karton en kurk.

De voordelen van een Styrofoam doos 

Tempex is kunststof dat bestaat uit koolwaterstofdeeltjes op petroleumbasis doordrenkt zijn met lucht. Deze substantie kan samengeperst of gevormd worden tot verpakkings- en verzendcontainers, bouwisolatie en voedselopslag containers.

Dankzij het productieproces krijgt dit schuim een uniforme, consistente celstructuur, waardoor het sterk en robuust is.

Tempex dozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het vervoer van waren in een temperatuurgevoelige omgeving is een belangrijk onderdeel van de gekoelde logistiek en is aanzienlijk aanwezig in de diverse logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Betamelijk gekoeld vervoer neemt veel van de mogelijke drempels voor de verkoop voor producenten weg.

Logistieke bedrijven en expediteurs moeten rekening houden met de wettelijk verplichte en praktische behoeften van de verzenders bij het vervoer van gekoelde goederen.

Rederijen en expediteurs zijn niet alleen verplicht aan het op een vereiste temperatuur houden van zendingen, maar ook met de implicaties van grensovergangen. Vrij veel goederen die gekoeld moeten worden getransporteerd, zoals farmaceutische goederen, voedingsmiddelen en tabak, zijn onderworpen aan strenge import- en exportvoorschriften. Rederijen en expediteurs zijn verplicht om bij het vervoer van deze goederen de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.

Tempex dozen Voor Transport

Tempex dozen (ook wel tempex boxen) voor geconditioneerd vervoer

Wat betekent koeltransport?

Het versturen van waren die kunnen bederven in een gekoelde omgeving wordt koeltransport genoemd.

Om goederen van de ene plaats naar de andere plaats te transporteren, wordt bij koeltransport de temperatuur beheerst.|De temperatuur wordt beheerst wanneer koeltransport wordt gebruikt om goederen van de ene plaats naar de andere plaats te transporteren.

De enorm hoge sterkte-gewichtsverhouding van polystyreenschuim is één van zijn belangrijkste pluspunten. Piepschuim is zeer duurzaam en sterk, maar bestaat toch grotendeels uit lucht. Dit zorgt voor een zeer licht gewicht. Dankzij deze lichte en luchtige consistentie kan dit materiaal simpel in diverse goederen worden gegoten of gevormd. Dit materiaal kan ook worden gesneden om dit te laten passen in de open ruimtes van een wand of in geperste vorm in aangepaste verpakking- en verzendingscontainers zoals geïsoleerde verpakkingen. Je kunt zelfs makkelijk stukjes piepschuim snijden met een hobbymesje in plaats van met ingewikkelder gereedschap.

Dankzij de talrijke luchtholtes van piepschuim heeft het materiaal een natuurlijk schokabsorberend vermogen. Daardoor is polystyreenschuim een uitstekende keuze voor de bescherming van onder andere breekbare en bederfelijke producten tijdens de verscheping.

Veel producenten ontwikkelen aangepaste containers voor verpakken die het risico op schade op apparaten tot het minimale beperken. Tevens kunnen deze verpakkingscontainers schokken en stoten absorberen wanneer de doos tijdens de verzending valt. Dankzij het sterke punt om de goederen tegen schade te beschermen, wordt dit materiaal ook ingezet voor verpakkingskarren en eierkratten te maken. Dit is een doeltreffender alternatief voor de standaard doos van karton.

{ zijn ook zeer goed bestand tegen vocht. Deze piepschuim doosjes beschermen het product tegen aanraking met regen, maar ook andere bronnen van vocht. Zodra deze piepschuim dozen worden ingezet voor het verpakken en verzenden van goederen, zorgt dit voor een voordeel ten opzichte van de typische doos van karton. Het kan namelijk etenswaren of dranken vasthouden en zal zeker niet lekken en ook niet door de wanden van de container dringen. Dit is waarom zijn Tempex bakken erg gewild.

De bestendigheid tegen vocht van polystyreenschuim geeft het enorm veel voordelen ten opzichte van standaard glasvezelisolatie wanneer het gebruikt wordt als bouwisolatie.

In tegenstelling tot glasvezel gaat het piepschuim niet schimmelen, rotten of ten kostte van de effectiviteit gaan wanneer het aan vocht wordt onderworpen.

Nog een ander onmisbaar voordeel van de Piepschuim doos is dat het als effectieve isolator kan functioneren. Zodra dit schuim wordt gebruikt voor het opslaan van levensmiddelen, houdt het warme levensmiddelen warm en natuurlijk koude levensmiddelen koud tijdens de levering van een restaurant naar de bestemming van de consument. Dit schuim kan ook worden ingezet om een koelkast of vriezer te isoleren, daarom is het een geschikt materiaal voor piepschuim koelboxen.

Polystyreenschuim heeft een veel grotere thermische weerstand dan standaard balletjes of dekens van glasvezel wanneer het als bouwisolatie wordt toegepast. Dit helpt om de energie-efficiëntie te maximaliserenen de energierekeningen zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of Tempex dozen wordt vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Polystyreenschuim wordt in de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie meestal gebruikt wegens zijn uitstekende isolerende eigenschappen. Draagbare piepschuimkoelers worden ook veel ingezet om drinken en voedingsmiddelen tijdens het langer koel en vers houden.

Miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos zorgen voor een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid van buiten af komende warmte behoorlijk wordt terug gedrongen{ tot een minimum}. Dit kenmerk zorgt ervoor dat de temperatuur in de doos constant blijft.

Styrofoam doos Kopen in Carnisse

Beschermt de goederen
Styrofoam heeft een uitstekend schokabsorberende vermogen, waardoor het bestand is tegen druk.

Duurzaamheid
Tempex dozen zijn sterk, maar ook duurzaam, waardoor ze geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van koelverse levensmiddelen en andere diverse artikelen. Polystyreenschuim kan tegen vocht, waardoor de goede hygiëne niet in gevaar komt.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Piepschuim bestaat grotendeels uit luchten is daarom geschikt is voor leveringsdoeleinden. Daardoor is het ongelooflijk licht en voegt het ook geen gewicht toe aan het totale product.

Het isoleert de bestelling
In vergelijking met de gemiddelde doos van karton dragen de thermische isolatie-eigenschappen van polystyreenschuim bij tot aan de conservering van levensmiddelen in de hele distributieketen.

Doordat piepschuimdozen een uitstekende isolator zijn, worden ze in enorme hoeveelheden gebruikt in een verschillende industrieën. We bekijken nu hoe ze in verschillende industrieën worden gebruikt.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Styrofoam heeft heeft isolerende eigenschappen die nodig zijn in de industrie voor voedingsmiddelen. Daarom worden piepschuim dozen veel ingezet bij het opslaan van goederen en het verzenden van koelverse groenten, maar ook gevogelte. Het isoleert het eten voor meerdere uren tegen de warmte dat van buiten komt. Daardoor voorkomt het materiaal dat eten zal gaan bederven of rotten als gevolg van een buitentemperatuursstijging. Deze containers zijn ook bestand tegen hoge druk. Daardoor zijn deze dozen ideaal voor het verzenden van voedingsmiddelen. Ze zijn ook licht van gewicht, waardoor de verpakkingen gemakkelijker te vervoeren zijn.

Verpakkingsindustrie
Naast de industrie voor voedingsmiddelen hebben piepschuimdozen een ruim scala aan toepassingen in de industrie voor verpakken. Omdat de piepschuimdozen

Vervoer Dranken met tempex dozen

Ook diverse dranken zullen gekoeld moeten worden getransporteerd, vooral wanneer zeeen inhouden hebben dat kan verzuren of bederven. Voorbeelden zijn Zuivelproducten, bier, wijn en ook andere producten die temperatuurgevoelig zijn, moeten absoluut in een gekoelde wagen worden getransporteerd.

Bloemen kunnen ook met tempex boxen getransporteerd worden

Als u wilt dat uw bloemen in de gewenste staat arriveren op hun bestemming, zorg er dan voor dat ze verzonden worden in een temperatuur gecontroleerde omgeving. Bloemen verwelken namelijk bij onjuiste omstandigheden, dus zodra ze geplukt en op transport zijn, is het van belang dat de temperatuur tijdens het verschepen te behouden om de levensduur van de bloemen te verlengen.

Tempex dozenzijn ook ideaal voor kaarsen

Ook kaarsen moeten, net zoals levensmiddelen, dranken en medische goederen, in koelwagens worden vervoerd om hun gewenste kwaliteit en structuur te behouden. De kaarsen kunnen immers ook smelten.

Grote hoeveelheden vloeibare middelen

Er is absoluut geen ruimte voor fouten bij het vervoer van grote hoeveelheden vloeibare middelen. Bij het vervoer van chemicaliën, pulp of andere oplosmiddelen vooral niet. Al deze grote hoeveelheden vloeibare middelen moeten absoluut gekoeld worden verstuurd.

Vervoer Verf met tempex dozen

Om zijn integriteit te behouden, moet verf in gekoelde vrachtwagens vervoerd worden.

Vervoer gevaarlijke producten met tempex dozen

Indien u van plan bent iets te verzuren dat giftig of ontvlambaar is, moet u alle aanwezige voorschriften 100% volgen. Gevaarlijke en giftige producten moeten op een precieze temperatuur worden verscheept om ernstige ongelukken te voorkomen.

Sigaretten

Tabaksproducten, zoals sigaretten en sigaren, kunnen niet tegen hoge vochtigheid of hitte. Om bederf te voorkomen, moeten bederfelijke goederen zoals sigaretten en andere tabaksproducten altijd gekoeld worden vervoerd.

Kauwgom

Het kan zijn dat u het laatste product op de lijst een beetje opmerkelijk vindt, echter kan dit item een verschikkelijke nachtmerrie worden als kauwgom niet temperatuur-gecontroleerd wordt getransporteerd.

Ookal wordt een gekoelde wagen meestal gebruikt om goederen koel te houden, kan hij ook worden gebruikt om lucht op te warmen. Reefers kunnen worden gebruikt om waren die zouden kunnen bederven niet te laten bevriezen wanneer het koud is en om de items koel of op gewenste temperatuur te behouden.

Onze Kwaliteiten

Nederlandse Fabrikant met maar liefst 45 jaar ervaring

98% leveringen zijn op tijd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de offertes van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In 92% van de Piepschuim doos prijsaanvragen zijn wij succesvol

Styrofoam doos Prijsopgave Ontvangen

Uw eps doos met deksel prijsopgave binnen maximaal een werkdag in de email bezorgd. Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Tempex dozen Voor Transport

De betekenis van gekoelde logistiek

Een temperatuur gecontroleerde logistiek wordt veelal aangeduid als koude keten supply chain. Bij de productie van klimaatgevoelige goederen is een speciale logistiek nodig om er zeker van te zijn dat de goederen de consument in perfecte staat bereiken. Een "koude" keten is onmisbaar om dit te verwezenlijken.

De goederenbeheersprocessen, ook wel chill chain logistiek genoemd, hebben als doel dat het vervoer van goederen veilig gebeurt. Indien correct uitgevoerd, kan de koelketenlogistiek de houdbaarheid van waren verlengen met dagen, weken, maanden of zelfs jaren.
Het is van cruciaal belang dat ieder onderdeel van de supply chain de optimale temperatuur behoudt. Aangezien in een ”keten” heel wat schakels betrokken zijn, moeten alle schakels een gewenste omgeving bieden voor de bederfelijke goederen in kwestie.

Als ook maar één van deze schakels wanpresteert en de temperatuur te warm of te koud wordt, zijn de vervoerde bederfelijke goederen onbruikbaar. Wanneer dit toch gebeurt, kan dit resulteren in behoorlijke verliezen voor zowel bedrijven als logistieke bedrijven.

Aangezien behoorlijk veel producenten dagelijks enorme hoeveelheden aan temperatuur gecontroleerde waren maken, is het van cruciaal belang dat de koude bevoorradingsketen in stand wordt gehouden.

Los van de financiële zorgen zijn er ernstige gevolgen voor de veiligheid en de gezondheid wanneer temperatuur gecontroleerde lading niet met veel zorg zal worden gecontroleerd en volgens de juiste manier wordt verplaatst.

Als de temperatuur te hoog oploopt, dan zal bij het vervoer van diepvriesgoederen (zoals voedsel) het voedsel ontdooien.
Schommelingen in temperatuur kunnen ertoe leiden dat het bevroren eten tijdens het transport diverse malen ontdooit en opnieuw bevriest. Als het daarna de eindconsument bereikt, kan dat een behoorlijk negatieve impact hebben op diens gezondheid.