Tempex koelboxen Bestellen

Tempex koelboxen Kopen in Volendam (Noord-Holland) - In NL geproduceerde tempex dozen

Tempex koelboxen Kopen in Volendam

Wij zijn een Nederlandse producent van tempex dozen en eps tempex dozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Volendam, maar ook in Edam, Monnickendam, Purmerend, Halfweg, Landsmeer, Oostzaan, Tuindorp Oostzaan, Avenhorn, Almere, Hoorn.

piepschuim dozen kopen

Producteigenschappen van onze Tempex koelboxen

Onze tempex dozen zijn gemaakt van

Onze tempex dozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Alle tempex dozen zijn waterbestendig 

Alle tempex dozen hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Nederlandse Producent met maar liefst 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98 uit 100 leveringen zijn op tijd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de offertes van Piepschuim-dozen.nl

In 92 van de 100 Piepschuim doos offerte aanvragen zijn wij succesvol gebleken

Thermobox kopen met 15% extra korting! Maak gebruik van de code: KNSXLF2022.

Uw eps doos met deksel bestellen kan alleen deze maand met 15% extra korting. Bestel nu het nog kan. 

Tempex koelboxen Voor Transport

Tempex koelboxen

Polystyreen wordt toegepast om piepschuim te maken. Dit thermoplastische polymeer wordt al heel lang bestempeld als het ideale verpakkingsmateriaal wegens zijn thermische isolatie-eigenschappen en het ideale lage gewicht. Net als de mogelijkheid om de vorm op maat te creëren.

Thermobox is een geweldig prijs-bewuste, lichtgewicht en stevig verpakkingsmateriaal dat veelal wordt toegepast voor het verpakken en versturen van bederfelijke producten.

Het gebruiken van Tempex koelboxen voor het inpakken van voedingswaren heeft de kosten van transport en verpakking aanzienlijk doen dalen. Dit komt omdat de energie die nodig is voor de productie en het transport van EPS behoorlijk lager is dan de energie welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals stro, kurk, hout of karton.

De voordelen van een Thermobox 

Piepschuim is plastic dat is samengesteld uit koolwaterstofdeeltjes op petroleumbasis dat voor het grootste deel bestaat uit lucht. Deze substantie kan samengeperst of gevormd worden tot verpakkings- en verzendcontainers, voedselopslag-containers en bouwisolatie.

Het schuim krijgt dankzij het productieproces een consistente en uniforme celstructuur, waardoor het stevig en robuust is.

Tempex koelboxen Transport in gekoelde logistiek

Het vervoer van goederen in een temperatuurgevoelige omgeving is een kritisch onderdeel van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de diverse logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Behoorlijk gekoeld vervoer neemt veel van de potentiële barrières voor de verkoop voor fabrikanten, producenten en detailhandelaars weg.

Logistieke ondernemingen en bevrachters moeten rekening houden met de wettelijke en praktische behoeften van de afzenders bij het vervoer van gekoelde goederen.

Vrachtbedrijven en bevrachters moeten niet alleen voldoen aan het op een gewenste temperatuur houden van transporten, maar ook met de implicaties van grensovergangen. De meeste goederen die gekoeld worden getransporteerd, zoals farmaceutische producten, etenswaren en tabak, zijn onderworpen aan stricte import- en exportvoorschriften. Rederijen en bevrachters moeten bij het vervoer van deze goederen de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.

Tempex koelboxen Voor Transport

Tempex koelboxen (ook wel eps tempex dozen) voor gekoeld vervoer

Wat is geconditioneerd transport?

Het transporteren van bederfelijke goederen die zouden in een gekoelde omgeving noemen wij geconditioneerd transport.

Om goederen van de ene plaats naar de andere plaats te transporteren, wordt bij geconditioneerd transport de temperatuur beheerst.|De temperatuur wordt beheerst wanneer geconditioneerd transport wordt gebruikt om goederen van de ene plaats naar de andere plaats te transporteren.

De hoge verhouding tussen sterkte en gewicht van polystyreenschuim is één van de meest belangrijke voordelen. Dit materiaal is enorm duurzaam en stevig, maar bestaat toch grotendeels uit lucht. Dit zorgt voor een enorm licht gewicht. Dankzij zijn luchtige en lichte consistentie kan dit materiaal makkelijk in diverse producten worden gevormd en/of gegoten. Het kan ook worden gesneden om te laten passen in de open ruimten van een wand of gevormd in aangepaste verzend- en verpakkingscontainers zoals geïsoleerde boxen. Vellen piepschuim kunnen worden gesneden met een eenvoudig keukenmesje in plaats van een professioneel stuk gereedschap of in plaats van zagen.

Dankzij de grote hoeveelheid luchtholtes van piepschuim krijgt  het een natuurlijk schokabsorberend vermogen. Daardoor is het materiaal de beste keuze voor vooral het beschemen van onder andere breekbare en bederfelijke producten tijdens het vervoer.

Verscheidene fabrikanten bedenken aangepaste containers voor verpakken die het risico op beschadiging van apparatuur tot het minimale beperken. Tevens kunnen deze verpakkingscontainers schokken en stoten absorberen als de doos tijdens de verzending valt. Gezien het vermogen om de producten tegen schade te beschermen, wordt dit materiaal ook ingezet voor verpakkingskarren en eierkratten te maken. Dit is een geschikter alternatief voor de veel gebruikte kartonnen doos.

{ zijn ook enorm goed bestand tegen vocht. Deze piepschuim doosjes beschermen het product tegen aanraking met regen, maar ook andere bronnen vocht. Zodra deze doosjes piepschuim worden gebruikt voor het verzenden en verpakken van producten, zorgt dit voor een voordeel in vergelijking met de normale kartonnen doos. De piepschuim dozen kunnen etenswaren of dranken vasthouden en zal niet lekken en ook niet door de wanden van de container dringen. Dit is waarom zijn Dozen van piepschuim mega gewild.

De vochtbestendigheid van polystyreenschuim brengt het materiaal heel veel voordelen in vergelijking met standaard glasvezelisolatie wanneer dit toegepast wordt als bouwisolatie.

In tegenstelling tot glasvezel gaat het piepschuim niet schimmelen, rotten of aan effectiviteit inboeten wanneer het aan vocht wordt onderworpen.

Nog een ander onmisbaar voordeel van de Tempex doos is dat het als effectieve isolator kan functioneren. Zodra dit schuim wordt gebruikt voor het opslaan van voedsel, houdt dit materiaal warme etenswaren warm en natuurlijk koude etenswaren koud tijdens de levering van een eettent naar de bestemming van de besteller. Dit schuim kan ook worden ingezet om een koelbox of vriezer te isoleren, waardoor het een uitermate geschikt materiaal is voor piepschuim koelboxen.

Dankzij dit materiaal zijn veel grotere thermische weerstand dan standaard glasvezelbatjes of dekens kan dit materiaal goed als bouwisolatie worden gebruikt. Dit draagt bij aan het maximaliseren van de energie-efficiëntie om zo de de kosten voor energie zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of EPS boxen zijn een veelgebruikt type verpakkingsmateriaal. Polystyreenschuim wordt in de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie vaak toegepast wegens de uitstekende isolerende kwaliteiten. Draagbare piepschuimkoelers worden ook vaak ingezet om drinken en etenswaren tijdens het langer koel en vers houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos creëren een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid externe warmte behoorlijk wordt beperkt. Deze karakteristieke eigenschap zorgt dat in de doos, de temperatuur constant zal blijven.

Thermobox Kopen in Volendam

Beschermt de producten
Dankzij het uitstekende schokabsorberende vermogen is Polystyreenschuim het bestand tegen druk.

Polystyreenschuim is duurzaam
Tempex koelboxen zijn stevig, maar ook duurzaam, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van verse etenswaren en andere diverse producten. Polystyreenschuim is bestand tegen vocht, waardoor een goede hygiëne gewaarborgd zal worden.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Polystyreenschuim bestaat voor 98% uit lucht, waardoor het uitermate geschikt is voor leveringsdoeleinden. Daardoor is het ongelooflijk licht van gewicht en voegt het ook geen gewicht toe aan het totale product.

De bestelling wordt geïsoleerd
In tegenstelling tot de gemiddelde kartonnen doos dragen de thermische isolatie-eigenschappen van polystyreenschuim bij tot de conservering van voedsel in de algehele distributieketen.

Omdat piepschuimdozen een uitstekende isolator zijn, worden ze in grote hoeveelheden gebruikt in een verschillende industrieën. Hieronder beschrijven we hoe ze in verschillende branches worden toegepast.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Polystyreenschuim heeft heeft isolerende eigenschappen die nodig zijn in de levensmiddelenindustrie. Daarom worden deze dozen vaak ingezet bij het opslaan van producten en verzending van verse groenten, maar ook gevogelte. Het isoleert het voedsel urenlang tegen de warmte van buitenaf. Daardoor voorkomt het materiaal dat voedsel zal gaan bederven of rotten als gevolg van een buitentemperatuursstijging. Deze containers zijn ook geschikt voor hoge druk. Daardoor zijn deze dozen perfect voor het verzenden van levensmiddelen. Tevens zijn ze ook licht van gewicht, waardoor de verpakkingen gemakkelijker te vervoeren zijn.

Verpakkingsindustrie
Naast de levensmiddelenindustrie hebben piepschuim dozen een breed scala aan toepassingen in de industrie voor verpakken. Omdat de dozen

Transporteer Dranken met tempex dozen

Ook bepaalde dranken zullen gekoeld moeten worden getransporteerd, zeker indien deze dranken iets bevatten dat kan verzuren of bederven. Zuivel, wijn, bier en ook andere temperatuurgevoelige producten moeten absoluut in een gekoelde wagen worden getransporteerd.

Bloemen kunnen ook met eps tempex dozen getransporteerd worden

Indien u wilt dat bloemen in de gewenste conditie arriveren op hun bestemming, dan is het van cruciaal belang dat deze verzonden worden in een omgeving waar de temperatuur gecontroleerd wordt. Bloemen vergaan bij onjuiste omstandigheden, dus zodra deze geplukt en verzonden zijn, is het noodzakelijk om de temperatuur tijdens het transport te handhaven om de houdbaarheid te verlengen.

Tempex koelboxen, ook perfect voor kaarsen

Kaarsen moeten, net zoals levensmiddelen, dranken en medische producten, in koelwagens worden vervoerd om de gewenste kwaliteit en structuur niet te verliezen. Ze kunnen namelijk ook smelten.

Grote hoeveelheden vloeibare middelen

voor fouten is  zeker geen ruimte voor het vervoer van bulk vloeibare middelen. En vooral niet bij het vervoeren van pulp, chemicaliën of andere oplosmiddelen. Al deze bulk vloeibare middelen moeten gekoeld worden verstuurd.

Transporteer Verf met tempex dozen

Om haar integriteit te waarborgen, moet dus ook verf in koelwagens worden vervoerd.

Transporteer gevaarlijke materialen met tempex dozen

De voorschriften moeten tot op de letter gevolgd worden, zodra u iets wilt te verzuren dat ontvlambaar of giftig is. Gevaarlijke en ontvlambare materialen moeten op een precieze temperatuur worden verscheept om ernstige incidenten te voorkomen.

Sigaretten

Tabaksproducten, zoals sigaretten en sigaren, kunnen niet tegen hoge vochtigheid of hitte. Voor het voorkomen van bederf, is het belangrijk dat bederfelijke producten zoals sigaretten en andere tabaksproducten te allen tijde gekoeld vervoerd worden.

Kauwgom

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Nederlandse Producent met maar liefst 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98 uit 100 leveringen zijn op tijd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de offertes van Piepschuim-dozen.nl

In 92 van de 100 Piepschuim doos offerte aanvragen zijn wij succesvol gebleken

Thermobox Prijsopgave Ontvangen

Uw eps doos met deksel offerte binnen maximaal een werkdag in de email ontvangen. Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Tempex koelboxen Voor Transport

Wat is gekoelde logistiek?

Een temperatuur gecontroleerde supply chain wordt veelal aangeduid als koude keten logistiek. Bij het produceren van klimaatgevoelige goederen is een speciale logistiek benodigd om te zorgen dat de goederen de eindgebruiker in de gewenste conditie bereiken. Een "koude" keten is een vereiste om dit te garanderen.

De goederenbeheersprocessen, ook wel koelketenlogistiek, hebben als doel dat het vervoer van goederen veilig gebeurt. Indien correct uitgevoerd, kan de cold chain logistics de houdbaarheid van goederen verlengen met soms maanden of zelfs jaren.
Het is van onmisbaar belang dat elk onderdeel van de toeleverketen de optimale temperatuur handhaaft. En vooral omdat in een dergelijke ”keten” heel wat schakels zijn betrokken, moeten alle schakels een gewenste omgeving bieden voor de bederfelijke goederen in kwestie.

Vervoerde bederfelijke producten worden onbruikbaar als één van deze schakels faalt: de temperatuur wordt dan dus te warm of koud. En wanneer dit toch gebeurt, dan kan dit leiden tot aanzienlijke verliezen voor zowel ondernemingen als logistieke ondernemingen.

Omdat de meeste fabrikanten dagelijks enorme hoeveelheden aan temperatuur gecontroleerde goederen produceren, is het van onmisbaar belang dat de koude bevoorradingsketen in stand wordt gehouden.

Naast de financiële zorgen zijn er ernstige gevolgen voor de de gezondheid en veiligheid als temperatuur gecontroleerde lading niet met veel zorg wordt gecontroleerd en op de correcte methode wordt verplaatst.

Als de temperatuur te hoog oploopt, dan zal bij het vervoer van diepvriesproducten het voedsel ontdooien.
Schommelingen in temperatuur kunnen ertoe leiden dat het bevroren voedsel tijdens het vervoer diverse malen ontdooit en opnieuw zal bevriezen. Als het vervolgens de eindgebruiker bereikt, dan zou dat een negatieve impact hebben op de eindgebruiker zijn gezondheid.