EPS dozen met deksel Kopen

Koop kwalitatieve tempex dozen in Landsmeer - Binnen 24 uur offerte ontvangen in mailbox

EPS dozen met deksel Bestellen in Landsmeer (Noord-Holland)

Wij zijn een lokale producent van tempex dozen en eps koeldozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Landsmeer, maar ook in Tuindorp Oostzaan, Oostzaan, Zaanstad, Monnickendam, Amsterdam, Purmerend, Halfweg, Diemen, Halfweg, Edam.

piepschuim dozen kopen

Kenmerken van onze EPS dozen met deksel

Onze tempex dozen bestaan uit meerdere lagen

Onze tempex dozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Onze tempex dozen zijn waterbestendig 

Onze tempex dozen hebben een goede temperatuurbeveiling

Onze Kwaliteiten

Producent in Nederland met maar liefst 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98% leveringen zijn op tijd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de passende prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl

In maar liefst 92 van de 100 Piepschuim doos offerte aanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol

Tempex doos bestellen met 15% korting! Gebruik de kortingscode: KNSXLF2022.

Uw thermobox kopen kan alleen nog deze week met 15% extra korting. Wacht niet langer. 

EPS dozen met deksel Voor Transport

EPS dozen met deksel

Polystyreen is een kunststof dat wordt toegepast om piepschuim te fabriceren. Dit thermoplastische polymeer wordt al heel lang beschouwd als het meest gunstige verpakkingsmateriaal vanwege zijn thermische isolatie-eigenschappen en haar hele lage gewicht. Alsmede de optie om de vorm op maat te maken.

Tempex doos is een geweldig kosten-effectieve, lichtgewicht en stevig verpakkingsmateriaal dat kan worden gebruikt voor het verpakken en versturen van zelfs producten die kunnen bederven.

Het gebruiken van EPS dozen met deksel voor het inpakken van levensmiddelen zorgt er voor dat de kosten van verzending en verpakking fors doen dalen. Dit komt doordat de energie die nodig is voor de productie en het vervoer van EPS veel lager is dan de energie welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals hout, stro, karton en kurk.

De voordelen van een Tempex doos 

Tempex is een soort plastic dat is samengesteld uit deeltjes koolwaterstof op petroleumbasis dat voor het grootste deel bestaat uit lucht. Deze substantie kan gevormd of samengeperst worden tot verpakkings- en verzendcontainers, bouwisolatie en voedselopslag containers.

Door het productieproces krijgt dit schuim een uniforme, consistente structuur cellen, waardoor het stevig en robuust is.

EPS dozen met deksel Transport in gekoelde logistiek

Het transport van waren in een temperatuurgevoelige omgeving is een belangrijk aspect van de gekoelde logistiek en is prominent aanwezig in de logistieke schakels. Behoorlijk gekoeld transport neemt veel van de potentiële barrières voor de verkoop voor detailhandelaars en producenten weg.

Logistieke ondernemingen en bevrachters moeten bijvoorbeeld zich houden aan de wettelijk verplichte en praktische behoeften van de afzenders bij het transport van gekoelde waren.

Vrachtbedrijven en bevrachters moeten niet alleen rekening houden met het op een vereiste temperatuur houden van transporten, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. Vrij veel waren die gekoeld moeten worden getransporteerd, zoals farmaceutische producten, etenswaren en tabak, zijn onderworpen aan strenge import- en exportvoorschriften. Vrachtbedrijven en bevrachters worden verplicht bij het verzenden van deze waren de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.

EPS dozen met deksel Voor Transport

EPS dozen met deksel (ook wel eps koeldozen) voor gekoeld transport

Wat is koeltransport?

Het verzenden van waren die kunnen bederven in een gekoelde omgeving noemen wij koeltransport.

Om waren van de ene plek naar de andere plek te vervoeren, wordt bij koeltransport de temperatuur beheerst.|De temperatuur wordt beheerst wanneer koeltransport wordt gebruikt om waren van de ene plek naar de andere plek te vervoeren.

De enorm hoge verhouding tussen gewicht en sterkte van dit materiaal is een van zijn belangrijkste voordelen. Polystyreenschuim is zeer duurzaam en stevig, maar toch bestaat dit materiaal grotendeels uit lucht. Dit zorgt voor een enorm licht gewicht. Dankzij zijn luchtige en lichte consistentie kan dit materiaal gemakkelijk in diverse producten worden gevormd en/of gegoten. Dit materiaal kan ook gesneden worden om te passen in de open ruimtes van een wand of gevormd in aangepaste verpakking- en verzendingscontainers zoals bijvoorbeeld geïsoleerde dozen. Je kunt zelfs eenvoudig vellen piepschuim snijden met een hobbymesje in plaats van een complexer gereedschap of in plaats van zagen.

Dankzij de talrijke luchtholtes van piepschuim heeft het materiaal een natuurlijk schokabsorberend vermogen. Daardoor is dit materiaal de beste keuze voor vooral het beschemen van onder andere producten die kunnen breken en bederven tijdens de verscheping.

Diverse producenten bedenken aangepaste verpakkingscontainers die het risico op schade op apparaten tot een minimum beperken. Tevens kunnen deze verpakkingscontainers schokken en stoten absorberen wanneer de doos tijdens bijvoorbeeld het verzenden valt. Gezien het sterke punt om de producten tegen schade te beschermen, wordt dit materiaal tevens ook ingezet voor vleesverpakkingskarren en eierkratten te maken. Dat is een veel doeltreffender alternatief voor de standaard doos van karton.

{ kunnen goed tegen vocht. Deze piepschuim doosjes beschermen het betreffende product tegen contact met regen en verschillende bronnen van vocht. Als deze doosjes worden ingezet voor het verpakken en verzenden van producten, zorgt dit voor verscheidene voordelen in vergelijking met de normale doos van karton. Het kan voedingsmiddelen of dranken vasthouden en zal zeker niet gaan lekken en ook niet door de wanden van de container dringen. Om deze reden zijn EPS piepschuim dozen erg gewild.

De vochtbestendigheid van dit schuim geeft het een heleboel voordelen in vergelijking met standaard glasvezelisolatie wanneer dit materiaal toegepast wordt als bouwisolatie.

Het schuim gaat in tegenstelling tot glasvezel niet gaan rotten, schimmelen of zal ten kostte van de effectiviteit gaan wanneer het aan vocht wordt blootgesteld.

Een ander niet te missen voordeel van de Piepschuim box is dat het als effectieve isolator kan dienen. Als dit schuim wordt gebruikt voor het opslaan van voedingsmiddelen, houdt het warme etenswaren warm en natuurlijk koude etenswaren koud tijdens de levering van een restaurant aan de bestemming van de bestelling. Het piepschuim kan ook worden toegepast om bijvoorbeeld een koelbox of vriezer te isoleren, daarom is het een perfect materiaal voor piepschuim koelboxen.

Dankzij zijn veel grotere thermische weerstand dan standaard glasvezelbatjes of dekens kan het goed als bouwisolatie worden gebruikt. Dit helpt om de energie-efficiëntie te maximaliserenen de energierekeningen zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of EPS piepschuim dozen zijn een veelgebruikt type verpakkingsmateriaal. Polystyreenschuim wordt vaak toegepast in de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie vanwege zijn geweldige isolerende kwaliteiten. Draagbare koelers van piepschuim worden ook veel toegepast om drinken en etenswaren tijdens langere tijd vers en koel te houden.

Miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos creëren een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid van buiten af komende warmte aanzienlijk wordt terug gedrongen{ tot een minimum}. Dit kenmerk zorgt ervoor dat de temperatuur in de doos constant blijft.

Tempex doos Kopen in Landsmeer

Bescherming van de betreffende producten
Styrofoam heeft een geweldig schokabsorberende vermogen, waardoor het bestand is tegen druk.

Het is enorm duurzaam
EPS dozen met deksel zijn stevig, maar ook duurzaam, waardoor deze uitermate geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van koelverse etenswaren en andere producten. Polystyreenschuim is bestand tegen vocht, waardoor de goede hygiëne gewaarborgd zal worden.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Piepschuim bestaat voor 98% uit luchten is daarom uitermate geschikt is voor leveringsdoeleinden. Doordat het ongelooflijk licht van gewicht is en het ook geen gewicht toevoegt aan het totale product is dit een gigantisch voordeel.

De bestelling wordt geïsoleerd
In tegenstelling tot de normale doos van karton dragen de thermische isolatie-eigenschappen van polystyreenschuim bij tot de conservering van voedingsmiddelen in de gehele distributieketen.

Doordat piepschuimdozen een uitstekende isolator zijn, worden ze op enorme schaal gebruikt in een verschillende industrieën. Hieronder beschrijven we hoe ze in divevrse industrieën worden toegepast.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Styrofoam heeft heeft isolerende eigenschappen die nodig zijn in de industrie voor levensmiddelen. Daarom worden piepschuim dozen veel toegepast bij het opslaan van producten en het versturen van koelverse groenten en gevogelte. Het isoleert het voedsel voor lange tijd tegen de warmte van buitenaf. Daardoor voorkomt het materiaal dat voedsel zal gaan bederven of rotten als gevolg van een buitentemperatuursstijging. Deze containers zijn ook bestand tegen hoge druk. Daardoor zijn de polystyreenschuim dozen perfect voor het verzenden van voedsel. Tevens zijn ze ook licht van gewicht, waardoor de verpakkingen gemakkelijker te vervoeren zijn.

Verpakkingsindustrie
Naast de industrie voor levensmiddelen hebben piepschuimdozen een breed scala aan toepassingen in de industrie voor verpakken. Omdat de piepschuimdozen

Vervoer Dranken met tempex dozen

Ook bepaalde dranken moeten gekoeld worden getransporteerd, vooral alseen inhouden hebben dat kan verzuren of bederven. Voorbeelden zijn Zuivel, wijn, bier en ook andere producten die temperatuurgevoelig zijn, moeten allemaal in een gekoelde wagen worden getransporteerd.

Bloemen kunnen ook met eps koeldozen getransporteerd worden

Indien u wilt dat uw bloemen in perfecte staat aankomen op de plek van bestemming, dan is het van cruciaal belang dat deze worden verzonden in een omgeving waar de temperatuur gecontroleerd wordt. Bloemen verwelken bij onjuiste omstandigheden, dus eens deze geplukt en op transport zijn, is het noodzakelijk om de temperatuur tijdens het transport te handhaven om de levensduur te verlengen.

EPS dozen met dekselzijn ook ideaal voor kaarsen

Kaarsen moeten, net als levensmiddelen, dranken en medische producten, in koelwagens worden vervoerd om de kwaliteit en structuur te behouden. Ze kunnen namelijk ook smelten.

Bulk vloeistoffen

Er is zeker geen ruimte voor fouten bij het transport van bulk vloeistoffen. Bij het vervoeren van chemicaliën, pulp of andere oplosmiddelen zeker niet. Al deze bulk vloeistoffen moeten absoluut gekoeld worden verstuurd.

Vervoer Verf met tempex dozen

Om zijn integriteit te behouden, moet dus ook verf in gekoelde wagens worden getransporteerd.

Vervoer gevaarlijke grondstoffen met tempex dozen

De voorschriften moeten 100% gevolgd worden, indien u van plan bent iets te verzuren dat ontvlambaar of giftig is. Gevaarlijke en giftige of ontvlambare grondstoffen moeten op een precieze temperatuur worden verscheept om ernstige incidenten te voorkomen.

Sigaretten

Sigaren en sigaretten of andere tabaksproducten, zijn niet bestand tegen de hoge vochtigheid of de hitte. Om bederf te voorkomen, is het belangrijk dat producten die kunnen bederven zoals sigaren en sigaretten altijd gekoeld vervoerd worden.

Kauwgom

Het kan zijn dat u het als laatst genoemde product op de lijst een beetje schokkend vindt, maar kauwgom kan een verschikkelijke nachtmerrie worden als het niet getransporteerd wordt in een temperatuur-gecontroleerde omgeving.

Ookal wordt een gekoelde wagen veelal gebruikt om producten koel te houden, kan hij ook gebruikt worden om de lucht te verwarmen. Tevens kunnen reefers gebruikt worden om waren die zouden kunnen bederven vooral niet te laten bevriezen in de winter en om de items koel of op vereiste temperatuur te behouden.

Onze Kwaliteiten

Producent in Nederland met maar liefst 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98% leveringen zijn op tijd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de passende prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl

In maar liefst 92 van de 100 Piepschuim doos offerte aanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol

Tempex doos Prijsopgave Ontvangen

Uw thermobox prijsopgave binnen maximaal 1 dag in de email ontvangen. Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
EPS dozen met deksel Voor Transport

Wat houdt gekoelde logistiek in?

De temperatuur gecontroleerde supply chain wordt vaak gekentmerkt als koude keten logistiek. Bij de productie van klimaatgevoelige waren is een speciale logistiek nodig om er zeker van te zijn dat de waren de eindconsument in de gewenste staat bereiken. Een "koude" keten is een vereiste om dit te verwezenlijken.

Deze goederenbeheersprocessen, ook wel chill chain logistiek genoemd, hebben als doel dat het transport van waren zo veilig mogelijk kan gebeuren. Als dit goed wordt uitgevoerd, kan de koelketenlogistiek de houdbaarheid van waren verlengen met soms wel jaren.
Het is van cruciaal belang dat ieder onderdeel van de supply chain de gewenste temperatuur behoudt. Aangezien in een dergelijke ”keten” heel wat schakels betrokken zijn, moeten alle schakels een gewenste omgeving bieden voor de bederfelijke waren in kwestie.

Wanneer ook maar één van deze schakels wanpresteert en de temperatuur te warm of te koud wordt, worden de getransporteerde bederfelijke waren niet meer bruikbaar. Als dit gebeurt, dan kan dit resulteren in behoorlijke verliezen voor zowel ondernemingen als logistieke ondernemingen.

Wegens het feit dat de meeste producenten dagelijks gigantische hoeveelheden aan temperatuur gecontroleerde waren produceren, is het van cruciaal belang dat de koude bevoorradingsketen in tact wordt gehouden.

Naast de financiële zorgen zijn er ernstige gevolgen voor de veiligheid en de gezondheid wanneer temperatuur gecontroleerde vracht niet met veel zorg wordt gecontroleerd en op de correcte manier wordt vervoerd.

Wanneer de temperatuur te hoog oploopt, dan zal bij het transport van diepvriesproducten (zoals voedsel) het voedsel ontdooien.
Temperatuurschommelingen kunnen ertoe leiden dat het bevroren voedsel tijdens het vervoer diverse keren zal ontdooien en opnieuw zal bevriezen. Wanneer het vervolgens de eindconsument bereikt, dan kan dat een behoorlijk negatief effect hebben op de eindconsument haar gezondheid.