Tempex dozen Kopen

Landsmeer regio Noord-Holland Tempex dozen Kopen

Tempex dozen Kopen in Landsmeer Noord-Holland

Wij zijn een lokale producent van tempex dozen en tempex koeldozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Landsmeer, maar ook in Tuindorp Oostzaan, Oostzaan, Zaanstad, Monnickendam, Amsterdam, Purmerend, Halfweg, Diemen, Halfweg, Edam.

piepschuim dozen kopen

Kenmerken van onze Tempex dozen

Onze tempex dozen zijn gemaakt uit

Onze tempex dozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Alle tempex dozen zijn waterbestendig 

Alle tempex dozen hebben een goede temperatuurbeveiling

Onze Kwaliteiten

Producent in Nederland met maar liefst 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98% van de leveringen worden op de beloofde tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de offertes van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In maar liefst 92 van de 100 Piepschuim doos prijsaanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol gebleken

Tempex doos kopen met 15% korting! Maak gebruik van de kortingscode: KNSXLF2022.

Uw polystyrene doos kopen kan alleen nog deze week met 15% extra korting. Wacht niet langer. 

Tempex dozen Voor Transport

Tempex dozen

Polystyreen is een kunststof dat wordt gebruikt om piepschuim te maken. Dit thermoplastische polymeer wordt best lang bestempeld als het ideale verpakkingsmiddel vanwege zijn thermische isolatie-eigenschappen en haar ideale lage gewicht. Alsmede de optie om de vorm op maat te maken.

Tempex doos is een uitstekend prijs-bewuste, lichtgewicht en stevig verpakkingsmateriaal dat kan worden gebruikt voor het verpakken en verzenden van zelfs producten die kunnen bederven.

Het gebruiken van Tempex dozen voor het verpakken van levensmiddelen zorgt er voor dat de kosten van transport en verpakking behoorlijk laten dalen. Dit komt doordat de energie die nodig is voor de productie en het vervoer van EPS behoorlijk lager uitvalt dan die welke nodig is voor traditionele verpakkingsmaterialen zoals stro, kurk, hout of karton.

De voordelen van een Tempex doos 

EPS is een soort plastic dat is samengesteld uit deeltjes koolwaterstof op petroleumbasis doordrenkt zijn door lucht. Deze substantie kan samengeperst of gevormd worden tot containers voor verpakking en verzending, bouwisolatie en voedselopslag containers.

Het schuim krijgt mede dankzij het productieproces een uniforme en consistente celstructuur, waardoor het stevig en robuust is.

Tempex dozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het transport van goederen in een temperatuurgevoelige omgeving is een belangrijk aspect van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de diverse logistieke schakels. Behoorlijk gekoeld transport neemt veel van de potentiële belemmeringen voor de verkoop voor fabrikanten, producenten en detailhandelaars weg.

Logistieke ondernemingen en bevrachters moeten zich houden aan de verplichte en praktische behoeften van de afzenders bij het transport van gekoelde goederen.

Vrachtbedrijven en bevrachters moeten niet alleen rekening houden met het op een gewenste temperatuur houden van zendingen, maar ook met de implicaties van grensovergangen. Vrij veel goederen die gekoeld worden vervoerd, zoals farmaceutische producten, etenswaren en tabak, zijn onderworpen aan strenge import- en exportvoorschriften. Vrachtbedrijven en bevrachters worden verplicht bij het verzenden van deze goederen de procedurele voorschriften en benodigde documenten in acht nemen.

Tempex dozen Voor Transport

Tempex dozen (ook wel tempex koeldozen) voor geconditioneerd transport

Wat is koeltransport?

Het transporteren van goederen die kunnen bederven in een gekoelde omgeving noemt men koeltransport.

Om goederen van de ene plaats naar de andere plaats te vervoeren, wordt bij koeltransport de temperatuur gecontroleerd.|De temperatuur wordt gecontroleerd wanneer koeltransport wordt gebruikt om goederen van de ene plaats naar de andere plaats te vervoeren.

De enorm hoge sterkte-gewichtsverhouding van dit materiaal is één van de belangrijkste pluspunten. Polystyreenschuim is heel duurzaam en stevig, maar bestaat toch grotendeels uit lucht. Dit zorgt voor een zeer licht gewicht. Dankzij deze lichte en luchtige consistentie kan dit materiaal eenvoudig in diverse producten worden gevormd en/of gegoten. Dit materiaal kan ook gesneden worden om te passen in de holtes van een wand of gevormd in aangepaste verzend- en verpakkingscontainers zoals geïsoleerde boxen. Je kan zelfs makkelijk stroken piepschuim snijden met een hobbymesje in plaats van met complexer gereedschap of in plaats van zagen.

Dankzij de talrijke luchtholtes van piepschuim heeft het materiaal een natuurlijk schokabsorberend vermogen. Dankzij het schokabsorberend vermogen is polystyreenschuim de beste keuze voor het beschemen van onder andere breekbare en bederfelijke producten tijdens het transport.

Diverse fabrikanten bedenken aangepaste verpakkingscontainers die risico op schade op apparatuur tot het minimale beperken. Tevens zijn deze verpakkingscontainers in staat om schokken en stoten te absorberen wanneer de doos tijdens de verzending valt. Wegens het vermogen om deze producten tegen beschadiging te beschermen, wordt dit materiaal ook wel gebruikt om vleesverpakkingskarren en eierkratten te maken. Dat is een geschikter alternatief voor de veel gebruikte doos van karton.

{ kunnen uitstekend tegen vocht. Dit schuim beschermt het betreffende product tegen contact met regen, maar ook andere bronnen vocht. Als deze doosjes worden ingezet voor het verzenden en verpakken van producten, resulteert dit in een voordeel in vergelijking met de normale doos van karton. Het kan voedsel of dranken vasthouden en zal zeker niet lekken en ook niet door de wanden van de container dringen. Dit is waarom zijn Doosjes van piepschuim onwijs gewild.

De vochtbestendigheid van dit schuim brengt dit materiaal een heleboel voordelen in vergelijking met glasvezelisolatie wanneer dit materiaal gebruikt wordt als bouwisolatie.

Het schuim gaat in tegenstelling tot glasvezel niet schimmelen, rotten of aan effectiviteit inboeten wanneer het aan vocht wordt onderworpen.

Een ander onmisbaar voordeel van de Piepschuim box is dat het als effectieve isolator kan dienen. Als dit schuim wordt gebruikt voor het opslaan van levensmiddelen, houdt dit materiaal warme voedingsmiddelen warm en natuurlijk koude voedingsmiddelen koud gedurende de levering van een eettent naar de bestemming van de besteller. Het piepschuim kan ook worden toegepast om een koelbox of vriezer van isolatiemateriaal te voorzien, daarom is het een geschikt materiaal voor piepschuim koelboxen.

Dankzij zijn veel grotere thermische weerstand dan glasvezelbatjes of dekens kan het goed als bouwisolatie worden gebruikt. Dit draagt bij aan het maximaliseren van de energie-efficiëntie om zo de energierekeningen zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of Thermoboxen zijn een veelgebruikt type verpakkingsmateriaal. Polystyreenschuim wordt meestal gebruikt in de voedings- en verpakkingsindustrie vanwege zijn geweldige isolerende kwaliteiten. Draagbare piepschuimkoelers worden ook vaak toegepast om drinken en etenswaren tijdens langere tijd vers en koel te houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos zorgen voor een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid externe warmte die in contact komt met de inhoud van de doos, aanzienlijk wordt beperkt. Deze karakteristieke eigenschap zorgt dat in de doos, de temperatuur constant blijft.

Tempex doos Kopen in Landsmeer

Bescherming van de betreffende producten
Polystyreenschuim heeft een uitstekend schokabsorberende vermogen, waardoor het bestand is tegen druk.

Het is enorm duurzaam
Tempex dozen zijn stevig en duurzaam, waardoor deze geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van verse voedingsmiddelen en andere diverse artikelen. Piepschuim is bestand tegen vocht, waardoor de goede hygiëne niet in gevaar komt.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Piepschuim bestaat grotendeels uit luchten is daarom geschikt is voor leveringsdoeleinden. Doordat het ongelooflijk licht van gewicht is en het ook geen gewicht toevoegt aan het totale product zorgt dit voor een enorm voordeel.

De bestelling wordt geïsoleerd
In vergelijking met de normale doos van karton dragen de thermische isolatie-eigenschappen van piepschuim bij tot de conservering van levensmiddelen in de hele distributieketen.

Piepschuim dozen worden op grote schaal in een verscheidenheid aan industrieën, doordat het materiaal een uitstekende isolator is. Laten we eens kijken hoe ze in verschillende branches worden gebruikt.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Polystyreenschuim heeft de nodige isolerende eigenschappen in de levensmiddelenindustrie. Om deze reden worden piepschuim dozen vaak toegepast bij het opslaan van producten en het verzenden van verse groenten en gevogelte. Het isoleert voedsel voor lange tijd tegen de warmte dat van buiten komt. Hierdoor voorkomt het materiaal dat voedsel gaat rotten of bederven als gevolg van een stijging van de buitentemperatuur. Deze containers zijn ook geschikt voor hoge druk. Daardoor zijn deze dozen ideaal voor het verzenden van voedsel. Ze zijn ook licht van gewicht, waardoor de verpakkingen gemakkelijker te vervoeren zijn.

Verpakkingsindustrie
Naast de levensmiddelenindustrie hebben piepschuimdozen een breed scala aan toepassingen in de industrie voor verpakken. Omdat de piepschuimdozen

Transporteer Dranken met tempex dozen

Ook bepaalde dranken moeten gekoeld worden vervoerd, vooral wanneer zeeen inhouden hebben dat zou kunnen bederven of verzuren. Voorbeelden zijn Zuivel, wijn, bier en ook andere producten die temperatuurgevoelig zijn, moeten zonder twijfel in een koelvrachtwagen worden vervoerd.

Bloemen kunnen ook met tempex koeldozen getransporteerd worden

Mocht u willen dat bloemen in de gewenste conditie aankomen op de plek van bestemming, dan is het enorm belangrijk dat de bloemen verzonden worden in een omgeving waar de temperatuur gecontroleerd wordt. Bloemen verwelken bij ongewenste omstandigheden, dus eens de bloemen geplukt en verscheept zijn, is het noodzakelijk om de temperatuur gedurende het transport te behouden om de levensduur te verlengen.

Tempex dozenzijn ook ideaal voor kaarsen

Kaarsen moeten, net zoals voedingsmiddelen, dranken en medische producten, in gekoelde wagens worden vervoerd om de kwaliteit en structuur te behouden. Ze kunnen namelijk ook smelten.

Grote hoeveelheden vloeistoffen

voor fouten is  zeker geen ruimte bij transport van bulk vloeistoffen. Bij het vervoer van chemicaliën, pulp of andere oplosmiddelen zeker niet. Het is onoverkomelijk dat deze bulk vloeistoffen gekoeld verzonden dienen te worden.

Vervoer Verf met tempex dozen

Voor het behouden van haar integriteit, moet verf in gekoelde wagens worden getransporteerd.

Vervoer gevaarlijke materialen met tempex dozen

Zodra u iets verzuurt dat giftig of ontvlambaar is, dan moet u alle voorschriften volledig volgen. Gevaarlijke en ontvlambare materialen moeten op een exacte temperatuur worden verscheept om ernstige incidenten te voorkomen.

Sigaretten

Tabaksproducten, zoals sigaretten en sigaren, zijn niet bestand tegen het hoge vochtgehalte of tegen hitte. Voor het voorkomen van bederf, is het belangrijk dat producten die kunnen bederven zoals tabaksproducten altijd gekoeld worden vervoerd.

Kauwgom

Misschien vindt u het als laatst genoemde product op de lijst een beetje verassend, echter kan dit item een nachtmerrie worden als het niet vervoerd wordt in een temperatuur-gecontroleerde omgeving.

Ookal wordt een koelvrachtwagen meestal gebruikt om producten koel te bewaren, kan de koelvrachtwagen ook worden gebruikt om lucht te verwarmen. Reefers kunnen worden gebruikt om bederfelijke producten niet te laten bevriezen wanneer het koud is en om deze items koel of op nodige temperatuur te houden.

Onze Kwaliteiten

Producent in Nederland met maar liefst 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98% van de leveringen worden op de beloofde tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de offertes van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In maar liefst 92 van de 100 Piepschuim doos prijsaanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol gebleken

Tempex doos Prijsopgave Aanvragen

Uw polystyrene doos prijsopgave binnen 24 uur in uw mailbox bezorgd. Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Tempex dozen Voor Transport

Wat houdt gekoelde logistiek in?

Een temperatuur gecontroleerde supply chain wordt vaak aangeduid als koude keten logistiek. Bij de productie van klimaatgevoelige goederen is een speciale logistiek vereist om te garanderen dat de goederen de consument in perfecte conditie bereiken. Een "koude" keten is nodig om dit mogelijk te maken.

Deze goederenbeheersprocessen, ook wel koelketenlogistiek of chill chain logistics genoemd, hebben als doel dat het transport van goederen veilig gebeurt. Als dit goed wordt uitgevoerd, kan de koelketenlogistiek de houdbaarheid van goederen verlengen met soms maanden of zelfs jaren.
Het is echter van cruciaal belang dat ieder onderdeel van de supply chain de gewenste temperatuur behoudt. En aangezien in een ”keten” talrijke schakels betrokken zijn, moeten alle schakels een gewenste omgeving bieden voor de goederen die kunnen bederven in kwestie.

Als een schakel wanpresteert en de temperatuur te warm of koud wordt, worden de getransporteerde bederfelijke goederen onbruikbaar. Als dit toch gebeurt, dan kan dit resulteren in behoorlijke verliezen voor zowel ondernemingen als logistieke ondernemingen.

Omdat de meeste fabrikanten dagelijks enorme hoeveelheden aan temperatuur gecontroleerde goederen fabriceren, moet de koude bevoorradingsketen in tact worden gehouden.

Naast de financiële zorgen zijn er ernstige consequenties voor de de gezondheid en veiligheid wanneer temperatuur gecontroleerde vracht niet met veel zorg wordt gecontroleerd en volgens de juiste manier wordt vervoerd.

Als de temperatuur te hoog oploopt, dan zal bij het transport van diepvriesproducten het voedsel ontdooien.
Het kan zijn dat schommelingen in temperatuur ertoe leiden dat het bevroren voedsel tijdens het transport diverse malen zal ontdooien en opnieuw bevriest. Als het vervolgens de eindgebruiker bereikt, dan kan dat een behoorlijk negatieve impact hebben op de eindgebruiker haar gezondheid.