EPS dozen met deksel Kopen

Tuindorp Oostzaan Noord-Holland EPS dozen met deksel Kopen

EPS dozen met deksel Bestellen voor Tuindorp Oostzaan provincie Noord-Holland

Wij zijn een Nederlandse producent van koeldozen en tempex koeldozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Tuindorp Oostzaan, maar ook in Landsmeer, Oostzaan, Zaanstad, Amsterdam, Halfweg, Diemen, Monnickendam, Amstelveen, Zwanenburg, Purmerend.

piepschuim dozen kopen

Producteigenschappen van onze EPS dozen met deksel

De koeldozen bestaan uit meerdere lagen

De koeldozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Onze koeldozen zijn waterbestendig 

Onze koeldozen hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

Waarom kiezen voor Piepschuim-dozen.nl?

Nederlandse Fabrikant met maar liefst 45 jaar ervaring

98 uit 100 leveringen zijn op tijd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de passende offertes van Piepschuim-dozen.nl

In maar liefst 92% van de Piepschuim doos offerte aanvragen zijn we succesvol

Tempex koelbox kopen met 15% extra korting! Gebruik de code: KNSXLF2022.

Uw piepschuim doos bestellen kan alleen deze maand met 15% extra korting. Wacht dus niet langer. 

EPS dozen met deksel Voor Transport

EPS dozen met deksel

Polystyreen wordt toegepast om piepschuim te fabriceren. Polystyreen wordt best lang beschouwd als het ideale verpakkingsmiddel vanwege de thermische isolatie-eigenschappen en haar ideale lage gewicht. Alsmede de optie om het op maat te vormen.

Tempex koelbox is een uitstekend prijs-effectief, lichtgewicht en stevig verpakkingsmateriaal dat geschikt is voor het verpakken en verzenden van zelfs producten die kunnen bederven.

Het gebruiken van EPS dozen met deksel voor het inpakken van goederen zorgt er voor dat de kosten van verzending en verpakking fors laten dalen. Dit komt doordat de energie die nodig is voor de productie en het transport van EPS veel lager uitvalt dan de energie welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals stro, kurk, hout of karton.

De voordelen van een Tempex koelbox 

is een soort kunststof dat is samengesteld uit deeltjes koolwaterstof op petroleumbasis die zijn doordrenkt door lucht. Deze substantie kan gevormd of samengeperst worden tot verpakkings- en verzendcontainers, voedselopslag-containers en bouwisolatie.

Het schuim krijgt mede dankzij het productieproces een consistente en uniforme celstructuur, waardoor het stevig en robuust is.

EPS dozen met deksel Transport in gekoelde logistiek

Het vervoer van goederen in een temperatuurgevoelige omgeving is een kritisch aspect van de gekoelde logistiek en is aanzienlijk aanwezig in de diverse logistieke schakels. Behoorlijk gekoeld vervoer neemt veel van de mogelijke drempels voor de verkoop voor detailhandelaars en producenten weg.

Logistieke bedrijven en expediteurs moeten voldoen aan de verplichte en praktische behoeften van de verzenders bij het vervoer van gekoelde waren.

Rederijen en expediteurs moeten niet alleen rekening houden met het op een gewenste temperatuur houden van transporten, maar ook met de implicaties van grensovergangen. Vrij veel waren die gekoeld worden getransporteerd, zoals farmaceutische goederen, voedsel en tabak, zijn onderworpen aan strenge import- en exportvoorschriften. Rederijen en expediteurs moeten bij het vervoer van deze waren de procedurele voorschriften en benodigde documentatie in acht nemen.

EPS dozen met deksel Voor Transport

EPS dozen met deksel (ook wel tempex koeldozen) voor geconditioneerd vervoer

Wat betekent geconditioneerd transport?

Het verzenden van goederen die in een gekoelde omgeving noemen wij geconditioneerd transport.

Om waren van de ene plaats naar de andere plaats te transporteren, wordt bij geconditioneerd transport de temperatuur beheerst.|De temperatuur wordt beheerst wanneer geconditioneerd transport wordt gebruikt om waren van de ene plaats naar de andere plaats te transporteren.

De enorm hoge verhouding tussen sterkte en gewicht van piepschuim is een van de meest belangrijke voordelen. Piepschuim is heel erg duurzaam en stevig, maar bestaat toch grotendeels uit lucht. Dit resulteert in een zeer licht gewicht. Dankzij zijn luchtige en lichte consistentie kan piepschuim eenvoudig in diverse goederen worden gegoten of gevormd. Dit materiaal kan gesneden worden om dit te laten passen in de holtes van een muur of in geperste vorm in aangepaste containers voor verpakking en verzending zoals geïsoleerde verpakkingen. Stukjes piepschuim kunnen gesneden worden met een eenvoudig hobbymesje in plaats van een ingewikkelder gereedschap of in plaats van zagen.

Dankzij de vele luchtholtes van polystyreenschuim heeft dit materiaal een van nature schokabsorberend vermogen. Daardoor is het materiaal de beste keuze voor de bescherming van onder andere breekbare en bederfelijke producten tijdens het vervoer.

Een heleboel producenten ontwikkelen aangepaste verpakkingscontainers die risico op beschadiging van apparatuur tot een minimum beperken. Daarbij kunnen deze verpakkingscontainers schokken en stoten absorberen als de doos tijdens het verzenden valt. Dankzij het vermogen om de goederen tegen beschadiging te beschermen, wordt piepschuim ook gebruikt om vleesverpakkingskarren en eierkratten te maken. Dit is een geschikter alternatief dan de standaard doos van karton.

{ zijn ook zeer goed bestand tegen vocht. Deze piepschuim dozen het product tegen contact met regen en andere bronnen vocht. Zodra deze doosjes piepschuim worden ingezet voor verzending en verpakking, resulteert dit in vele voordelen in vergelijking met de typische doos van karton. Het kan namelijk voedingsmiddelen of drankjes vasthouden en zal zeker niet gaan lekken en ook niet door de wanden van de container dringen. Daarom zijn Piepschuim boxen erg gewild.

De vochtbestendigheid van polystyreenschuim brengt het materiaal veel voordelen in vergelijking met standaard glasvezelisolatie als dit materiaal toegepast zal worden als bouwisolatie.

In tegenstelling tot glasvezel gaat het polystyreenschuim niet gaan schimmelen, rotten of aan effectiviteit inboeten wanneer het aan vocht wordt blootgesteld.

Een ander niet te missen voordeel van de Piepschuim box is dat het als effectieve isolator kan dienen. Zodra dit polystyreenschuim zal worden ingezet als het opslaan van levensmiddelen, houdt dit materiaal warme etenswaren warm en koude etenswaren koud tijdens de levering van een eettent aan de eindbestemming van de besteller. Dit schuim kan ook worden gebruikt om een koelkast of vriezer van isolatie te voorzien, daarom is het een perfect materiaal voor piepschuim koelboxen.

Piepschuim heeft een veel grotere thermische weerstand dan standaard glasvezelbatjes of dekens wanneer het als bouwisolatie wordt toegepast. Dit helpt om de energie-efficiëntie te maximaliserenen dus de de kosten voor energie zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of -boxen zijn een veelgebruikt type verpakkingsmateriaal. Polystyreenschuim wordt in de voedings- en verpakkingsindustrie vaak toegepast vanwege de karakteristieke isolerende kwaliteiten. Draagbare piepschuimkoelers worden ook veel gebruikt om drinken en voedsel tijdens langere tijd vers en koel te houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos zorgen voor een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid van buiten af komende warmte die in contact komt met de inhoud van de doos, behoorlijk zal worden terug gedrongen{ tot een minimum}. Dit kenmerk zorgt dat in de doos, de temperatuur constant blijft.

Tempex koelbox Kopen in Tuindorp Oostzaan

Bescherming van de goederen
Styrofoam heeft een uitstekend schokabsorberende vermogen, waardoor het bestand is tegen druk.

Het is enorm duurzaam
EPS dozen met deksel zijn stevig en duurzaam, waardoor deze uitermate geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van koelverse etenswaren en andere diverse producten. Styrofoam is bestand tegen vocht, waardoor een goede hygiëne gewaarborgd is.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Polystyreenschuim bestaat voor 98% uit lucht, waardoor het uitermate geschikt is voor leveringsdoeleinden. Doordat het ongelooflijk licht is en het geen gewicht toevoegt aan het eindproduct is dit een gigantisch voordeel.

Het isoleert de bestelling
In tegenstelling tot de normale doos van karton dragen de thermische isolatie-eigenschappen van piepschuim bij tot de conservering van levensmiddelen in de hele distributieketen.

Piepschuim dozen worden op enorme schaal in verschillende industrieën, omdat dit materiaal een uitstekende isolator is. We bekijken nu hoe ze in verschillende industrieën worden toegepast.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Styrofoam heeft uitstekende isolerende eigenschappen in de levensmiddelenindustrie. Om deze reden worden piepschuim dozen veel gebruikt bij het opslaan van goederen en het verzenden van koelverse groenten en gevogelte. Het isoleert voedsel voor lange tijd tegen de warmte van buitenaf. Daardoor voorkomt het materiaal dat voedsel gaat rotten of bederven als gevolg van een stijging van de buitentemperatuur. Deze containers zijn ook geschikt voor hoge druk. Daardoor zijn de polystyreenschuim dozen ideaal voor het verzenden van levensmiddelen. Ze zijn ook licht van gewicht, dit makkelijker te vervoeren is.

Industrie voor verpakken
Naast de levensmiddelenindustrie hebben piepschuim dozen een ruim scala aan toepassingen in de industrie voor verpakken. Omdat de dozen

Vervoer Dranken met koeldozen

Ook bepaalde dranken zullen gekoeld moeten worden getransporteerd, vooral wanneer zeiets bevatten dat kan bederven of verzuren. Zuivel, wijn, bier en andere producten die temperatuurgevoelig zijn, moeten allemaal in een gekoelde wagen worden getransporteerd.

Bloemen kunnen ook met tempex koeldozen getransporteerd worden

Indien u wilt dat bloemen in prachtige conditie arriveren op de plek van bestemming, dan is het enorm belangrijk dat deze worden verzonden in een omgeving waar de temperatuur gecontroleerd wordt. Bloemen verwelken namelijk in de verkeerde omstandigheden, dus eens deze geplukt en op transport zijn, is het van belang dat de temperatuur tijdens het versturen te behouden om de levensduur van de bloemen te verlengen.

EPS dozen met dekselzijn ideaal voor kaarsen

Kaarsen moeten, net zoals voedingsmiddelen, dranken en medische goederen, in koelcontainers worden vervoerd om hun kwaliteit en structuur te behouden. Ze kunnen namelijk smelten.

Grote hoeveelheden vloeibare middelen

voor fouten is  zonder twijfel geen ruimte bij vervoer van grote hoeveelheden vloeibare middelen. En vooral niet bij het vervoeren van pulp, chemicaliën of andere oplosmiddelen. Het is onvermeidbaar dat deze grote hoeveelheden vloeibare middelen gekoeld verzonden dienen te worden.

Vervoer Verf met koeldozen

Voor het behouden van zijn integriteit, moet verf in koelwagens getransporteerd worden.

Vervoer gevaarlijke producten met koeldozen

De voorschriften moeten 100% gevolgd worden, wanneer u iets verzuurt dat ontvlambaar of giftig is. Gevaarlijke en ontvlambare producten moeten op een exacte temperatuur worden verscheept om ongelukken te voorkomen.

Sigaretten

Sigaren en sigaretten of andere tabaksproducten, kunnen niet tegen hoge vochtigheid of tegen hitte. Voor het voorkomen van bederf, is het belangrijk dat goederen die kunnen bederven zoals sigaren en sigaretten te allen tijde gekoeld vervoerd worden.

Kauwgom

Het kan zijn dat u dit laatste product op de lijst verassend vindt, echter kan dit product een nachtmerrie worden als het niet temperatuur-gecontroleerd wordt getransporteerd.

Ookal wordt een gekoelde wagen meestal gebruikt om goederen koel te houden, kan hij ook worden gebruikt om lucht te verwarmen. Tevens kunnen reefers worden gebruikt om goederen die kunnen bederven niet te laten bevriezen in de winter en om de items koel of op nodige temperatuur te behouden.

Waarom kiezen voor Piepschuim-dozen.nl?

Nederlandse Fabrikant met maar liefst 45 jaar ervaring

98 uit 100 leveringen zijn op tijd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de passende offertes van Piepschuim-dozen.nl

In maar liefst 92% van de Piepschuim doos offerte aanvragen zijn we succesvol

Tempex koelbox Prijsopgave Ontvangen

Uw piepschuim doos prijsopgave binnen een werkdag in de email-box . Gegarandeerd!

EPS dozen met deksel Voor Transport

De betekenis van gekoelde logistiek

Een temperatuur gecontroleerde logistiek wordt meestal aangeduid als koude keten logistiek. Bij het produceren van klimaatgevoelige waren is een bijzondere logistiek benodigd om te garanderen dat de waren de eindconsument in de gewenste conditie bereiken. Een "koude" keten is onmisbaar om dit te verwezenlijken.

Bij vervoer van diepvriesproducten, zoals voedsel, zal het voedsel ontdooien als de temperatuur te hoog oploopt.
Het kan zijn dat schommelingen in temperatuur ertoe leiden dat het bevroren voedsel tijdens de reis diverse malen ontdooit en opnieuw bevriest. Als het vervolgens de eindgebruiker bereikt, dan zou dat een behoorlijk negatief effect hebben op de eindgebruiker zijn of haar gezondheid.