Tempex koelboxen Kopen

Koop kwalitatieve koeldozen Tuindorp Oostzaan provincie Noord-Holland

Tempex koelboxen Kopen voor Tuindorp Oostzaan Noord-Holland

Wij zijn een Nederlandse producent van koeldozen en eps koeldozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Tuindorp Oostzaan, maar ook in Landsmeer, Oostzaan, Zaanstad, Amsterdam, Halfweg, Diemen, Monnickendam, Amstelveen, Zwanenburg, Purmerend.

piepschuim dozen kopen

Producteigenschappen van onze Tempex koelboxen

De koeldozen zijn gemaakt uit

De koeldozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Onze koeldozen zijn waterbestendig 

Onze koeldozen hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Producent in Nederland met maar liefst 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98 uit 100 leveringen zijn op tijd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de passende offertes van Piepschuim-dozen.nl

In 92% van de Piepschuim doos offertes zijn we succesvol

Polystyrene doos kopen met 15% korting! Maak gebruik van de code: KNSXLF2022.

Uw piepschuim doos bestellen kan alleen deze week met 15% extra korting. Bestel nu het nog kan. 

Tempex koelboxen Voor Transport

Tempex koelboxen

Polystyreen is een kunststof dat wordt toegepast om piepschuim te fabriceren. Het kunststof Polystyreen wordt al lang bestempeld als het meest gunstige verpakkingsmiddel vanwege haar thermische isolatie-eigenschappen en zijn hele lage gewicht. Alsmede de optie om de vorm op maat te creëren.

Polystyrene doos is een uitstekend prijs-bewuste, lichtgewicht en sterk verpakkingsmateriaal dat zelfs wordt toegepast voor het verpakken en versturen van producten die kunnen bederven.

Het gebruik van Tempex koelboxen voor het verpakken van goederen heeft de kosten van transport en verpakking behoorlijk laten dalen. Dit komt doordat de energie die nodig is voor de productie en het vervoer van EPS veel lager uitvalt dan de energie welke nodig is voor traditionele verpakkingsmaterialen zoals hout, stro, karton en kurk.

De voordelen van een Polystyrene doos 

is een soort kunststof dat is samengesteld uit deeltjes koolwaterstof op petroleumbasis doordrenkt zijn door lucht. Deze substantie kan gevormd of samengeperst worden tot verpakkings- en verzendcontainers, voedselopslag-containers en bouwisolatie.

Door het productieproces krijgt het schuim een uniforme, consistente structuur cellen, waardoor het sterk en robuust is.

Tempex koelboxen Vervoer in gekoelde logistiek

Het transport van waren in een temperatuurgevoelige omgeving is een kritisch aspect van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de diverse logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Betamelijk gekoeld transport neemt veel van de mogelijke belemmeringen voor de verkoop voor fabrikanten weg.

Logistieke bedrijven en expediteurs moeten rekening houden met de wettelijk verplichte en praktische behoeften van de verzenders bij het transport van gekoelde goederen.

Rederijen en expediteurs moeten niet alleen rekening houden met het op een vereiste temperatuur houden van zendingen, maar ook met de implicaties van grensovergangen. De meeste goederen die gekoeld worden vervoerd, zoals farmaceutische producten, voedingsmiddelen en tabak, zijn onderworpen aan strenge import- en exportvoorschriften. Vrachtbedrijven en expediteurs worden verplicht bij het vervoer van deze goederen de procedurele voorschriften en benodigde documentatie in acht nemen.

Tempex koelboxen Voor Transport

Tempex koelboxen (ook wel eps koeldozen) voor geconditioneerd transport

Wat betekent geconditioneerd transport?

Het verzenden van bederfelijke goederen die kunnen bederven in een gekoelde omgeving noemen wij geconditioneerd transport.

Om goederen van de ene plaats naar de andere plaats te brengen, wordt bij geconditioneerd transport de temperatuur beheerst.|De temperatuur wordt beheerst wanneer geconditioneerd transport wordt gebruikt om goederen van de ene plaats naar de andere plaats te brengen.

De enorm hoge verhouding tussen sterkte en gewicht van piepschuim is één van de meest cruciale voordelen. Dit materiaal is heel erg duurzaam en sterk, maar toch bestaat dit materiaal grotendeels uit lucht. Dit zorgt voor een zeer licht gewicht. Dankzij deze lichte en luchtige consistentie kan dit materiaal makkelijk in verschillende producten worden gevormd en/of gegoten. Dit materiaal kan ook worden gesneden om dit te laten passen in de open ruimten van een wand of gevormd in aangepaste verzend- en verpakkingscontainers zoals geïsoleerde verpakkingen. Stroken piepschuim kunnen worden gesneden met een eenvoudig hobbymesje in plaats van een ingewikkelder gereedschap.

Dankzij de grote hoeveelheid luchtholtes van polystyreenschuim heeft het materiaal een van nature schokabsorberend vermogen. Daardoor is het materiaal de beste keuze voor vooral het beschemen van onder andere breekbare en bederfelijke producten tijdens de verscheping.

Diverse producenten ontwikkelen aangepaste verpakkingscontainers die risico op schade op apparatuur tot een minimum doen verlagen. Daarbij kunnen deze verpakkingscontainers schokken en stoten absorberen wanneer de doos tijdens het verzenden valt. Wegens het vermogen om deze producten tegen beschadiging te beschermen, wordt dit materiaal ook wel ingezet voor verpakkingskarren en eierkratten te maken. Dat is een doeltreffender alternatief dan de gewone kartonnen doos.

{ zijn ook zeer goed bestand tegen vocht. Dit schuim beschermt het betreffende product tegen aanraking met regen en andere bronnen vocht. Zodra deze doosjes piepschuim worden gebruikt voor verpakking en verzending, zorgt dit voor een voordeel ten opzichte van de typische kartonnen doos. Het kan namelijk etenswaren of dranken vasthouden en zal zeker niet lekken of door de wanden van de container dringen. Dit is waarom zijn Piepschuim dozen erg gewild.

De vochtbestendigheid van polystyreenschuim geeft het materiaal een heleboel voordelen ten opzichte van standaard glasvezelisolatie als het toegepast wordt als bouwisolatie.

In tegenstelling tot glasvezel gaat het polystyreenschuim niet schimmelen, rotten of ten kostte van de effectiviteit gaan wanneer het aan vocht wordt blootgesteld.

Een ander onmisbaar voordeel van de EPS box is dat het kan functioneren als een effectieve isolator. Zodra dit schuim wordt ingezet als het opslaan van voedsel, houdt het warme levensmiddelen warm en koude levensmiddelen koud tijdens de levering van een restaurant naar de bestemming van de besteller. Het piepschuim kan ook worden ingezet om een koelkast of vriezer van isolatiemateriaal te voorzien, daarom is het een perfect materiaal voor piepschuim koelboxen.

Dit materiaal heeft een veel grotere thermische weerstand dan standaard glasvezelbatjes of dekens wanneer het als bouwisolatie wordt toegepast. Dit helpt om de energie-efficiëntie te maximaliserenen dus de de kosten voor energie zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of -boxen wordt vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Piepschuim wordt in de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie vaak toegepast vanwege zijn geweldige isolerende kwaliteiten. Draagbare piepschuimkoelers worden ook vaak ingezet om dranken en voedingsmiddelen tijdens het langer koel en vers houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos zorgen voor een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid externe warmte behoorlijk wordt beperkt. Deze eigenschap zorgt dat in de doos, de temperatuur constant zal blijven.

Polystyrene doos Kopen in Tuindorp Oostzaan

Bescherming van de betreffende producten
Dankzij het uitstekende schokabsorberende vermogen is Polystyreenschuim het materiaal bestand tegen druk.

Polystyreenschuim is duurzaam
Tempex koelboxen zijn sterk en duurzaam, waardoor deze geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van verse levensmiddelen en andere diverse producten. Styrofoam kan tegen vocht, waardoor de goede hygiëne niet in gevaar komt.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Styrofoam bestaat grotendeels uit lucht, waardoor het geschikt is voor leveringsdoeleinden. Doordat het onwijs licht is en het ook geen gewicht toevoegt aan het totale product zorgt dit voor een gigantisch voordeel.

Isoleert de bestelling
In vergelijking met de gemiddelde kartonnen doos dragen de thermische isolatie-eigenschappen van polystyreenschuim bij tot aan de conservering van voedsel in de algehele distributieketen.

Doordat piepschuimdozen een uitstekende isolator zijn, worden ze op grote schaal gebruikt in een verscheidenheid van industrieën. We bekijken nu hoe ze toegepast worden in verschillende industrieën.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Polystyreenschuim heeft de nodige isolerende eigenschappen in de levensmiddelenindustrie. Daarom worden piepschuim dozen vaak ingezet bij het opslaan van producten en de verzending van verse groenten en gevogelte. Het isoleert voedsel voor lange tijd tegen de hitte dat van buiten komt. Daardoor wordt voorkomen dat voedsel gaat bederven of rotten als gevolg van een stijging van de buitentemperatuur. Deze containers zijn ook geschikt voor hoge druk. Daardoor zijn de piepschuim dozen perfect voor het verzenden van levensmiddelen. Ze zijn ook licht van gewicht, waardoor de verpakkingen gemakkelijker te vervoeren zijn.

Verpakkingsindustrie
Naast de levensmiddelenindustrie hebben piepschuimdozen een ruim scala aan toepassingen in de industrie voor verpakken. Omdat de piepschuimdozen

Vervoer Dranken met koeldozen

Ook diverse dranken zullen gekoeld moeten worden vervoerd, zeker wanneer zeiets bevatten dat kan bederven of verzuren. Zuivelproducten, bier, wijn en ook andere temperatuurgevoelige producten moeten allemaal in een koelvrachtwagen worden vervoerd.

Bloemen kunnen ook met eps koeldozen vervoerd worden

Mocht u het op prijs kunnen stellen dat uw bloemen in perfecte staat arriveren op hun bestemming, dan is het enorm belangrijk dat ze worden verzonden in een omgeving waar de temperatuur gecontroleerd wordt. Bloemen verwelken namelijk in de ongewenste omstandigheden, dus zodra ze geplukt en op transport zijn, is het van belang dat de temperatuur tijdens het verschepen te handhaven om de levensduur van de bloemen te verlengen.

Tempex koelboxenzijn ook ideaal voor kaarsen

Kaarsen moeten, net zoals levensmiddelen, dranken en medische producten, in koelcontainers worden vervoerd om de gewenste kwaliteit en structuur te behouden. De producten zijn immers gemaakt om te kunnen smelten.

Grote hoeveelheden vloeistoffen

voor fouten is  zonder twijfel geen ruimte bij transport van grote hoeveelheden vloeistoffen. Bij het transporteren van chemicaliën, pulp of andere oplosmiddelen zeker niet. Het is onoverkomelijk dat deze grote hoeveelheden vloeistoffen gekoeld verscheept moeten worden.

Vervoer Verf met koeldozen

Voor het waarborgen van zijn integriteit, moet verf in koelwagens getransporteerd worden.

Vervoer gevaarlijke producten met koeldozen

De voorschriften moeten tot in detail gevolgd worden, zodra u iets verzuurt dat ontvlambaar of giftig is. Gevaarlijke en giftige producten moeten op een exacte temperatuur worden verscheept om ongelukken te voorkomen.

Sigaren

Tabaksproducten, zoals sigaretten en sigaren, kunnen niet tegen de hoge vochtigheid of de hitte. Om bederf te voorkomen, moeten producten die kunnen bederven zoals sigaretten en andere tabaksproducten altijd gekoeld vervoerd worden.

Kauwgom

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Producent in Nederland met maar liefst 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98 uit 100 leveringen zijn op tijd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de passende offertes van Piepschuim-dozen.nl

In 92% van de Piepschuim doos offertes zijn we succesvol

Polystyrene doos Prijsopgave Ontvangen

Uw piepschuim doos offerte binnen 1 dag in de mailbox . Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Tempex koelboxen Voor Transport

De betekenis van gekoelde logistiek

Een temperatuur gecontroleerde supply chain wordt meestal aangeduid als koude keten logistiek. Bij het produceren van klimaatgevoelige goederen is een bijzondere logistiek vereist om te garanderen dat de goederen de eindconsument in de gewenste staat bereiken. Een "koude" keten is een vereiste om dit te garanderen.

Bij transport van diepvriesproducten, zoals voedingsmiddelen, zal het voedsel ontdooien wanneer de temperatuur oploopt.
Temperatuurschommelingen kunnen ertoe leiden dat het bevroren voedsel tijdens de reis verschillende keren ontdooit en opnieuw bevriest. Wanneer het vervolgens de eindconsument bereikt, dan zou dat een negatieve impact hebben op de eindconsument zijn of haar gezondheid.