EPS dozen Bestellen

Koop kwalitatieve thermoboxen voor Monnickendam provincie Noord-Holland - In 1 dag prijsopgave ontvangen per email

EPS dozen Bestellen in Monnickendam

Wij zijn een NL producent van thermoboxen en tempex boxen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Monnickendam, maar ook in Volendam, Edam, Purmerend, Landsmeer, Halfweg, Tuindorp Oostzaan, Oostzaan, Diemen, Zaanstad, Amsterdam.

piepschuim dozen kopen

Producteigenschappen van onze EPS dozen

De thermoboxen zijn gemaakt uit

De thermoboxen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Alle thermoboxen zijn waterbestendig 

Alle thermoboxen hebben een goede temperatuurbeveiling

Waarom kiezen voor Piepschuim-dozen.nl?

Producent in Nederland met ruim 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98 uit 100 leveringen worden op de beloofde tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de passende offertes van Piepschuim-dozen.nl per email

In maar liefst 92 van de 100 Piepschuim doos prijsaanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol

Koeldoos bestellen met 15% korting! Maak gebruik van de kortingscode: KNSXLF2022.

Uw tempex doos kopen kan alleen deze maand met 15% extra korting. Wacht niet langer. 

EPS dozen Voor Transport

EPS dozen

Polystyreen wordt toegepast om piepschuim te fabriceren. Het kunststof Polystyreen wordt al lang beschouwd als het het beste verpakkingsmiddel wegens zijn thermische isolatie-eigenschappen en haar ideale lage gewicht. Alsmede de mogelijkheid om de vorm op maat te maken.

Koeldoos is een uitstekend prijs-effectief, lichtgewicht en stevig verpakkingsmateriaal dat geschikt is voor het verpakken en versturen van zelfs bederfelijke producten.

Het gebruik van EPS dozen voor het verpakken van goederen zorgt er voor dat de kosten van verzending en verpakking aanzienlijk doen dalen. Dit komt omdat de energie die nodig is voor de productie en het transport van EPS een stuk lager uitvalt dan de energie welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals stro, kurk, hout of karton.

De voordelen van een Koeldoos 

EPS is een soort plastic dat is samengesteld uit deeltjes koolwaterstof op petroleumbasis doordrenkt zijn met lucht. Deze substantie kan worden samengeperst of gevormd tot verzend- en verpakkingscontainers, voedselopslag-containers en bouwisolatie.

Door het productieproces krijgt dit schuim een uniforme, consistente structuur cellen, waardoor het stevig en robuust is.

EPS dozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het vervoer van waren in een temperatuurgevoelige omgeving is een kritisch onderdeel van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de diverse logistieke schakels. Betamelijk gekoeld vervoer neemt veel van de mogelijke belemmeringen voor de verkoop voor detailhandelaars en producenten weg.

Logistieke bedrijven en bevrachters moeten voldoen aan de verplichte en praktische behoeften van de verzenders bij het vervoer van gekoelde producten.

Rederijen en bevrachters moeten niet alleen rekening houden met het op een vereiste temperatuur houden van transporten, maar ook met de implicaties van grensovergangen. Veel producten die gekoeld worden getransporteerd, zoals farmaceutische producten, voedingsmiddelen en tabak, zijn onderworpen aan stricte export- en importvoorschriften. Vrachtbedrijven en bevrachters zijn verplicht om bij het transport van deze producten de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.

EPS dozen Voor Transport

EPS dozen (of tempex boxen) voor gekoeld vervoer

Wat betekent geconditioneerd transport?

Het verzenden van waren die kunnen bederven in een gekoelde omgeving wordt geconditioneerd transport genoemd.

Om producten van de ene plek naar de andere plek te vervoeren, wordt bij geconditioneerd transport de temperatuur gecontroleerd.|De temperatuur wordt gecontroleerd wanneer geconditioneerd transport wordt gebruikt om producten van de ene plek naar de andere plek te vervoeren.

De enorm hoge sterkte-gewichtsverhouding van dit materiaal is één van zijn belangrijkste pluspunten. Polystyreenschuim is heel duurzaam en stevig, maar toch bestaat dit materiaal grotendeels uit lucht. Dit resulteert in een enorm licht gewicht. Dankzij zijn lichte en luchtige consistentie kan dit materiaal makkelijk in verscheidene producten worden gevormd en/of gegoten. Dit kan ook worden gesneden om dit te laten passen in de open ruimtes van een muur of gevormd in aangepaste containers voor verpakking en verzending zoals geïsoleerde verpakkingen. Vellen piepschuim kunnen worden gesneden met een simpel keukenmesje in plaats van een complexer gereedschap.

Dankzij de talrijke luchtholtes van polystyreenschuim krijgt  het een natuurlijk schokabsorberend vermogen. Dankzij het schokabsorberend vermogen is dit materiaal een uitstekende keuze voor vooral de bescherming van breekbare en bederfelijke producten tijdens de verscheping.

Diverse fabrikanten bedenken aangepaste containers voor verpakken die risico op beschadiging van apparaten tot een minimum doen verlagen. Daarbij kunnen deze verpakkingscontainers schokken en stoten absorberen als de doos tijdens het verzenden valt. Wegens het sterke punt om deze producten tegen schade te beschermen, wordt dit materiaal tevens ook toegepast voor verpakkingskarren en kratten voor eieren te maken. Dit is een beter alternatief voor de normale kartonnen doos.

{ zijn ook enorm goed bestand tegen vocht. Dit schuim beschermt het betreffende product tegen contact met regen, maar ook andere bronnen van vocht. Wanneer deze dozen van piepschuim worden gebruikt voor verpakking en verzending, resulteert dit in een voordeel ten opzichte van de normale kartonnen doos. Het kan namelijk voedingsmiddelen of dranken vasthouden en zal zeker niet lekken of door de wanden van de container dringen. Daarom zijn EPS piepschuim dozen mega populair.

De bestendigheid tegen vocht van polystyreenschuim brengt dit materiaal heel veel voordelen ten opzichte van standaard glasvezelisolatie als het materiaal toegepast zal worden als bouwisolatie.

Het piepschuim gaat in tegenstelling tot glasvezel niet rotten, schimmelen of zal ten kostte van de effectiviteit gaan wanneer het aan vocht wordt onderworpen.

Een ander belangrijk voordeel van de Piepschuim box is dat het kan dienen als een effectieve isolator. Wanneer dit piepschuim zal worden ingezet als het opslaan van voedingsmiddelen, houdt dit materiaal warme levensmiddelen warm en koude levensmiddelen koud tijdens de levering van een restaurant naar de eindbestemming van de consument. Het piepschuim kan ook worden toegepast om een vrieskist of koelbox te isoleren, waardoor het een perfect materiaal is voor piepschuim koelboxen.

Piepschuim heeft een veel grotere thermische weerstand dan standaard glasvezelbatjes of dekens wanneer het als bouwisolatie wordt ingezet. Dit helpt om de energie-efficiëntie te maximaliserenom zo de de kosten voor energie zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of Thermoboxen wordt vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Polystyreenschuim wordt in de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie meestal toegepast wegens zijn karakteristieke isolerende kwaliteiten. Draagbare piepschuimkoelers worden ook vaak toegepast om drinken en voedingsmiddelen gedurende langere tijd vers en koel te houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos zorgen voor een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid van buiten af komende warmte aanzienlijk zal worden beperkt. Dit kenmerk zorgt ervoor dat in de doos, de temperatuur constant zal blijven.

Koeldoos Kopen in Monnickendam

Bescherming van de betreffende producten
Polystyreenschuim heeft een uitstekend schokabsorberende vermogen, waardoor het bestand is tegen druk.

Polystyreenschuim is duurzaam
EPS dozen zijn stevig, maar ook duurzaam, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van koelverse levensmiddelen en andere diverse artikelen. Piepschuim kan tegen vocht, waardoor een goede hygiëne niet in gevaar komt.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Dit materiaal bestaat voor 98% uit luchten is om deze reden uitermate geschikt is voor leveringsdoeleinden. Daardoor is het ongelooflijk licht en voegt het ook geen gewicht toe aan het totale product.

De bestelling wordt geïsoleerd
In tegenstelling tot de gemiddelde kartonnen doos dragen de thermische isolatie-eigenschappen van styrofoam bij tot het conserveren van voedingsmiddelen in de algehele distributieketen.

Piepschuimdozen worden in enorme hoeveelheden in verschillende industrieën, omdat piepschuim een uitstekende isolator is. Laten we eens kijken hoe ze toegepast worden in verscheidene industrieën.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Polystyreenschuim heeft de nodige isolerende eigenschappen in de voedingsmiddelenindustrie. Daarom worden deze dozen vaak toegepast bij het opslaan van producten en het versturen van koelverse groenten, maar ook gevogelte. Het isoleert voedsel voor lange tijd tegen de hitte van buitenaf. Hierdoor voorkomt het materiaal dat voedsel gaat rotten of bederven als gevolg van een buitentemperatuursstijging. Deze containers zijn ook geschikt voor hoge druk. Daardoor zijn deze dozen perfect voor het verzenden van voedingsmiddelen. Tevens zijn ze ook licht van gewicht, dit makkelijker te vervoeren is.

Verpakkingsindustrie
Naast de voedingsmiddelenindustrie hebben piepschuim dozen een ruim scala aan toepassingen in de industrie voor verpakken. Omdat de piepschuimdozen

Vervoer Dranken met thermoboxen

Ook verschillende dranken moeten gekoeld worden getransporteerd, vooral wanneer zeeen inhouden hebben dat kan verzuren of bederven. Voorbeelden zijn Zuivel, wijn, bier en ook andere producten die temperatuurgevoelig zijn, moeten zonder twijfel in een koelvrachtwagen worden getransporteerd.

Bloemen kunnen ook met tempex boxen vervoerd worden

Indien u wilt dat bloemen in de gewenste staat aankomen op hun bestemming, zorg er dan voor dat de bloemen worden verzonden in een omgeving waar de temperatuur gecontroleerd wordt. Bloemen vergaan namelijk bij ongewenste omstandigheden, dus zodra de bloemen geplukt en verscheept zijn, is het van belang dat de temperatuur tijdens het versturen te behouden om de levensduur te verlengen.

EPS dozenzijn ook perfect voor kaarsen

Kaarsen moeten, net zoals levensmiddelen, dranken en medische producten, in koelcontainers worden vervoerd om de gewenste kwaliteit en structuur te behouden. Deze producten zijn namelijk ontworpen om te smelten.

Grote hoeveelheden vloeibare stoffen

Er is zeker geen ruimte voor fouten voor vervoer van grote hoeveelheden vloeibare stoffen. En vooral niet bij het vervoer van pulp, chemicaliën of andere oplosmiddelen. Het is onoverkomelijk dat deze grote hoeveelheden vloeibare stoffen gekoeld verscheept moeten worden.

Vervoer Verf met thermoboxen

Voor het behouden van zijn integriteit, moet verf in gekoelde wagens getransporteerd worden.

Vervoer gevaarlijke producten met thermoboxen

De voorschriften moeten 100% gevolgd worden, als u iets wilt te verzuren dat ontvlambaar of giftig is. Gevaarlijke en ontvlambare producten moeten op een precieze temperatuur worden verscheept om ernstige ongelukken te voorkomen.

Sigaretten

Sigaren en sigaretten of andere tabaksproducten, zijn niet bestand tegen het hoge vochtgehalte of tegen hitte. Om bederf te voorkomen, moeten producten die kunnen bederven zoals sigaretten en andere tabaksproducten te allen tijde gekoeld worden vervoerd.

Kauwgom

Het is mogelijk dat u het als laatst genoemde item op de lijst een beetje schokkend vindt, echter kan kauwgom een verschikkelijke nachtmerrie worden als het niet getransporteerd wordt in een temperatuur-gecontroleerde omgeving.

Ookal wordt een koelvrachtwagen vaak gebruikt om producten gekoeld te houden, kan hij ook gebruikt worden om de lucht te verwarmen. Reefers kunnen gebruikt worden om bederfelijke goederen vooral niet te laten bevriezen als het koud is en om deze goederen koel of op een gewenste temperatuur te behouden.

Waarom kiezen voor Piepschuim-dozen.nl?

Producent in Nederland met ruim 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98 uit 100 leveringen worden op de beloofde tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de passende offertes van Piepschuim-dozen.nl per email

In maar liefst 92 van de 100 Piepschuim doos prijsaanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol

Koeldoos Offerte Aanvragen

Uw tempex doos prijsopgave in een werkdag in uw mailbox . Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
EPS dozen Voor Transport

Wat houdt gekoelde logistiek in?

De temperatuur gecontroleerde logistiek wordt veelal gekentmerkt als koude keten logistiek. Bij maken van klimaatgevoelige producten is een bijzondere logistiek vereist om te verzekeren dat de producten de eindgebruiker in perfecte staat bereiken. Een "koude" keten is een vereiste om dit mogelijk te maken.

Bij vervoer van diepvriesgoederen, zoals voedingsmiddelen, kan het voedsel ontdooien als de temperatuur oploopt.
Het kan zijn dat schommelingen in temperatuur ertoe leiden dat het bevroren voedsel tijdens het vervoer verscheidene keren zal ontdooien en opnieuw zal bevriezen. Wanneer het vervolgens de eindconsument zou bereiken, dan kan dat een negatieve impact hebben op de eindconsument zijn gezondheid.