Tempex boxen Kopen

Tempex boxen Aanschaffen Rotterdam provincie Zuid-Holland - In NL gefabriceerde styrofoam dozen

Tempex boxen Kopen in Rotterdam

Wij zijn een NL producent van styrofoam dozen en tempex boxen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Rotterdam, maar ook in Carnisse, IJsselmonde, Krimpen aan den IJssel, Capelle aan den IJssel, Bolnes, Barendrecht, Schiedam, Bergschenhoek, Rhoon, Krimpen aan de Lek.

piepschuim dozen kopen

Eigenschappen van onze Tempex boxen

Onze styrofoam dozen zijn gemaakt van

Onze styrofoam dozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

De styrofoam dozen zijn waterbestendig 

De styrofoam dozen hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

Waarom kiezen voor Piepschuim-dozen.nl?

Producent in Nederland met maar liefst 45 jaar ervaring

98 uit 100 leveringen zijn op tijd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de passende offertes van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In 92 van de 100 Piepschuim doos prijsaanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol gebleken

Tempex koelbox kopen nu met 15% extra korting! Maak gebruik van de code: KNSXLF2022.

Uw eps koelbox bestellen kan alleen nog deze week met 15% extra korting. Bestel dus snel. 

Tempex boxen Voor Transport

Tempex boxen

Polystyreen wordt toegepast om piepschuim te fabriceren. Polystyreen wordt al heel lang beschouwd als het meest gunstige verpakkingsmateriaal wegens de thermische isolatie-eigenschappen en zijn ideale lage gewicht. Net als de optie om de vorm op maat te maken.

Tempex koelbox is een geweldig prijs-bewuste, lichtgewicht en stevig verpakkingsmateriaal dat zelfs wordt toegepast voor het verpakken en verzenden van zelfs producten die kunnen bederven.

Het gebruiken van Tempex boxen voor het inpakken van levensmiddelen zorgt er voor dat de kosten van verzending en verpakking aanzienlijk doen dalen. Dit komt omdat de energie die nodig is voor de productie en de verzending van EPS een stuk lager uitvalt dan de energie welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals stro, kurk, hout of karton.

De voordelen van een Tempex koelbox 

EPS is kunststof dat is samengesteld uit koolwaterstofdeeltjes op petroleumbasis die zijn doordrenkt door lucht. Deze substantie kan gevormd of samengeperst worden tot containers voor verpakking en verzending, bouwisolatie en voedselopslag containers.

Dit schuim krijgt dankzij het productieproces een uniforme en consistente celstructuur, waardoor het stevig en robuust is.

Tempex boxen Transport in gekoelde logistiek

Het transport van waren in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een belangrijk onderdeel van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de logistieke schakels. Behoorlijk gekoeld transport neemt veel van de potentiële drempels voor de verkoop voor producenten weg.

Tempex boxen Voor Transport

Tempex boxen (of tempex boxen) voor gekoeld transport

De betekenis van geconditioneerd transport

Het transporteren van bederfelijke producten die in een gekoelde omgeving wordt geconditioneerd transport genoemd.

Om producten van de ene plaats naar de andere plaats te brengen, wordt bij geconditioneerd transport de temperatuur beheerst.|De temperatuur wordt beheerst wanneer geconditioneerd transport wordt gebruikt om producten van de ene plaats naar de andere plaats te brengen.

De hoge sterkte-gewichtsverhouding van polystyreenschuim is één van de cruciale pluspunten. Dit materiaal is heel duurzaam en stevig, maar toch bestaat dit materiaal grotendeels uit lucht. Dit resulteert in een enorm licht gewicht. Door zijn lichte en luchtige consistentie kan polystyreenschuim gemakkelijk in diverse goederen worden gevormd en/of gegoten. Het materiaal kan ook gesneden worden om dit te passen in de holtes van een muur of in geperste vorm in aangepaste verzend- en verpakkingscontainers zoals bijvoorbeeld geïsoleerde boxen. Je kan zelfs gemakkelijk vellen piepschuim snijden met een keukenmesje in plaats van een professioneel stuk gereedschap.

Door de talrijke luchtholtes van polystyreenschuim heeft dit materiaal een van nature schokabsorberend vermogen. Daardoor is polystyreenschuim de beste keuze voor vooral de bescherming van onder andere producten die kunnen breken of bederven tijdens de verscheping.

Veel producenten bedenken aangepaste verpakkingscontainers die het risico op schade op apparatuur tot een minimum doen verlagen. Daarbij kunnen deze verpakkingscontainers schokken en stoten absorberen als de doos tijdens bijvoorbeeld het verzenden valt. Gezien het vermogen om de goederen tegen beschadiging te beschermen, wordt polystyreenschuim ook wel toegepast voor verpakkingskarren en kratten voor eieren te maken. Dat is een veel geschikter alternatief dan de standaard kartonnen doos.

{ zijn ook enorm goed bestand tegen vocht. Dit schuim beschermt het betreffende product tegen contact met regen en andere vormen vocht. Als deze doosjes worden ingezet voor verpakking en verzending, zorgt dit voor vele voordelen in vergelijking met de typische kartonnen doos. Deze piepschuim doosjes kunnen namelijk voedingsmiddelen of drankjes vasthouden en zal zeker niet gaan lekken of door de wanden van de container dringen. Dit is waarom zijn Tempex bakken enorm populair.

De vochtbestendigheid van polystyreenschuim brengt het veel voordelen in vergelijking met standaard glasvezelisolatie als dit materiaal toegepast zal worden als bouwisolatie.

In tegenstelling tot glasvezel gaat het schuim niet gaan rotten, schimmelen of aan effectiviteit inboeten wanneer het aan vocht wordt blootgesteld.

Een ander onmisbaar voordeel van de EPS box is dat het kan functioneren als een effectieve isolator. Als dit schuim zal worden gebruikt voor de opslag van voedsel, houdt dit materiaal warme voedingsmiddelen warm en koude voedingsmiddelen koud gedurende de levering van een eettent aan de eindbestemming van de consument. Dit schuim kan ook worden gebruikt om bijvoorbeeld een vriezer of koelbox van isolatiemateriaal te voorzien, waardoor het een perfect materiaal is voor piepschuim koelboxen.

Dit materiaal heeft een veel grotere thermische weerstand dan standaard balletjes of dekens van glasvezel wanneer het als bouwisolatie wordt toegepast. Dit draagt bij aan het maximaliseren van de energie-efficiëntie van de structuur en dus de energierekeningen zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of -boxen worden vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Polystyreenschuim wordt vaak toegepast in de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie wegens de geweldige isolerende kwaliteiten. Draagbare koelers van piepschuim worden ook veel gebruikt om dranken en etenswaren tijdens langere tijd vers en koel te houden.

Miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos zorgen voor een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid externe warmte die in contact komt met de inhoud van de doos, aanzienlijk zal worden terug gedrongen{ tot een minimum}. Deze eigenschap zorgt dat de temperatuur in de doos constant blijft.

Tempex koelbox Kopen in Rotterdam

Beschermt de betreffende goederen
Door het geweldige schokabsorberende vermogen is Styrofoam het materiaal bestand tegen druk.

Styrofoam is duurzaam
Tempex boxen zijn stevig, maar ook duurzaam, waardoor deze geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van verse voedingsmiddelen en andere producten. Polystyreenschuim is bestand tegen vocht, waardoor een goede hygiëne gewaarborgd is.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Polystyreenschuim bestaat grotendeels uit lucht, waardoor het geschikt is voor leveringsdoeleinden. Daardoor is het onwijs licht van gewicht en voegt het ook geen gewicht toe aan het eindproduct.

De bestelling wordt geïsoleerd
In vergelijking met de normale kartonnen doos dragen de thermische isolatie-eigenschappen van polystyreenschuim bij tot de conservering van voedsel in de hele distributieketen.

Doordat piepschuimdozen een uitstekende isolator zijn, worden ze op enorme schaal gebruikt in een verschillende industrieën. Hieronder beschrijven we hoe ze in divevrse branches worden toegepast.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Styrofoam heeft uitstekende isolerende eigenschappen in de industrie voor voedingsmiddelen. Om deze reden worden piepschuim dozen veel gebruikt bij de opslag van goederen en het verzenden van verse groenten en gevogelte. Het isoleert het eten urenlang tegen de hitte dat van buiten komt. Hierdoor voorkomt het materiaal dat eten gaat rotten of bederven als gevolg van een stijging van de buitentemperatuur. Deze containers zijn ook geschikt voor hoge druk. Daardoor zijn deze dozen perfect voor het verzenden van etenswaren. Daarnaast zijn ze ook licht van gewicht, dit makkelijker te vervoeren is.

Verpakkingsindustrie
Naast de industrie voor voedingsmiddelen hebben piepschuimdozen een breed scala aan toepassingen in de industrie voor verpakken. Omdat deze dozen

Transporteer Dranken met styrofoam dozen

Ook bepaalde dranken zullen gekoeld moeten worden getransporteerd, zeker indien deze een inhouden hebben dat zou kunnen bederven of verzuren. Zuivelproducten, wijn, bier en ook andere temperatuurgevoelige producten moeten allemaal in een gekoelde wagen worden getransporteerd.

Bloemen kunnen ook met tempex boxen getransporteerd worden

Als u wilt dat uw bloemen in prachtige conditie arriveren op de plek van bestemming, dan is het enorm belangrijk dat ze worden verzonden in een temperatuur gecontroleerde omgeving. Bloemen verwelken namelijk in de verkeerde omstandigheden, dus zodra ze geplukt en verstuurd zijn, is het van belang dat de temperatuur gedurende het transport te behouden om de levensduur van de bloemen te verlengen.

Tempex boxen, ook perfect voor kaarsen

Kaarsen moeten, net zoals voedingsmiddelen, dranken en medische goederen, in koelcontainers worden vervoerd om de gewenste kwaliteit en structuur niet te verliezen. Ze kunnen namelijk ook smelten.

Bulk vloeibare middelen

voor fouten is  zeker geen ruimte voor het transport van grote hoeveelheden vloeibare middelen. zeker niet bij het transport van pulp, chemicaliën of andere oplosmiddelen. Al deze grote hoeveelheden vloeibare middelen moeten absoluut gekoeld worden vervoerd.

Vervoer Verf met styrofoam dozen

Om haar integriteit te waarborgen, moet dus ook verf in koelvrachtwagens worden getransporteerd.

Vervoer gevaarlijke producten met styrofoam dozen

Indien u van plan bent iets te verzuren dat giftig of ontvlambaar is, moet u alle voorschriften tot op de letter volgen. Gevaarlijke en ontvlambare producten moeten op een exacte temperatuur worden vervoerd om ongelukken te voorkomen.

Sigaretten

Tabaksproducten, zoals sigaretten en sigaren, kunnen niet tegen het hoge vochtgehalte of tegen hitte. Om bederf te voorkomen, moeten bederfelijke goederen zoals sigaretten en andere tabaksproducten altijd gekoeld vervoerd worden.

Kauwgom

Mogelijk vindt u dit laatste item op de lijst schokkend, echter kan kauwgom een nachtmerrie worden als het niet temperatuur-gecontroleerd wordt getransporteerd.

Ookal wordt een gekoelde wagen veelal gebruikt om goederen gekoeld te houden, kan de gekoelde wagen ook worden gebruikt om lucht te verwarmen. Tevens kunnen reefers worden gebruikt om bederfelijke goederen vooral niet te laten bevriezen als het koud is en om de goederen koel of op een nodige temperatuur te houden.

Waarom kiezen voor Piepschuim-dozen.nl?

Producent in Nederland met maar liefst 45 jaar ervaring

98 uit 100 leveringen zijn op tijd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de passende offertes van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In 92 van de 100 Piepschuim doos prijsaanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol gebleken

Tempex koelbox Prijsopgave Aanvragen

Uw eps koelbox offerte binnen 1 dag in uw email . Gegarandeerd!

Tempex boxen Voor Transport

Wat is gekoelde logistiek?

De temperatuur gecontroleerde supply chain wordt meestal aangeduid als koude keten supply chain. Bij het produceren van klimaatgevoelige producten is een speciale logistiek benodigd om te garanderen dat de producten de consument in perfecte conditie bereiken. Een "koude" keten is een vereiste om dit te garanderen.

Deze goederenbeheersprocessen, ook wel chill chain logistiek genoemd, zorgen ervoor dat het transport van producten zo veilig mogelijk kan gebeuren. Indien goed uitgevoerd, kan de koelketenlogistiek de houdbaarheid van waren verlengen met soms wel jaren.
Het is van onmisbaar belang dat ieder onderdeel van de toeleverketen de gewenste temperatuur behoudt. Aangezien in een ”keten” talrijke schakels zijn betrokken, moeten alle schakels een gunstige omgeving bieden voor de producten die kunnen bederven in kwestie.

Getransporteerde bederfelijke producten zijn niet meer bruikbaar als een schakel faalt: de temperatuur wordt dus te warm of koud. Wanneer dit gebeurt, kan dit leiden tot forse verliezen voor zowel bedrijven als logistieke bedrijven.

Omdat veel producenten dagelijks gigantische hoeveelheden aan temperatuur gecontroleerde waren fabriceren, kan het niet anders dat de koude bevoorradingsketen in stand worden gehouden.

Naast de financiële zorgen zijn er ernstige consequenties voor de de gezondheid en veiligheid als temperatuur gecontroleerde vracht niet zorgvuldig wordt gecontroleerd en volgens de juiste methode zal worden verplaatst.

Stel de temperatuur loopt te hoog op, dan zal bij het transport van diepvriesgoederen het voedsel ontdooien.
Schommelingen in temperatuur kunnen ertoe leiden dat het bevroren eten tijdens de reis diverse malen ontdooit en opnieuw bevriest. Wanneer het vervolgens de eindgebruiker bereikt, kan dat een negatieve impact hebben op de eindgebruiker zijn gezondheid.