Tempex boxen Bestellen

Tempex boxen - In Nederland Geproduceerde Tempex boxen Aanschaffen in Rotterdam

Tempex boxen Kopen voor Rotterdam

Wij zijn een NL producent van eps dozen en duurzame tempex dozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Rotterdam, maar ook in Carnisse, IJsselmonde, Krimpen aan den IJssel, Capelle aan den IJssel, Bolnes, Barendrecht, Schiedam, Bergschenhoek, Rhoon, Krimpen aan de Lek.

piepschuim dozen kopen

Eigenschappen van onze Tempex boxen

Onze eps dozen bestaan uit meerdere lagen

Onze eps dozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

De eps dozen zijn waterbestendig 

De eps dozen hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

Onze Kwaliteiten

Nederlandse Fabrikant met ruim 45 jaar ervaring

98 uit 100 leveringen zijn op tijd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de offertes van Piepschuim-dozen.nl per email

In 92 van de 100 Piepschuim doos offerte aanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol gebleken

EPS doos met deksel bestellen nu met 15% extra korting! Gebruik de kortingscode: KNSXLF2022.

Uw piepschuim doos bestellen kan alleen nog deze maand met 15% extra korting. Bestel nu het nog kan. 

Tempex boxen Voor Transport

Tempex boxen

Polystyreen is een kunststof dat wordt gebruikt om piepschuim te maken. Dit thermoplastische polymeer wordt al lang bestempeld als het meest gunstige verpakkingsmiddel wegens haar thermische isolatie-eigenschappen en zijn ideale lichte gewicht. Net als de optie om de vorm op maat te maken.

EPS doos met deksel is een geweldig prijs-effectief, lichtgewicht en stevig verpakkingsmateriaal dat zelfs wordt toegepast voor het verpakken en versturen van bederfelijke producten.

Het gebruiken van Tempex boxen voor het inpakken van goederen zorgt er voor dat de kosten van verzending en verpakking behoorlijk doen dalen. Dit komt omdat de energie die nodig is voor de productie en het vervoer van EPS behoorlijk lager uitvalt dan de energie welke nodig is voor traditionele verpakkingsmaterialen zoals karton, hout, stro en kurk.

De voordelen van een EPS doos met deksel 

Piepschuim is plastic dat is samengesteld uit deeltjes koolwaterstof op petroleumbasis die zijn doordrenkt met lucht. Deze substantie kan worden samengeperst of gevormd tot containers voor verpakking en verzending, voedselopslag-containers en bouwisolatie.

Het schuim krijgt mede dankzij het productieproces een consistente en uniforme structuur cellen, waardoor het stevig en robuust is.

Tempex boxen Vervoer in gekoelde logistiek

Het vervoer van goederen in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een belangrijk onderdeel van de gekoelde logistiek en is prominent aanwezig in de diverse logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Behoorlijk gekoeld vervoer neemt veel van de mogelijke barrières voor de verkoop voor producenten weg.

Tempex boxen Voor Transport

Tempex boxen (of duurzame tempex dozen) voor gekoeld vervoer

De betekenis van koeltransport

Het transporteren van goederen die kunnen bederven in een gekoelde omgeving wordt koeltransport genoemd.

Om waren van de ene plaats naar de andere plaats te vervoeren, wordt bij koeltransport de temperatuur beheerst.|De temperatuur wordt beheerst wanneer koeltransport wordt gebruikt om waren van de ene plaats naar de andere plaats te vervoeren.

De hoge verhouding tussen sterkte en gewicht van dit materiaal is één van de cruciale voordelen. Polystyreenschuim is erg duurzaam en stevig, maar toch bestaat dit materiaal grotendeels uit lucht. Dit zorgt voor een enorm licht gewicht. Door zijn luchtige en lichte consistentie kan polystyreenschuim simpel in diverse producten worden gegoten of gevormd. Het materiaal kan ook worden gesneden om te laten passen in de open ruimten van een muur of gevormd in aangepaste containers voor verpakking en verzending zoals geïsoleerde boxen. Stukjes piepschuim kunnen worden gesneden met een simpel keukenmesje in plaats van een complexer gereedschap of in plaats van zagen.

Door de grote hoeveelheid luchtholtes van piepschuim krijgt  het een van nature schokabsorberend vermogen. Daardoor is het materiaal een geweldige keuze voor de bescherming van producten die kunnen breken of bederven tijdens de verscheping.

Veel producenten bedenken aangepaste verpakkingscontainers die het risico op schade op apparaten tot een minimum beperken. Daarbij kunnen deze verpakkingscontainers schokken en stoten absorberen als de doos tijdens het verzenden valt. Wegens het sterke punt om de producten tegen schade te beschermen, wordt polystyreenschuim tevens ook wel gebruikt om verpakkingskarren en kratten voor eieren te maken. Dit is een veel beter alternatief voor de veel gebruikte doos van karton.

{ zijn ook enorm goed bestand tegen vocht. Dit schuim beschermt het product tegen aanraking met regen, maar ook andere vormen vocht. Wanneer deze doosjes piepschuim worden ingezet voor het verzenden en verpakken van producten, zorgt dit voor verscheidene voordelen ten opzichte van de typische doos van karton. Het kan namelijk etenswaren of drankjes vasthouden en zal niet lekken of door de wanden van de container dringen. Dit is waarom zijn Piepschuim boxen enorm populair.

De bestendigheid tegen vocht van piepschuim geeft het heel veel voordelen ten opzichte van glasvezelisolatie wanneer dit materiaal gebruikt wordt als bouwisolatie.

In tegenstelling tot glasvezel gaat het piepschuim niet schimmelen, rotten of aan effectiviteit inboeten wanneer het aan vocht wordt blootgesteld.

Een ander onmisbaar voordeel van de Piepschuim doos is dat het als effectieve isolator kan dienen. Wanneer dit piepschuim wordt ingezet als het opslaan van voedsel, houdt dit materiaal warme etenswaren warm en koude etenswaren koud gedurende de levering van een restaurant naar de bestemming van de consument. Het piepschuim kan ook worden toegepast om een koelkast of vriezer te isoleren, daarom is het een geschikt materiaal voor piepschuim koelboxen.

Dit materiaal heeft een veel grotere thermische weerstand dan balletjes of dekens van glasvezel wanneer het als bouwisolatie wordt ingezet. Dit draagt bij aan het maximaliseren van de energie-efficiëntie van de structuur om zo de energierekeningen zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of Tempex dozen worden vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Piepschuim wordt in de voedings- en verpakkingsindustrie vaak gebruikt wegens zijn karakteristieke isolerende kwaliteiten. Draagbare koelers van piepschuim worden ook vaak toegepast om dranken en voedingsmiddelen tijdens langere tijd vers en koel te houden.

Miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos creëren een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid van buiten af komende warmte behoorlijk wordt beperkt. Dit kenmerk zorgt dat in de doos, de temperatuur constant zal blijven.

EPS doos met deksel Kopen in Rotterdam

Beschermt de producten
Piepschuim heeft een geweldig schokabsorberende vermogen, waardoor het bestand is tegen druk.

Duurzaamheid
Tempex boxen zijn stevig en duurzaam, waardoor deze geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van verse etenswaren en andere diverse producten. Piepschuim is bestand tegen vocht, waardoor een goede hygiëne gewaarborgd is.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Het materiaal bestaat grotendeels uit lucht, waardoor het geschikt is voor leveringsdoeleinden. Daardoor is het ongelooflijk licht en voegt het ook geen gewicht toe aan het eindproduct.

Het isoleert de bestelling
In tegenstelling tot de gemiddelde doos van karton dragen de thermische isolatie-eigenschappen van piepschuim bij tot aan de conservering van voedsel in de gehele distributieketen.

Piepschuimdozen worden op enorme schaal in verschillende industrieën, doordat dit materiaal een uitstekende isolator is. Laten we eens kijken hoe ze gebruikt worden in diverse industrieën.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Piepschuim heeft de nodige isolerende eigenschappen in de industrie voor levensmiddelen. Daarom worden deze dozen vaak toegepast bij het opslaan van producten en het versturen van verse groenten en gevogelte. Het isoleert het voedsel voor lange tijd tegen de hitte van buitenaf. Daardoor wordt voorkomen dat voedsel zal gaan rotten of bederven als gevolg van een stijging van de buitentemperatuur. Ook de containers die toegepast worden zijn geschikt voor hoge druk. Daardoor zijn de piepschuim dozen ideaal voor het verzenden van voedsel. Ze zijn ook licht van gewicht, waardoor de verpakkingen gemakkelijker te vervoeren zijn.

Verpakkingsindustrie
Naast de industrie voor levensmiddelen hebben piepschuim dozen een breed scala aan toepassingen in de industrie voor verpakken. Omdat de piepschuimdozen

Transporteer Dranken met eps dozen

Ook diverse dranken zullen gekoeld moeten worden getransporteerd, vooral alseen inhouden hebben dat zou kunnen verzuren of bederven. Zuivel, bier, wijn en ook andere producten die temperatuurgevoelig zijn, moeten absoluut in een koelwagen worden getransporteerd.

Bloemen kunnen ook met duurzame tempex dozen vervoerd worden

Indien u wilt dat bloemen in prachtige conditie aankomen op de plek van bestemming, zorg er dan voor dat de bloemen worden verzonden in een omgeving waar de temperatuur gecontroleerd wordt. Bloemen verwelken namelijk in de ongewenste omstandigheden, dus zodra de bloemen geplukt en op transport zijn, is het van belang dat de temperatuur gedurende het versturen te behouden om de levensduur te verlengen.

Tempex boxenzijn ook ideaal voor kaarsen

Ook kaarsen moeten, net als voedingsmiddelen, dranken en medische producten, in gekoelde wagens worden vervoerd om hun gewenste kwaliteit en structuur niet te verliezen. De kaarsen zijn immers ontworpen om te kunnen smelten.

Bulk vloeibare middelen

Er is geen enkele ruimte voor fouten bij het vervoer van grote hoeveelheden vloeibare middelen. Bij het transport van chemicaliën, pulp of andere oplosmiddelen vooral niet. Al deze grote hoeveelheden vloeibare middelen moeten gekoeld worden verstuurd.

Vervoer Verf met eps dozen

Om haar integriteit te waarborgen, moet verf in koelvrachtwagens worden vervoerd.

Vervoer gevaarlijke producten met eps dozen

De voorschriften moeten volledig gevolgd worden, als u iets wilt te verzuren dat ontvlambaar of giftig is. Gevaarlijke en ontvlambare producten moeten op een exacte temperatuur worden vervoerd om ongelukken te voorkomen.

Sigaren

Sigaren en sigaretten of andere tabaksproducten, kunnen niet tegen hoge vochtigheid of hitte. Voor het voorkomen van bederf, moeten producten die kunnen bederven zoals sigaren en sigaretten te allen tijde gekoeld vervoerd worden.

Kauwgom

Het kan zijn dat u dit laatste item op de lijst schokkend vindt, maar kauwgom kan een verschikkelijke nachtmerrie worden als het niet getransporteerd wordt in een temperatuur-gecontroleerde omgeving.

Ookal wordt een koelwagen veelal gebruikt om producten gekoeld te bewaren, kan hij ook gebruikt worden om lucht te verwarmen. Reefers kunnen gebruikt worden om goederen die zouden kunnen bederven niet te laten bevriezen in de winter en om de goederen koel of op een gewenste temperatuur te behouden.

Onze Kwaliteiten

Nederlandse Fabrikant met ruim 45 jaar ervaring

98 uit 100 leveringen zijn op tijd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de offertes van Piepschuim-dozen.nl per email

In 92 van de 100 Piepschuim doos offerte aanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol gebleken

EPS doos met deksel Offerte Aanvragen

Uw piepschuim doos offerte binnen 1 werkdag in de email-box bezorgd. Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Tempex boxen Voor Transport

Wat houdt gekoelde logistiek in?

Een temperatuur gecontroleerde logistiek wordt veelal gekentmerkt als koude keten logistiek. Bij het produceren van klimaatgevoelige waren is een speciale logistiek benodigd om te garanderen dat de waren de eindgebruiker in de gewenste conditie bereiken. Een "koude" keten is nodig om dit te verwezenlijken.

Bij het vervoer van diepvriesgoederen, zoals voedingsmiddelen, kan het voedsel ontdooien als de temperatuur te hoog oploopt.
Het kan zijn dat schommelingen in temperatuur ertoe leiden dat het bevroren voedsel tijdens het transport diverse keren zal ontdooien en opnieuw bevriest. Wanneer het vervolgens de eindgebruiker zou bereiken, dan zou dat een behoorlijk negatieve impact hebben op de eindgebruiker zijn of haar gezondheid.