Tempex dozen Bestellen

Koop in Nederland geproduceerde tempex dozen in Rotterdam

Tempex dozen Kopen voor Rotterdam Zuid-Holland

Wij zijn een lokale producent van tempex dozen en eps tempex dozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Rotterdam, maar ook in Carnisse, IJsselmonde, Krimpen aan den IJssel, Capelle aan den IJssel, Bolnes, Barendrecht, Schiedam, Bergschenhoek, Rhoon, Krimpen aan de Lek.

piepschuim dozen kopen

Eigenschappen van onze Tempex dozen

De tempex dozen zijn gemaakt uit

De tempex dozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

De tempex dozen zijn waterbestendig 

De tempex dozen hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

Waarom kiezen voor Piepschuim-dozen.nl?

Nederlandse Fabrikant met maar liefst 45 jaar ervaring

98% leveringen zijn op de beloofde tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de offertes van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In maar liefst 92% van de Piepschuim doos prijsaanvragen zijn we succesvol gebleken

Tempex doos kopen met 15% korting! Gebruik de kortingscode: KNSXLF2022.

Uw eps doos met deksel kopen kan alleen deze maand met 15% extra korting. Bestel dus snel. 

Tempex dozen Voor Transport

Tempex dozen

Polystyreen wordt toegepast om piepschuim te fabriceren. Het kunststof Polystyreen wordt al heel lang beschouwd als het meest gunstige verpakkingsmiddel wegens zijn thermische isolatie-eigenschappen en haar ideale lichte gewicht. Alsmede de optie om het op maat te vormen.

Tempex doos is een geweldig prijs-bewuste, lichtgewicht en stevig verpakkingsmateriaal dat geschikt is voor het verpakken en verzenden van bederfelijke producten.

Het gebruik van Tempex dozen voor het inpakken van producten zorgt er voor dat de kosten van verzending en verpakking behoorlijk laten dalen. Dit komt omdat de energie die nodig is voor de productie en het versturen van EPS een stuk lager uitvalt dan de energie welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals stro, kurk, hout of karton.

De voordelen van een Tempex doos 

Piepschuim is een soort plastic dat is samengesteld uit deeltjes koolwaterstof op petroleumbasis doordrenkt zijn met lucht. Deze substantie kan worden samengeperst of gevormd tot containers voor verpakking en verzending, voedselopslag-containers en bouwisolatie.

Dankzij het productieproces krijgt het schuim een uniforme, consistente structuur cellen, waardoor het stevig en robuust is.

Tempex dozen Transport in gekoelde logistiek

Het vervoer van waren in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een belangrijk onderdeel van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Betamelijk gekoeld vervoer neemt veel van de mogelijke drempels voor de verkoop voor detailhandelaars en producenten weg.

Tempex dozen Voor Transport

Tempex dozen (ook wel eps tempex dozen) voor geconditioneerd vervoer

Wat betekent koeltransport?

Het transporteren van waren die kunnen bederven in een gekoelde omgeving wordt koeltransport genoemd.

Om waren van de ene plaats naar de andere plaats te vervoeren, wordt bij koeltransport de temperatuur beheerst.|De temperatuur wordt beheerst wanneer koeltransport wordt gebruikt om waren van de ene plaats naar de andere plaats te vervoeren.

De hoge sterkte-gewichtsverhouding van dit materiaal is één van de cruciale pluspunten. Piepschuim is erg duurzaam en stevig, maar bestaat toch grotendeels uit lucht. Dit resulteert in een enorm licht gewicht. Door zijn luchtige en lichte consistentie kan piepschuim gemakkelijk in verscheidene producten worden gegoten of gevormd. Het kan ook gesneden worden om te passen in de holtes van een muur of gevormd in aangepaste verpakking- en verzendingscontainers zoals bijvoorbeeld geïsoleerde boxen. Je kunt zelfs gemakkelijk stroken piepschuim snijden met een keukenmesje in plaats van een complexer gereedschap of in plaats van zagen.

Door de grote hoeveelheid luchtholtes van piepschuim krijgt  het een van nature schokabsorberend vermogen. Daardoor is polystyreenschuim een uitstekende keuze voor de bescherming van producten die kunnen breken of bederven tijdens het vervoer.

Diverse fabrikanten bedenken aangepaste containers voor verpakken die het risico op schade op apparatuur tot een minimum beperken. Daarbij kunnen deze verpakkingscontainers schokken en stoten absorberen wanneer de doos tijdens bijvoorbeeld het verzenden valt. Gezien het sterke punt om de producten tegen schade te beschermen, wordt piepschuim ook wel gebruikt om vleesverpakkingskarren en kratten voor eieren te maken. Dit is een veel geschikter alternatief voor de normale kartonnen doos.

{ zijn ook enorm goed bestand tegen vocht. Dit schuim beschermt het product tegen contact met regen, maar ook andere vormen vocht. Wanneer deze piepschuim dozen worden gebruikt voor verpakking en verzending, zorgt dit voor een voordeel in vergelijking met de normale kartonnen doos. Het kan namelijk etenswaren of drankjes vasthouden en zal zeker niet lekken of door de wanden van de container dringen. Om deze reden zijn Tempex bakken mega gewild.

De bestendigheid tegen vocht van piepschuim geeft het veel voordelen in vergelijking met glasvezelisolatie als dit toegepast zal worden als bouwisolatie.

In tegenstelling tot glasvezel gaat het schuim niet schimmelen, rotten of aan effectiviteit inboeten wanneer het aan vocht wordt onderworpen.

Een ander onmisbaar voordeel van de Tempex bak is dat het als effectieve isolator kan dienen. Wanneer dit polystyreenschuim zal worden ingezet als het opslaan van voedsel, houdt dit materiaal warme etenswaren warm en natuurlijk koude etenswaren koud tijdens de levering van een eettent aan de bestemming van de consument. Dit schuim kan ook worden gebruikt om bijvoorbeeld een vrieskist of koelkast van isolatiemateriaal te voorzien, waardoor het een perfect materiaal is voor piepschuim koelboxen.

Dankzij dit materiaal zijn veel grotere thermische weerstand dan glasvezelbatjes of dekens kan dit materiaal goed als bouwisolatie worden gebruikt. Dit helpt om de energie-efficiëntie te maximaliserenen dus de energierekeningen zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of EPS boxen wordt vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Piepschuim wordt vaak toegepast in de voedings- en verpakkingsindustrie wegens zijn geweldige isolerende kwaliteiten. Draagbare koelers van piepschuim worden ook veel gebruikt om dranken en voedingsmiddelen tijdens het langer koel en vers houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos creëren een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid van buiten af komende warmte die in contact komt met de inhoud van de doos, behoorlijk zal worden beperkt. Deze eigenschap zorgt dat in de doos, de temperatuur constant zal blijven.

Tempex doos Kopen in Rotterdam

Beschermt de producten
Door het uitstekende schokabsorberende vermogen is Piepschuim het bestand tegen druk.

Het is duurzaam
Tempex dozen zijn stevig en duurzaam, waardoor deze uitermate geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van verse etenswaren en andere artikelen. Piepschuim is bestand tegen vocht, waardoor de goede hygiëne niet in gevaar komt.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Polystyreenschuim bestaat grotendeels uit lucht, waardoor het uitermate geschikt is voor leveringsdoeleinden. Daardoor is het onwijs licht en voegt het ook geen gewicht toe aan het eindproduct.

Het isoleert de bestelling
In vergelijking met de normale kartonnen doos dragen de thermische isolatie-eigenschappen van polystyreenschuim bij tot aan de conservering van voedsel in de hele distributieketen.

Piepschuim dozen worden op enorme schaal in verschillende industrieën, doordat dit materiaal een uitstekende isolator is. Laten we eens kijken hoe ze toegepast worden in verscheidene industrieën.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Piepschuim heeft de nodige isolerende eigenschappen in de voedingsmiddelenindustrie. Om deze reden worden deze dozen veel gebruikt bij het opslaan van producten en het verzenden van verse groenten, maar ookbijvoorbeeld gevogelte. Het isoleert het eten voor meerdere uren tegen de hitte van buitenaf. Daardoor voorkomt het materiaal dat eten gaat bederven of rotten als gevolg van een stijging van de buitentemperatuur. Deze containers zijn ook bestand tegen hoge druk. Daardoor zijn de polystyreenschuim dozen ideaal voor het verzenden van voedsel. Ze zijn ook licht van gewicht, dit makkelijker te vervoeren is.

Verpakkingsindustrie
Naast de voedingsmiddelenindustrie hebben piepschuimdozen een breed scala aan toepassingen in de verpakkingsindustrie. Omdat deze piepschuimdozen

Transporteer Dranken met tempex dozen

Ook bepaalde dranken moeten gekoeld worden getransporteerd, zeker indien deze een inhouden hebben dat kan verzuren of bederven. Zuivelproducten, wijn, bier en ook andere temperatuurgevoelige producten moeten zonder twijfel in een koelwagen worden getransporteerd.

Bloemen kunnen ook met eps tempex dozen vervoerd worden

Mocht u het kunnen waarderen dat bloemen in prachtige conditie aankomen op de plek van bestemming, dan is het onwijs belangrijk dat ze worden verstuurd in een temperatuur gecontroleerde omgeving. Bloemen vergaan namelijk in de verkeerde omstandigheden, dus eens ze geplukt en op transport zijn, is het van belang dat de temperatuur tijdens het verschepen te behouden om de levensduur te verlengen.

Tempex dozen, ook ideaal voor kaarsen

Kaarsen moeten, net als voedingsmiddelen, dranken en medische producten, in gekoelde wagens worden vervoerd om de gewenste kwaliteit en structuur niet te verliezen. Ze zijn immers gemaakt om te smelten.

Bulk vloeibare middelen

Er is absoluut geen ruimte voor fouten voor het vervoer van grote hoeveelheden vloeibare middelen. Bij het vervoer van chemicaliën, pulp of andere oplosmiddelen zeker niet. Het is onvermeidbaar dat deze grote hoeveelheden vloeibare middelen gekoeld verscheept moeten worden.

Transporteer Verf met tempex dozen

Voor het waarborgen van haar integriteit, moet dus ook verf in koelvrachtwagens getransporteerd worden.

Transporteer gevaarlijke materialen met tempex dozen

Indien u iets verzuurt dat giftig of ontvlambaar is, moet u alle voorschriften tot in detail volgen. Gevaarlijke en ontvlambare materialen moeten op een exacte temperatuur worden vervoerd om ernstige ongelukken te voorkomen.

Sigaren

Tabaksproducten, zoals sigaretten en sigaren, kunnen niet tegen het hoge vochtgehalte of tegen hitte. Voor het voorkomen van bederf, moeten bederfelijke producten zoals sigaretten en andere tabaksproducten altijd gekoeld worden vervoerd.

Kauwgom

Waarom kiezen voor Piepschuim-dozen.nl?

Nederlandse Fabrikant met maar liefst 45 jaar ervaring

98% leveringen zijn op de beloofde tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de offertes van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In maar liefst 92% van de Piepschuim doos prijsaanvragen zijn we succesvol gebleken

Tempex doos Offerte Aanvragen

Uw eps doos met deksel prijsopgave binnen maximaal 1 dag in de email-box . Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Tempex dozen Voor Transport

Wat betekent gekoelde logistiek?

De temperatuur gecontroleerde logistiek wordt veelal gekentmerkt als koude keten supply chain. Bij het produceren van klimaatgevoelige waren is een bijzondere logistiek benodigd om te verzekeren dat de waren de consument in de gewenste conditie bereiken. Een "koude" keten is nodig om dit te garanderen.

De goederenbeheersprocessen, ook wel koelketenlogistiek, hebben als doel dat het vervoer van waren veilig gebeurt. Indien correct uitgevoerd, kan de koelketenlogistiek de houdbaarheid van waren verlengen met weken, maanden of zelfs jaren.
Het is van onmisbaar belang dat elk onderdeel van de toeleverketen de gewenste temperatuur behoudt. En aangezien in een dergelijke ”keten” heel wat schakels zijn betrokken, moet iedere schakel een gunstige omgeving bieden voor de bederfelijke waren in kwestie.

Getransporteerde bederfelijke producten worden onbruikbaar wanneer een schakel faalt: de temperatuur wordt dus te warm of koud. Wanneer dit gebeurt, kan dit leiden tot behoorlijke verliezen voor zowel ondernemingen als logistieke ondernemingen.

Wegens het feit dat veel fabrikanten dagelijks enorme hoeveelheden aan temperatuur gecontroleerde waren produceren, kan het niet anders dat de koude bevoorradingsketen in stand worden gehouden.

Los van de financiële zorgen zijn er ernstige consequenties voor de de gezondheid en veiligheid wanneer temperatuur gecontroleerde vracht niet met veel zorg wordt gecontroleerd en op de correcte methode zal worden vervoerd.

Stel de temperatuur loopt te hoog op, dan zal bij het vervoer van diepvriesproducten het voedsel ontdooien.
Schommelingen in temperatuur kunnen ertoe leiden dat het bevroren eten tijdens het vervoer verscheidene keren zal ontdooien en opnieuw bevriest. Als het vervolgens de eindconsument bereikt, zou dat een negatieve impact hebben op de eindconsument haar gezondheid.